Egy hosszú és fárasztó hétvége története

Sziasztok! Bár már rég nem írtam semmilyen cikket, most ismét alkalmam nyílt egy kicsit több időt eltölteni úgy, egyedül, és olyan körülmények között, amikor bőven van időm, és kedvem is egy kicsit a bloggal foglalkozni.

Most kivételesen nem Magyarországra, még csak nem is Európa bármelyik másik országába, hanem Londonba utazom, és a megabus M20-as járatának „kényelmét” élvezem.

Egy elég hosszú nap elé nézek, lévén, hogy jelenleg 01:40 van, és reggel 8-ra fogok megérkezni Victoria Station-re, ahonnan még egy másfél óra metrózás, majd egy hosszú előadásokkal töltött nap jön folytatásként.

De hát, ha az ember az álmait próbálja elérni, akkor nem nagyon tehet mást minthogy üldözze azokat, és megpróbálja a lehető legtöbbet kihozni az adott lehetőségből. Egy pilótaképző iskola meghívott a Heathrow-n tartandó kiállításra, és szemináriumra, ahol részletesebb információt kaphatok a pilóták életéről, hogy milyen is az, amikor egy légitársaság alkalmazottjaként folyamatosan repülsz. A külön lehetőségről már nem is beszélve, ami egy £5000-os kupon. És amire mindenki aki látogatását teszi az adott szemináriumon esélyes, hogy megnyeri.

Sajnálatos módon, ez nem lesz éppenséggel egy rövid hétvége, péntek reggel 7 óta fent vagyok, és bár ezt még nem tudjátok rólam, de a tömegközlekedés egyik formáján sem tudok aludni, így valószínűleg az első utam egy Starbuck’s-ba, vagy Costa Café-ba vezet majd, mielőtt még a tömött metrón próbálnék bármit is csinálni.

Bár tudom ez leginkább csak engem érint, de igyekszem majd mindent dokumentálni, amit csak tudok, képekről, és egyebekről nem is beszélve.

Remélem, élvezni fogjátok ezt a cikkemet is. Ez azonban egy kicsit másabb lesz, mint az eddig megszokottak, ugyanis ezt menet közben fogom majd frissíteni.

Egyelőre ennyi, jó éjszakát mindenkinek! Amint tudok, jelentkezem!

Hát nem mondom, hogy nincs kényelmesebb módja annak, hogy az ember megtegyen közel 400 kilométert. Főleg végiggondolva azt, hogy a buszos közlekedés, bár olcsó, mégis az egyik leglassabb módja a nagy távolságok megtételének az Egyesült Királyságon belül, hiszen az autópályák mindegyike 70 mérföld / órára van limitálva, és bár nem ismerem a helyi szabályozást, de van valamiért egy olyan érzésem, hogy hasonlóan Magyarországhoz itt is korlátozva vannak a buszok, egy alacsonyabb sebességre.

Jelenleg helyi idő szerint reggel negyed öt van, és bár a hajnal fényei még nem látszanak, de ahogy nézek ki az ablakon, úgy csak azt veszem észre, hogy egy kicsit világosabb van. Lassacskán elérjük a következő megállónkat is, és Sheffield-et elhagyva, már nincs megállás Londonig, így mindenki aki a buszon ül végre tud aludni, és én végre tudok egy kicsit magammal foglalkozni.

Még nem érzem annyira a fáradtság jeleit, mint gondoltam volna, relatíve éber, és gyors a gondolkodásom, és az, hogy egy párás és meleg környezetben vagyok, az sincs különösebb hatással rám szerencsére.

Remélhetőleg ez kitart majd egészen fél hatig ma délután. Addig sajnos nem engedhetem meg magamnak, hogy akár csak egy pillanatra is lankadjon a figyelmem, és azt sem, hogy akár csak egy szót is elrontsak a telefonos interview-n a mai nap során.

Nem tudom, hogy Londonban találok-e majd olyan helyet, ahol tudok ingyen Wi-Fi-zni, de van egy olyan érzésem, hogy ahhoz a Starbuck’s-hoz könnyedén visszatalálok, ahol még anno szeptember 11-én ültem.

Valószínűleg a következő alkalommal már Londonból jelentkezem.

Hát a rövid pihenő és cigiszünet után, egyre éberebb vagyok. A hajnal fényei, most már tökéletesen látszódnak az égbolton, és bár alapvetően nem szeretek késni sehonnan, most mégis vigasztal a tudat, hogy körülbelül fél óra lemaradásban vagyunk a menetrendhez képest. 

Nem gondoltam volna, hogy ennyire jól bírom majd ezt az utat, ahogy azt sem, hogy mindeközben sikerül új ismerősökre is lelni.

Ezalatt vált a zenelejátszó, és a Hotel California dallama csendül fel. És bár a szöveg nem ide illő, mégis tökéletesen ide illő dal. Jól jellemzi azt, hogy mennyire is hosszú és egyhangú az autópálya.

Na de jobb, ha abbahagyom a pötyögést, ki tudja mikor nyílik majd alkalmam újra tölteni a telefonomat. További jó éjszakát!

11:59 UTC+1, London Heathrow Airport, Terminal 5

Mondanám, hogy végre itt, de egy kicsit hazudnék. Már megtettem majdnem minden tőlem telhetőt a kiállításon, és körbe kérdeztem azokat a cégeket, légitársaságokat, stb, akik számomra bármilyen szinten is érdemlegesek. Ami azt illeti, elég sok mindent sikerült megtudnom a British Airways-ről, hasonlóan az Airways Aviation Ltd.-ről, és még egy pár másik pilótaképző központról.

Így hát nincs már nagyon más dolgom. Gondolkozom azon, hogy még ma haza megyek, illetve azon is, hogy esetlegesen az interview-t a megabus-on csinálom végig a haza úton Newcastle-be, azonban jelen pillanatban vannak más jellegű ötleteim még a mai napra nézve.

Mindenek előtt szeretném kiélvezni a névnapomat, illetve azt a lehetőséget, hogy Londonban vagyok, pontosabban itt, a világ egyik legforgalmasabb repterén, és a 27L pályáról felszálló gépek armadáját nézhetem ismét, akár csak 6 nap múlva.

Ha ezt olvassátok kérlek drukkoljatok nekem majd 17:00 és 17:30 között (magyarországi idő szerint) mivel nagyon szeretném azt az állást a British Airways-nél.

Viszont most megyek. Amint ezzel a témával kapcsolatban tudok már bármit is, mindenképpen jelentkezem.

22:14 UTC+1, London Victoria Coach Station

Hát erről a napról sok mindent el tudok mondani, épp csak azt nem, hogy rövid lett volna. Most ültem fel a megabus mai utolsó járatára, és mar előre rettegő attól, hogy az elkövetkezendő pár napban,vezet az utat meg legalább kétszer meg kell majd tennem, és akkor meg szerencsének mondhatom magamat. Ami a telefonos interview-t illeti sikerült. Elméletileg elkezdhetem a képzést a Customer Service Host pozícióra, amint kitöltöttem az online jelentkezési lapot, amivel szerintem keddig várok majd, mivel aznap megyek a Sky interview-ra, így lehetőség adódik bőven, kérdés, hogy melyikkel éljek?

Talán majd ezalatt az igen csak “rövid” 5 óra 55 perces út alatt rájövök a megoldásra. Minden esetre most ismét elköszönök. És a holnapi nap folyamán, meg kiegészítem ezt a bejegyzést . Jó éjszakát mindenkinek.

Ha tetszett ez a cikk, akkor kérlek nyomjatok rá egy like-t, és osszátok meg, hogy minél több embert elérhessünk. Ha szeretnétek értesülni további akciós ajánlatokról, a heti hírekről, illetve minden egyéb tartalmunkról, akkor iratkozzatok fel a WordPress rendszerén keresztül, vagy kövessetek minket az alábbi közösségi média platformok mindegyikén.


icon-facebook-50x50       twitter_Color_Icon     instagram-logo-homepage-50x50   tumblr-50x50

Szutor Márk

Facebook: http://www.facebook.com/szutor.mark
Twitter: http://www.twitter.com/szutormark
YouTube: http://www.youtube.com/user/szutormark
Instagram: http://www.instagram.com/szutormark
Email: szutor.mark@mndsblog.com

© Szutor Márk
Copyright by M&D’s Blog 2014 – ©

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.