Termékbemutató: FreedomPop (Második rész)

Sziasztok!
Remélem, hogy mindenki jól van, és minden rendben van veletek. Nos ahogy azt mondtam az előző cikkemben, ebből a rövid tesztből nem egy bejegyzést tervezek létrehozni, hanem inkább hetente próbálnék meg nektek valami friss tartalmat adni. Egy kis késéssel ugyan, de itt a következő.

Screenshot_20160111-173328Nos az elmúlt egy hétben azért kicsit többet használtam már ezt a szolgáltatást, mint az első egy napban mikor hozzám került a SIM kártya, és azt kell, hogy mondjam, hogy van még mit csiszolniuk a rendszeren. Bár esélyes, hogy ez nem csak a szolgáltató hibája, hanem bizonyos szinten az enyém is. Azonban amit mindenképpen el kell mondanom az, az, hogy a lakáson belül egyszerűen nem tudok telefonálni. Mint ahogy azt a mellékelt ábra is mutatja, egyszerűen nincs vétel.

Ami a készüléket illeti, egy elég idős telefonról beszélünk. Egy Samsung Galaxy S3-ról van szó, a sima (tehát nem a 4G/LTE modullal elátott) modell. CyanogenMod CM13.0-val, ami az Android 6.0.1-es verziójára épül.

Szerencsére az utcán nincs vele ilyen probléma, tökéletes a vétel, és a mobilinternet szolgáltatás is a legtöbb esetben a HSDPA+ sávban kommunikál, ezzel egy relative gyors, és élvezhető böngészési élményt nyújtva. A VoIP szolgáltatások is kifejezetten jól működnek, sem a Facebook Messenger HD hang szolgáltatásával, sem a Viber, WhatsApp, illetve Skype használatával nem akadtak problémák. Természtesen a hálózat sebessége a két oldalú videó kommunikációhoz lassú, de standard hang átvitelhez még tökéletes.

Ami a hálózatot illeti, mint sok hasonló startup vállalkozás, természetesen a FreedomPop sem a saját frekvenciáját használja, illetve nem a saját adótornyain keresztül szórja a jelet mindenkinek. A szolgáltatás a ‘3’ avagy ‘Three’ mobilhálózaton keresztül kommunikál. Azonban egy fontos dolgot úgy érzem ide be kell szúrjak. Az emailjeimet, illetve a szolgáltatáshoz tartozó online fiókomat átnézve kiderült, hogy jelenleg a FreedomPop még béta verzióban üzemel. Szóval változások, és folyamatos fejlesztések várhatóak lesznek a jövőben.

A következő héten újabb beszámolóval készülök majd erről a szolgáltatásról. Valamint egy kicsit visszatekintek majd arra, hogy hol is kezdődött el minden, és, hogy milyen is Anglia, több mint egy év távlatából.

Remélem, hogy ezt a cikket is élveztétek, és tudtam hasznos információkkal szolgálni. Amennyiben kérdésetek van azt kérlek hagyjátok a cikk alatt kommentben, vagy Facebook-on, vagy Twitteren. Az elérhetőségeimet lentebb megtaláljátok.


icon-facebook-50x50       twitter_Color_Icon     instagram-logo-homepage-50x50   tumblr-50x50

Szutor Márk

Facebook: http://www.facebook.com/szutor.mark
Twitter: http://www.twitter.com/szutormark
Instagram: http://www.instagram.com/szutormark
Email: szutor.mark@mndsblog.com

© Szutor Márk
© Copyright by M&D’s Blog Since 2014

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.