Tolmácsolás

Sziasztok! Hát igen, ismét egy történet, ismét Angliából.

Mint azt mindannyian sejthetitek, igazából rengeteg módja van annak, hogy a jó angol tudással rendelkező emberek elhelyezkedjenek, miután elköltöztek Magyarországról, meg kell mondjam őszintén ez az egyik.

Bár elsőre furcsán hangzik majd, de higgyétek el, arra, hogy egy kicsit belekóstoljatok az itteni életbe, egy kicsit jobban megismerjétek azt a várost, amit választottatok úti célként, és, hogy egy picit belerázódjatok az akcentusokba, ahhoz ez kiváló.

És igen, most nyilván kérdezhetitek magatoktól, hogy oké-oké, hogy ezzel lehet pénzt keresni, de mégis hogyan? Van olyan, aki kijön Angliába nyelvtudás nélkül? Hát akármennyire is hihetetlen bizony van. A mindennapos ügyintézéshez elegendő tudást hamar összeszedi az ember, még, ha 0-ról indult is, de különböző helyzetekben már nem biztos, hogy ennyire szerencsésnek mondhatja magát az illető..

A legtöbb esetben, ha ilyen munkán gondolkoztok, készüljetek fel arra, hogy ez nem lesz elegendő a megélhetéshez, legalábbis ha nem Londonba készültök, akkor biztosan nem.
Fizetéskiegészítésnek, vagy éppenséggel mondjuk arra, hogy a tömegközlekedési költségeiteket fedezze, arra kiváló.

A legtöbb cég, aki tolmácsolásra alkalmaz bármilyen embert, általában a £10-£14/ óra környéki bért célozza meg, az alkalmazottai számára, mindezt a következő szisztémában.
Az első óra a már említett bérrel kerül kifizetésre, abban az esetben is, ha csak oda mentél az adott helyre, de nem kellett semmit csinálnod, mert nem jelent meg az emberünk, vagy valami egyéb oknál fogva.

Mivel fizetni itt se nagyon szeret senki, így az első óra után, már egy kicsit másképp alakulnak a dolgok. Minden megkezdett negyed óra után kapsz általában £2-£2,5-ot, tehát összesen £8-£10-ot ha még egy órát maradsz.

Amennyiben a lakhelyedtől egy kicsit távolabb kell menned a legtöbb cég a tömegközlekedési költségeidet is állja, ha szükséges, nyilván a fizetésbe bekalkulálva.

Ami a kifizetést illeti, hát az egy bonyolultabb történet, mivel minden cég a saját szisztémája szerint dolgozik. Én általában, ha mondjuk jelen esetben januárban dolgoztam kétszer, akkor annak megfelelő bért, csak a következő hónap 20-án kapom a számlámra. De ahány cég, annyiféle módszer lesz.

Ha kedvet kaptál ahhoz, hogy kipróbáld magadat ebben a szerepben, akkor meghagyom alább a cég elérhetőségeit, hogy be tudd adni a jelentkezésedet.

A cím miatt nem kell aggódni, köszönhetően az itteni szokásoknak az interview-k, és minden egyéb, telefonon, vagy Skype-n történik.

Premium Language Services Provider Ltd.

Albert House
12-26 Albert Street
Birmingham
West Midlands
B4 7UD

Tel: 0121 643 8815
Tel: 07739 796948
info@premiumlanguageservicesprovider.co.uk
http://www.premiumlanguageservicesprovider.co.uk/

Ha tetszett ez a cikk, akkor kérlek nyomjatok rá egy like-t, és osszátok meg, hogy minél több embert elérhessünk. Ha szeretnétek értesülni további akciós ajánlatokról, a heti hírekről, illetve minden egyéb tartalmunkról, akkor iratkozzatok fel a WordPress rendszerén keresztül, vagy kövessetek minket az alábbi közösségi média platformok mindegyikén.


icon-facebook-50x50       twitter_Color_Icon     instagram-logo-homepage-50x50   tumblr-50x50

Szutor Márk

Facebook: http://www.facebook.com/szutor.mark
Twitter: http://www.twitter.com/szutormark
Instagram: http://www.instagram.com/szutormark
Email: szutor.mark@mndsblog.com

© Szutor Márk
© Copyright by M&D’s Blog Since 2014

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.