Mielőtt döntenél!

Sziasztok! Mint azt már az első posztomban is említettem, igazából több célom is van ezzel a bloggal, de ígértem egy kis segítséget az ERASMUS-on gondolkodó hallgatóknak.

Mivel ahány főiskola, vagy egyetem, annyiféle kapcsolat létezik a válaszható külföldi felsőoktatási intézmények között. Az eddigi tendenciák azt mutatják, hogy a hallgatók leginkább a mediterrán országok egyetemeit választják elsődleges célpontként

Ami érthető is, hiszen az őszi félévben milyen jó is az, amikor otthon már mindenki fagyoskodik, de Te még mindig a tengerparton rohangálhatsz egy pólóban, és egy rövidnadrágban, miközben a kedvenc koktélodat szürcsölöd.

Tudom nehéz egy ilyen lehetőségnek is ellenállni, de mindenképpen mérlegelned kell a következőket mielőtt kiválasztod az egyetemet.

– Rajtad kívül várhatóan mennyien fognak oda jelentkezni a saját intézményedből? Hiszen mint minden hasonló programban, itt is van egy maximális létszám.

– Csak és kizárólag a nyelvtudásodat figyelembe véve, az adott tanév előrehaladást, vagy inkább szinten tartást biztosít majd? Ha úgy véled, hogy inkább csak romlana, akkor akármennyire is nehéz, próbálj meg egy másik helyet választani.

– Bár egy erasmus képzés minden önéletrajzban jól mutat, de azt se árt figyelembe venned, hogy ahova jelentkezel, az a saját egyetemedhez képest mennyire minőségi képesítést ad. Hiszen, ha egy nem túl patinás intézményről van szó, akkor nem biztos, hogy megéri odamenni.

– Milyen megélhetési költségei vannak az adott országnak? Mire elég a támogatás? Ennek a kiderítésére az ismert kereső és információs portálok adatai tökéletesek.

Ha minden itt feltett kérdésre megvan a válaszod, és azok közül egyik sem tetszik túlzottan, akkor olvasd el a következő bejegyzésemet, ebben a témában. Hiszen nem az a célom, hogy lebeszéljelek egy vissza nem térő lehetőségről, csak próbállak segíteni a saját tapasztalataim alapján.

Ha viszont abban a szerencsés helyzetben vagy, hogy minden kérdésre, egy számodra pozitív választ kaptál, akkor mire vársz? Jelentkezz gyorsan, hogy minél hamarabb elbírálják a kérést.

Ha tetszett ez a cikk, akkor kérlek nyomjatok rá egy like-t, és osszátok meg, hogy minél több embert elérhessünk. Ha szeretnétek értesülni további akciós ajánlatokról, a heti hírekről, illetve minden egyéb tartalmunkról, akkor iratkozzatok fel a WordPress rendszerén keresztül, vagy kövessetek minket az alábbi közösségi média platformok mindegyikén.

Köszönjük, hogy ismét velünk tartottatok! Sziasztok!


icon-facebook-50x50       twitter_Color_Icon     instagram-logo-homepage-50x50   tumblr-50x50

Szutor Márk

Facebook: http://www.facebook.com/szutor.mark
Twitter: http://www.twitter.com/szutormark
Instagram: http://www.instagram.com/szutormark
Email: szutor.mark@mndsblog.com

© Szutor Márk
© Copyright by M&D’s Blog Since 2014

Mielőtt döntenél!” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.