Trust GXT 280 LED Illuminated Gaming keyboard review

Sziasztok! A mai napon egy tech termék kerül górcső alá. Ez pedig nem más, mint ahogy már a címben is olvashattátok a GXT 280 Led Illuminated Gaming billentyűzet a Trust-tól.

Ezt a terméket az eszközparkom fejlesztése érdekében vásároltam meg 2-3 héttel ezelőtt, és aktív használatban volt része az utóbbi időben. Tehát akkor vágjunk is bele az elemzésbe.

A billentyűzet a következőképpen néz ki:

trust-gxt-280-keyboard-teclado-review

A billentyűzethez tartozó kábel sajnos nem szövet,- hanem a megszokott borítást kapta, hossza pedig 1-1,5 méter, ami szerintem teljesen elfogadható. A klaviatúra anyaga műanyag, azonban a borítás prémium érzetet ad. A billentyűk LED világítást kaptak, ami alul a kézfejtartó rész közepén a GXT 280 jelzést is megvilágítja.

Ugyan nem RGB háttérvilágításról beszélünk, mivel összesen 3 szín, illetve a kikapcsolt állapot között lehet válogatni. A három szín pedig a piros, zöld és a citromsárga, ami számomra tökéletesen megfelelő.

gxt

A színerősség is háromállású, egy halvány, egy közepes és egy erős. A halvány világítást nappal ajánlom, úgyis eléggé láthatóak a karakterek, aki pedig este használja gyakrabban nekik az erősebbet javaslom, mert lámpa nélkül is tökéletesen kivehető minden.

A billentyűk alatt membrán érzékelés történik, ami elég halk gépelést tesz lehetővé, és nem kell erősen lenyomni se a helyes érzékeléshez a gombokat, a válaszidő 20 ms, amivel akár adminisztrációs tevékenységekre, vagy esetemben programozási célokra is megfelelően lehet alkalmazni a terméket.

A billentyűzet alján a támaszok mellett, illetve a csuklótámasz alatt csúszásgátló gumi található, ami a nem kívánatos mozgást gátolja, de annyira azért nem gátol, hogy meggátolja a felhasználót a kényelmes pozíció elérésében.

A billentyűkiosztás bal oldalon változatlan, azonban középen a nyilak fölött egy kicsit eltérő a megszokottól. Kikerültek a „Pause”, „Scl Lock” és a „Prt Sys” a numerikus billentyűk fölé, és az állapotjelző ledek, kerültek ezek helyére.

A felső soron az F1,F2….stb. fölött 3 osztásban található, a 8 médiavezérlő gomb található, 6 anti-ghost billentyű, és szoftveresen programozható gombok. Bal oldalon az első a „Sajátgép” van, mellette a böngésző „Kezdőlap” gombja, utána pedig a „Levelező”. Középen balról jobbra a következők szerepelnek: „Led világítás színének változtatása”, „Keresés”, „Kedvencek” és „Ledvilágítás erősségszabályozó” gomb. Jobb oldalt pedig a „Némítás”, „Hangerő le” és természetesen a „Hangerő fel” billentyűk szerepelnek.

Összegezve, ár/érték arányban szerintem tökéletes, nem túl drága, és azért tartós használatra lett tervezve a kialakításából kiindulva. Súlyra nem nehéz, illetve használat közben kényelmes, és nem irritálja a szemünket sem a legerősebb fényerő sem.

És mára ennyi lenne, a következőkben Márk fog jelentkezni a Tippek és Trükkök következő részével, az Egyesült Királyságbeli multimédiás szolgáltatásokról (Internet, TV, Telefon), illetve természetesen hamarosan jövünk a Heti hírösszefoglalónkkal is.

Köszönöm, hogy végigolvastad és ha tetszett ez a cikk, akkor nyomja rá egy like-t, és osszd meg minél több ismerősöddel. Amennyiben nem szeretnétek lemaradni a további tartalmainkról, akkor kérlek iratkozzatok fel a WordPress felületén keresztül, vagy like-oljátok a Facebook oldalunkat!

Ha szeretnétek magatoknak Ti is egy ilyen billentyűzetet, akkor kattintsatok erre a linkre, ahol meg tudjátok vásárolni. Addig is, ha bármi kérdésetek lenne, akár ezzel, akár bármelyik másik cikkünkkel kapcsolatban, akkor forduljatok hozzánk bizalommal, az alábbi elérhetőségeink bármelyikén!


icon-facebook-50x50       twitter_Color_Icon     instagram-logo-homepage-50x50   tumblr-50x50

Samu György

Facebook: https://www.facebook.com/samuka942
Twitter: https://www.twitter.com/samugyrgy1
Instagram: https://www.instagram.com/samu942
Email: samu.gyorgy@mndsblog.com

© Samu György
Copyright by M&D’s Blog 2014 – ©

Trust GXT 280 LED Illuminated Gaming keyboard review” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.