15 perc naponta, ingyen út egy hónap alatt?

Vajon lehetséges mindez? Vagy ez megint csak egy olyan dolog, ami látszólag kedvező? Ennek járok ma utána. Legalábbis a mai nap során zárult le egy egy olyan kutatás, amit nagyjából egy hónappal ezelőtt kezdtem. Az e-rewards.co.uk, és a rewards for thoughts weboldalakat felhasználva.

Az e-rewards.co.uk-re a British Airways törzsutas fiókomon keresztül találtam rá, egy olyan ajánlat keretében, ami azzal kecsegtetett, hogy különböző felmérések kitöltésével, utazásra használható mérföldeket tudnak felajánlani. És ez akárhogy is nézem, jól hangzott. Hiszen egy-egy ilyen felmérés csak arról szól, hogy kattintgat az ember ide-oda, esetleg gépel egy-egy sort. Majd 15-20 perc múlva el is készül mindennel, és újabb pontokat kap az e-rewards account-ján.

Kérdezhetnétek nyugodtan persze, hogy ez miért éri meg a légitársaságnak, és megmondom őszintén erre a kérdésre nehezen tudnék választ adni, mivel fogalmam sincs, hogy nekik mi ebben a hatalmas üzlet.

Azonban az nem elhanyagolható, hogy nem csak a British Airways, hanem külön az avios törzsutasklub, is rendelkezik hasonló programmal, tehát gyakorlatilag napi 30-40 percnyi kérdéssor megválaszolásával, elég hamar össze lehet szedni egy oda-vissza úthoz elegendő mérföld menyiséget.

Ez pedig megmozgatta a fantáziámat.

Hiszen valóban napi 30-40 percnyi kattingatással össze szedni az utazásaimhoz szükséges mérföldeket nem lenne rossz. Főleg miután végig gondoltam, hogy körülbelül mennyi mérföldet tudnék összeszedni egy hónapban a két szolgáltatással.

Rewards for Thoughs:

1 kérdőív / nap x 50 mérföld x 30 nap az: 1.500 mérföld

e-rewards:

1 kérdőív / nap x átlagosan 450 ponttal x 30 nap, az 13.500 pont, ami az e-rewards átváltási rendszerében: 4.000 mérföld.

Ami még egy az Egyesült Királyságon belüli járatra sem elegendő mennyiségű avios. Legalábbis nem az “ingyenes” járathoz. Ettől függetlenül elkezdtem használni az e-rewards szolgáltatását. Hiszen azért a havi potenciálisan 5.500 mérföld az már elég közel repíthet azokhoz a kedvezményekhez, vagy azokhoz az amúgy nem feltételnül a gondolataimban köröző úticélokhoz, amiket addig pusztán amiatt nem vettem számításba, mert szimplán nem láttam értelmét annak, hogy túl nagy árat fizessek értük.

Hogy is működik mindez? Email-ben jelzik mindenek előtt, ha van elérhető kérdéssor a weboldalon, és amennyiben igen, akkor direkt linket is tartalmaz az email.

A direkt linken keresztül a kérdőívek azonnal megnyithatóak, és általában ez a kép fogad minket.

1
Az e-rewards nagy előnye, hogy abban az esetben is kapunk pontokat a “számlánkra” ha esetlegesen nem a megfelelő alanyok vagyunk a kitöltésre.

A kérdőívek mindezek után változó témákban, és minőségben kerülnek prezentálásra. Tölöttem már ki a Red Bull legújabb marketing kampányával kapcsolatos felmérést 25 perc alatt, de volt olyan is, hogy épp az egyik repülőjáratomról kérdeztek végig. Ami olyan téren jó volt, hogy esélytelen lett volna az, hogy ne legyek jogosult a kérdőív kitöltésére, lévén, hogy valóban a járat fedélzetén voltam.

Mi történik akkor, ha nem Ti vagyok a megfelelő alany?

Igazából semmi, kaptok egy egyszerű üzenetet, hogy sajnálják, de, vagy megvan a megfelelő mennyiségű válasz a kérdőívre, vagy csak szimplán az előzetes válaszok alapján nem vagyunk a megfelelő korcsoport, nem megfelelő a nemi hovatartozásunk, stb. stb.

Mint az a fenti képen is látszik az e-rewards egyik előnye, hogy ebben az esetben is kompenzál minket, igaz nem sokkal, de az is több mint a semmi. Persze a 600 és a 25 pont, az így hirtelenjében nem mondhat nektek túl sokat, és elismerem a kép alapján valóban nehéz eldönteni, hogy akkor megéri-e bajlódni vele, vagy sem.

Nos az átváltási rendszer, melyet az e-Rewards, ‘My Account’ részén belülről érhettek el. Tökéletesen megmutatja, hogy hogy is néz ki az átváltás.

(Itt szeretném megjegyezni, hogy a jelenlegi 375 pont annak az eredménye, hogy a cikk megjelenésének napján töltöttem ki egy felmérést, illetve kaptam egy másikért 25 pont vigaszdíjat) a hónapban már többször váltottam át pontokat.

Mint láthatjátok igazából két darab egyenként 600 pontos kérdőív segítségével 250 mérfölddel kerültetek közelebb álmaitok úticéljához. Ez nagyjából az a mennyiség, amit egy turista osztályon lefoglalt, és leutazott belföldi járaton kapnátok a British Airways-nél.

4

A rendszer azonban jól ki van találva, hiszen minél több ideig hagyod bent a pontjaidat, annál jobb ajánlatokat kapsz. Bár ezzel kapcsolatban vitatkozhatnánk, hiszen egy nap alatt nem lehet összeszedni 6.500 pontot, főleg nem a címben említett 15 perc alatt.

A saját személyes véleményem azonban mindenképpen a következő. Az első opció nem éri meg, hiszen kis idő ráfordítással, megduplázhatom a mérföldek mennyiségét. A 6.500 pontot pedig nem egyszerű összegyűjteni.

Azt is szeretném még hozzátenni, hogy az e-Rewards rendszerén keresztül történt átváltások 35 munkanapot vehetnek igénybe, mire valós elkönyvelhető mérföldekként láthatjuk azokat az avios rendszerében. Ennek megfelelően érdemes ezzel előre tervezni, és mindig az utazásunknak megfelelően átváltani a pontokat.

Ezzel pedig le is zárult az e-Rewards része a dolognak.

Lássuk mit tud a Rewards for Thoughts.

Nos ez a rendszer olyan téren kicsit kényelmesebb, hogy maga az avios az aki futtatja a weblapokat, és aki kezeli a nyereményeket. Szóval az átfutási idő a kérdőív kitöltése, és a mérföldek elszámolása között maximum 24 óra az átfutási idő.

A további előnyök közé azt tudnám még sorolni, hogy sokkal rövidebb kérdéssorokkal dolgozik, ennek megfelelően nagyobb az esély arra, hogy mondjuk 15, maximum 20 percet el tudunk tölteni a weboldalon. Ezzel pedig 100 mérföldet tudunk aznap bezsebelni.

2

Hasonlóan az e-Rewards szolgáltatásához, természetesen ez a weboldal is előre tájékoztat minket arról, hogy mire számíthatunk, legalábbis ami a kérdéssor hosszát illeti. Azon felül pedig egy dolgot észre vehetünk már most, a Rewards for Thoughts rendszere sajnálatos módon nem kompenzál minket, ha esetelgesen nem vagyunk a megfelelő alanyok. Igaz szemben az e-Rewards rendszerével ez jóval kevesebbszer fordul elő. Mivel minden kérdéssor kitöltése előtt, amiért megkapnánk a hőn áhított mérföldeket, még egy “személyiség tesztet” is kapunk, amit ugyan nem kötelező kitölteni, de erősen ajánlott.

Ezek a kérdések csupán azt próbálják felmérni, hogy mit csináltunk az előző 12 hónapban, vettünk-e egy új autót, feliratkoztunk-e az Amazon Prime, vagy a Netflix szolgáltatásaira. Van-e bármilyen betegségünk, amire rendszeresen gyógyszert szedünk. Ezeknek a kérdéseknek a kitöltésével ugyanis a Rewards for Thoughts háttér algoritmusai olyan dolgokhoz jutnak hozzá, ami a feldobott kérdőíveket körülbelül 95%-ban elérhetővé teszi a weboldal használóinak.

A komplett felmérések terén ez az oldal sem különbözik túlságosan az előzőtől, a kérdéssorok változatosak, mind témában, mind az adott témát boncolgató mélységben. És megmondom őszintén alapvetően kevesebb hibával találkoztam a megfogalmazásban, vagy a technikai megvalósításban, mint az e-Rewards esetén.

Nem mellékesen, letisztultabb a felület, és egyszerűbbek a tranzakciók.

3

És akkor lássuk, hogy is állunk egy hónap után?

A British Airways törzsutas account-omat megnyitva, jól látható, hogy a mérföldeim száma, nagyjából a három és négy ezer mérföld közé tehető tartományban mozog. Ebben természetesen nincsenek benne azok a kérdőívek, amiket az elmúlt két nap során töltöttem ki, tehát összesítésben azt mondom, hogy nekem teljes mértékben megérte használni a két szolgáltatást. Mivel márciusi hazautam során úgy szintén ezek a mérföldek mentettek meg attól, hogy ne rekedjek Londonban.

5

Ezek után javasolnám-e bárkinek is ezt a megoldást?

Amennyiben avios, vagy British Airways törzsutas tag vagy, akkor mindenképpen. Amennyiben nem rendelkezel ezekkel a tagságokkal, akkor is megéri esetlegesen regisztrálni, ha mást nem a Rewards for Thoughts weblapra, hiszen az avios-t nem csak repülőjáratokon, de némelyik szállodaláncnál is fel tudjátok használni.

Remélem, hogy ma is tudtunk némi érdekességgel szolgálni. Amennyiben tetszett ez a cikk, akkor kérlek nyomjatok rá egy like-t, és osszátok meg másokkal is, hogy minél több embert elérjen.

Ha nem szeretnétek lemaradni a további tartalmainkról sem, akkor iratkozzatok fel a WordPress rendszerén keresztül, vagy like-oljátok Facebook oldalunkat. Hamarosan újabb tartalommal jelentkezünk. Addig is, ha bármi kérdésetek van, ne habozzatok megkeresni minket azokkal az alábbi elérhetőségeink bármelyikén.

Köszönjük, hogy ma is velünk tartottatok! Sziasztok!

Szutor Márk

Facebook page: https://www.facebook.com/mndblog/
English Blog: http://www.markszutor.wordpress.com/
Facebook: http://www.facebook.com/szutor.mark
Twitter: http://www.twitter.com/szutormark
YouTube: http://www.youtube.com/user/szutormark
Instagram: http://www.instagram.com/szutormark
Path: http://www.path.com/profile/1M1AT0
Email: youtube.szutormark@outlook.com

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.