2016. év, 33-ik heti hírösszefoglaló

Sziasztok! Mint az már tőlünk megszokott, ha hétfő akkor hírösszefoglaló. Ezen a héten sikerült pár “érdekes hírt” is találnunk, de ez mellett kedden jön az olimpiai összefoglaló, illetve erre a hétre egész sok tartalmat sikerült gyártanunk. Na de ne is húzzuk tovább az időt, merüljünk el a részletekben:

Hírek a nagyvilágból

Belföld

Besurrant a lakásba, majd lebuktatta magát

Egy VI. kerületi lakásba surrant be, majd lopott egy mobiltelefont az a férfit, akiről a készülék fotót készített és elküldött a sértett e-mail címére – írja a police.hu. Az ismeretlen tettes még július 7-én, 15 óra 45 perc és 16 óra 45 perc között hatolt be illetéktelenül egy Király utcai lakásba és eltulajdonította a sértett készülékét. Csakhogy az egyik alkalmazás lefotózta a tolvajt.
20161908142840-862x1024
A Budapesti Rendőr-főkapitányság VI. kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a fotón látható személyt felismeri, tartózkodási helyével vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, hívja a 06-1-461-8141 telefonszámot, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 ”Telefontanú” zöld számán, a 107, vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén, vagy írjon a 06rk@budapest.police.hu e-mail címre.

Samu György

Kizáró ok lehet a “kockás ing” az iskolaigazgatók kinevezésekor

Egy szekszárdi szakképzési tagintézmény-vezetői pozíciójára egyetlen pályázó volt, aki ráadásul minden feltételnek megfelelt, a nevelőtestületi és az alkalmazotti közösség is száz százalékig támogatta. Ettől függetlenül nem nevezték ki az egyetlen jelöltet, a miniszteri indoklásban csak annyi volt, új pályázatot kell kiírni. Július elseje óta ennek a tagintézménynek nincs igazgatója és vezetősége sem. A helyzet állítólag nem egyedi.

Balatonfűzfőn sem fogadtak el egy sikeres igazgató pályázatát, Dabason egy, Győrben pedig két szakközépiskola vezetőjét is csak egy évre nevezték ki, miközben pályázatuk kiváló volt. Hasonló volt a helyzet Hatvanban és Tiszaújvárosban is.

Tiszaújváros polgármestere Bráz György, a Népszabadságnak elmondta:

” Hiába támogatta a szülői szervezet, a diákönkormányzat, a nevelőtestület és az alkalmazotti közösség tagjainak többsége Pogonyi-Simon Edit pályázatát, s állt mellé ezek után az önkormányzat, mégis a jóval kisebb támogatottsággal bíró ellenfelét, Erdélyi Lajost nevezte ki a szakközépiskolákat fenntartó Nemzetgazdasági Minisztérium.

Az Egri Kereskedelmi, Mezőgazdasági és Vendéglátóipari Szakközépiskola igazgatói pozícióra is csak egyetlen pályázat volt, a jelölt itt is élvezte a tantestület támogatását, mégsem nevezték ki.

Hadházi Róbertné esetében az igazgatói pályázatok bírálói valakitől megkapták azt a fotót, ahol a pályázó kockás ingben tiltakozik az oktatási rendszer ellen.Szerinte szoros az összefüggés a tiltakozása és pályázatának “elmeszelése” között.

Juhász Ágnes, a Civil Közoktatási Platform ügyvivő testületének tagja szerint két oka lehet a hasonló intézkedéseknek. Az egyik, hogy valakinek fenntartják a helyet, a másik pedig, hogy valóban így “vadásszák le” a renitenseket. A hasonló esetek ­miatt nyílt levélben fordultak Varga Mihály nemzetgazdasági miniszterhez a Tanítanék Mozgalom képviselői.

Samu György

Rekordgyanús késés a Budapest-Győr szakaszon

Kedden 17:55-kor indult a Railjet a budapesti Kelenföldi pályaudvarról, de a nemzetközi vonat Komárom előtt megállt háromnegyed 7 után. A vonat végül közel négyórás késéssel érkezett meg a győri állomásra, közben sem vonatpótló buszok nem érkeztek, és vizet sem kaptak az utasok.

A MÁV sajtóosztálya a Kisalföld megkeresésére azt közölte: a komáromi állomáson egy Budapest felé tartó személyvonat áramszedője letörött és megrongálódott a felsővezeték, majd kora este egy másik szerelvény áramszedője ugyanígy sérült meg. A második vezetékszakadás után már egy vágányon sem tudtak közlekedni a vonatok. Két autóbusz szállította ugyan az utasokat Almásfüzitő és Nagyszentjános között egy darabig, de a Volán később nem tudott több járművet biztosítani.

A vasúttársaság állítása szerint van vészforgatókönyvük hasonló szituációkra. A keddi esetben például a személyvonatokról átszállították az utasokat a feláras vonatokra. Ez az ő szempontjukból jó döntés, de például a komáromi indulás után a Railjet késése azért lett egyre tetemesebb, mert a vonat minden állomáson megállt.
A teljes beszámolót a Kisalföld című lapban találjátok meg.

Samu György

Óvszer-automaták jöhetnek az iskolákba

Egy vállalkozó, Langmár Bettina óvszer-automatákat szeretne elhelyezni az iskolákban a fiatalok biztonságáért. A vállalkozó egy mobilalkalmazást is csinált azért, hogy felvilágosítsa a fiatalokat és eloszlassa a tévhiteket. Az iskolaigazgatók nem repesnek túlzottan az ötlettől, szerintük nincs helye egy ilyen automatának egy iskolában.

A szerkezet egyik előnye, hogy nem fogyaszt áramot, ugyanis a működése mechanikus; egyszerre 75 darab, minőségi, darabonként csomagolt, Hannoverből származó óvszert tartalmaz, 200 forintos darabáron. A szerkezet jelenleg az Óbudai Egyetem Kiss Árpád Kollégiumában és egy budapesti szállodában üzemel. A középiskolák egyelőre ellenállnak az ötletnek. A legtöbb iskolaigazgató ugyanis néhány keresetlen szó kíséretében elküldte az ötletgazdát. Mint mondták, náluk erre nincs szükség, és „felháborító, hogy be akarja vinni a szexet az iskolákba”.

Pukli István, a Teleki Blanka Gimnázium igazgatója szerint talán jobb megoldás, ha van egy automata az iskolájukban, mint ha nincs. Azt viszont nem tudja, hogy szembesítené a kilencedikes tanulókat a szerkezettel. Hajnal Gabriella, a Tamási Áron Általános Iskola és Német Két Tannyelvű Nemzetiségi Gimnázium igazgatója szerint viszont egy ilyen automatának semmi keresnivalója egy iskolában, egyrészt azért, mert szerinte nem kell biztatni a gyerekeket, hogy minél előbb kezdjenek el szexuális életet élni. Szerinte egy ilyen automatának inkább szórakozóhelyeken, a fesztiválokon vagy a gyógyszertárakban lenne a helye.

A szexuális felvilágosítással kapcsolatosan a Magyar Nemzet korábban foglalkozott azzal: egyre korábban létesítenek szexuális kapcsolatot a fiatalok, manapság már a 18 évesek is zavarba jönnek attól, miképp viselkednek 13-14 éves iskolatársaik. Séllei Györgyi szexológus elmondta, az egyik legnagyobb szülői és tanári melléfogás, ha azt állítják, az ő gyereküket nem érdekli a szex. Amit a testiségről tudni kell, azt a gyerekek nagyon gyorsan, már 8-10 éves korukban megtanulják, de a szájról szájra terjedő információk egy része kifejezetten káros. A felnőttek azonban nem akarnak beszélgetni a fiatalokkal, így gyakorlatilag cserbenhagyják a gyerekeket – tette hozzá a szakember. Séllei Györgyi szerint nagyon fontos hangsúlyozni az óvszerhasználat kapcsán a fiataloknak, hogy ez olyan, mint a biztonsági öv az autóban: sok bajtól kímélheti meg magát, aki használja.

Samu György

Elhunyt Bencsik István

Bencsik István 1931-ben született Marcaliban, 1951-1957-ig tanult a Magyar Képzőművészeti Főiskolán, a mestere Mikus Sándor volt. 1965-től 1967-ig a Fiatal Képzőművészek Stúdiója Egyesület elnöke volt.

Budapesten, a Százados úti művésztelepen lakott, 1982-től Pécsen élt. 1954-től kiállító művész. 1957-1959 között Makrisz Agamemnon asszisztenseként dolgozott. A villányi Nemzetközi Szobrászati- és a nagyatádi Nemzetközi Faszobrászati Alkotótelep egyik alapítója volt.

1982-től a pécsi Janus Pannonius Tudományegyetem (JPTE) Tanárképző Kar Rajztanszékének tanára, majd docense lett. 1990-től a volosi művtelep (GR) igazgatója.

1991-ben egyik alapítója volt a pécsi Képzőművészeti Mesteriskolának. 1993-tól a Magyar Képzőművészeti Főiskola tanára. 1991-től a Magyar Művészeti Akadémia tagja, 1995-től elnökségi tagja volt.

Pályája kezdetén lírai, figurális szobrokat alkotott. 1968-tól az emberi mellkas térbeli koordinátái alapján orvosi célra, fakockákból ragasztott, összecsiszolt, plasztikus, felnagyított, objektívan ábrázolt torzókat mintázott.

Ugyanebben az időben fémlemezből hajtogatással, gyűréssel, gesztusszobrokat hozott létre, fémtárgyakat alakított át amorf alakzatokká, drótplasztikákat készített. Az 1970-es évek elején a villányi és a nagyatádi alkotótelepen nonfiguratív szobrokat faragott.

A 70-es évek második felétől a torzó lesz művészetében a meghatározó motívum. A torzók folytatásai a testrészleteket ábrázoló nagyméretű kő-, fa- és márványszobrai és a 80-as évek második felétől születő, ujjrészletekből épülő sorozata.

A nőiség, a női test szépségét bemutató kései alkotásaiból 2014 októberében nyílt kiállítás a baranyai megyeszékhely Pécsi Galériájában. Művei szerepeltek a PTE-MK alapításának huszadik évfordulóját ünneplő – idén május végén megnyílt – reprezentatív képzőművészeti kiállításának tárgyai között.

Művészetét 1992-ben Kossuth-díjjal ismerték el, 2009-ben megkapta a Pécsi Kisplasztikai Biennálé nagydíját, 2009-ben a Prima-díjat.

Bencsik István 85 évet élt.

Samu György

Külföld

A Dircet Line kutatásai kimutatták, hogy egy átlagos angliai család többet költ a nyaralásai során alkoholra, mint amennyiből az egész család nyaralni indulna. Az eredmények legalábbis azt mutatták, hogy míg négy főnek a repülőjegyárak nagyjából a £209 környékén alakulnak. Addig az átlagos éttermi, vagy szállodai fogyasztási számlák összköltsége £307 volt.

Még, hogy az angolok nem tudnak inni?! (na jó, valójában tényleg nem)

Szutor Márk

TP-Link UK

A T-Link neve sokak számára ismerős lehet, hiszen a vezetéknélküli kommunikáció, illetve a vezetéknélküli internet hozzáférés egyik nagy úttörőjének számítanak. Éppen ezért is meglepő, hogy most egy közvéleménykutatásnál találtuk meg a nevüket. A cég munkatársai ugyanis, több mint ezer családdal készítettek egy kutatást, melynek során arra voltak kíváncsiak, hogy a szülők szerint, mi az ideális korhatár, a gyermekeiknek, bizonyos szolgáltatások igénybevételéhez. Illetve bizonyos kötöttségek lazábban vételéhez.

A válaszok a következőképpen alakultak.

 • TV készülék a saját szobájukban – 11 éves kortól
 • Mobiltelefon – 12 éves kortól
 • Betéti számla – 12 éves kortól
 • Saját PC, vagy laptop -12 éves kortól
 • Madarak és méhecskék beszélgetés – 12 éves kortól
  • Mondjuk, hogy mennyire szeretném én azt tudni, hogy ki volt az első olyan ember, aki ezzel a történettel huzakodott elő.
 • Önálló közlekedés, pl.: Iskolából hazafelé – 12 éves kortól
 • Saját lakáskulcs – 13 éves kortól
  • Ami már csak azért is furcsa, mert a legtöbb szülő szerintem nem végez hamarabb az irodában, mint a gyerek az iskolában, vagy  az előző két pont közti összefüggést, csak a felmérés megválaszolói nem vették észre?!
 • Fül kilyukasztása – 13 éves kortól
 • Önálló közlekedés, és szórakozás a belvárosban – 14 éves kortól
 • Megkötések nélküli internethasználat – 14 éves kortól
 • Facebook fiók – 14 éves kortól
 • Instagram fiók – 15 éves kortól
 • Twitter fiók – 15 éves kortól
 • Snapchat fiók – 15 éves kortól

És bár ezek között is akad számomra egy két olyan dolog, amivel nem feltétlenül értek egyet. Bár az is igaz, hogy nem vagyok szülő, így nem feltétlenül mérvadó a véleményem ezzel kapcsolatban.

A legsokkolóbb válasz azonban mégsem ez volt, a kérdőív készítői arra is kíváncsiak voltak, hogy vajon a szülők szerint mi jelenti a gyermekeik számára a nagyobb veszélyt. És a válaszadók körülbelül kilencven százaléka a szociális médiát, illetve az internetet jelölte meg, mintsem mondjuk az egyedüli hazautat. Sőt ezen válaszadók véleményeit egy kicsit tovább boncolgatva az is kiderül, hogy nagyobb biztonságban érzik magukat a szülők, ha a gyermekük esetlegesen éjfél környékén egyedül sétál / tömegközlekedéssel jut haza, mintha az internet közelében lenne.

A saját véleményemet ezzel kapcsolatban inkább nem írnám le, mert az továbbra is engem, és nem a szülőket minősítené. Azonban úgy érzem, hogy kedvenc humoristám ezen előadása mindent elmond.

 

Szutor Márk

Technológia

Goat Case

A Goat Case-re valamelyik nap találtam rá, amikor épp a CeX-ben vásároltam, és kezdtem el panaszkodni az egyik ismerősömnek, hogy miért nem találtak még ki egy olyan tokot, amivel bárhova tudom rögzíteni az iPad-emet?

Az eladó ebben a pillanatban szólalt meg, hogy sajnos iPad-re valóban nem elérhető még ez a tok, a Goat Case azonban egy olyan gyártó, akik gyakorlatilag a gravitáció hatásait meghazudtoló tokokat gyártanak. Ugyanis minden termékük, ebben a szériában bármilyen egyéb kiegészítő használata nélkül, üvegre, tükrökre, bármilyen fém felületre, fára, és műanyagokra oda tapaszthatóak.

Köszönhetően a nano-suction technológiának. Ennek megfelelően valóban anélkül tudunk bármilyen helyzetben tartalmat fogyasztani, vagy éppen tartalmat kreálni, hogy a kezünkben kéne tartanunk az eszközt.

Amennyiben további információkat szeretnétek a termékről, hhoz nem kell mást tennetek, mint felkeresnetek a hivatalos weboldalt.

https://www.goatcase.com/

 Szutor Márk

Nálatok is lassú az internet kapcsolat, ha nem a router mellett vagytok? Esetleg a konyhában nem működik a FaceTime videó kapcsolat? Ismét itt a megoldás, ezúttal is Lewis (Unbox Therapy) előadásában.

 Szutor Márk

Szeretnétek egy olcsó, de kiváló Android-ot futtató készüléket?

Úgy tűnik, hogy Lewis erre is adhat egy jó ötletet!

 Szutor Márk

Légiközlekedés

Szeretitek a Starbuck’s kávéját? Na és a Krispy Kreme fánkjait?

Amennyiben mindkét kérdésre igennel válaszoltatok, akkor jó hírünk van, a Flybe ugyanis bizonyos járatain bevezette a fedélzeti szolgáltatásai közé a fentebb említett cég termékeit. Remélhetőleg hamarosan arról is be tudunk majd számolni nektek, hogy mindez, hogy sikerült.

cp-dqkdwcaazutt

Szutor Márk

Sikeres szűzfelszállást hajtott végre a világ leghosszabb légijárműve.

2016. augusztus 17-én, a Bedford közelében lévő Cardlington Airfield-ről a levegőbe emelkedett a Hybrid Air Vehicles legújabb fejlesztése az Airlander 10. A 92 méter hosszú léghajó több mint tíz tonna árú szállítására lehet alkalmas. És bár a 150km/h órás végsebesség arra nem elég, hogy bizonyos repülőgép típusokat leváltson.

Az 5 napos egyhuzamban történő üzemeltetésének lehetősége azonban sok féle alkalmazást tehet majd lehetővé.

in-the-uk-it-rose-to-the-sky-largest-aircraft-airlander-10

Szutor Márk

A hét applikációja

Android és iOS

Transferwise

Bár nem tudom, veletek hányszor fordult elő, hogy nemzetközi banki átutalást kellett végeznetek, de gondolom nem én vagyok az egyetlen, akit sokkolt, hogy mennyibe kerül mindez?!

Itt jön képbe a Transferwise, az app és szolgáltatás, amit a Skype eredeti készítői kreáltak, miután a saját cégük is abba a problémába ütközött, amibe nagyon sok mindenki, hogy a bankok csak azért vitték el a bevételük nagy részét, mert éppenséggel nem országon belül utaltak.

A Transferwise egy olcsó, és gyors szolgáltatás, mely gyakorlatilag, majdnem teljes mértékben megszünteti az utalási költségeket, és jobb átváltási árfolyamon dolgozik, mint bármelyik szolgáltatás, amihez eddig szerencsénk volt.

Amennyiben Ti is szeretnétek egy megbízható pénzügyi szolgáltatást, mely garantáltan működőképes, és gyors. Akkor nem kell mást tennetek, mint letölteni, és ránk hivatkozni a regisztráció során, amivel az első utalásotokat ingyenesen végezhetitek el.

Használjátk ezt a linket, a regisztrációhoz, az első ingyenes utalásotokhoz, maximum £500 értékben.

app-store-icon_2x

google-play-icon_2x

Szutor Márk

Windows Phone

World of Tanks Blitz

A Wargamint.net, illetve a World of Tanks talán sokaknak nem jelenthet újdonságot. Azonban a Windows Phone-t, illetve a teljes értékű Windowst futtató eszközökre, amik nem rendelkeznek akkora grafikus számítási képességgel, mint egy átlag PC, azoknak jó hír lehet, hogy a World of Tanks elérhető ezekre a platformokra is.

És kifejezetten az érintőképernyőkre szánt változat miatt ajánljuk most ezt az appot minden kedves olvasónknak.

windows-phone-icon_2x

Szutor Márk

Film és média

Sully

Alig pár nap van már csak hátra Clint Eastwood, Tom Hanks, és Aaron Eckhart filmjének bemutatásáig. Amely a U.S. Airways 1549-es járatával kapcsolatos eseményeket dolgozza fel.

Bár a filmről már korábban beszámoltunk, most azonban a Warner Brothers Studios bemutatta a második, kifejezetten IMAX verziójú előzetesét is.

A film, 2016. szeptember 9-étől látható a mozikban. És természetesen amilyen hamar csak lehet (jó esetben már a premier napján) részletes beszámolóval jövünk majd. Ne aggódjatok a spoiler mentes változat is elérhető lesz!

Szutor Márk

Kids in Love

Következő filmünkhöz hasonlóan ez is természetesen egy tinédzser film, és talán mondhatnánk, hogy romantikus-komédia. Amely Jack (Will Poulter) kalandjait dolgozza fel.

 1. augusztus 26-tól a mozikban.

Szutor Márk

The Edge of Seventeen

Mindenki tudja, hogy a felnőtté válás nehéz, és Nadine-nak (Hailee Steinfield) sincs könnyebb dolga, főleg amikor a legjobb barátnője Krista (Haley Lu Richardson) valamilyen szinten hátba szúrja. Amikor a bátyjával Darian-el (Blake Jenner) kezd el randizni.

Mondhatni a szokásos nyár végi tini románcot. 2016. szeptember 30-tól tekinthetik meg az érdeklődők.

Szutor Márk

Allied

1942 Észak Afrika, Max Vatan (Brad Pitt) elhárítási tiszt, mélyen az ellenséges vonalak mögött találja magát, és az egyetlen szövetségese a Francia ellenállás egyik tagja Marianne Beausejour (Marion Cotillard).

A film látványvilága, és története már a trailer alapján is nagyon jónak tűnik. Egy biztos, 2016. november 30-án megtudjuk, hogy a film is jól sikerült-e.

Szutor Márk

DVD ajánló

A Stanford egyetem börtön kísérlete.

Samu György

Programajánló

Belföld

TruckFest

nogaro_2016_c-1024x768

2016. augusztus 27-28. között immáron hagyományként térnek vissza a dübörgő kamionok a Hungaroringre egy óriási fesztivállal fűszerezve Kiss Norbi kétszeres Európa-bajnok kamionversenyzővel. Az idei szezon legnagyobb újdonsága, hogy a kétszeres Európa-bajnok Kiss Norbi a 2016-os évadot már nem az Oxxo Racing Team oldalán, hanem egy német csapattal, a Tankpool24 Racing Teammel kezdte meg. Norbi egy Mercedes volánja mögé ült be, de csak a körülmények változtak, a bajnok céljai ugyanazok. A szervezők a magyar érdekeltség miatt idén is teltházas versenyekre számítanak, és arra készülnek, hogy igazi fesztiválhangulat kerekedik majd a magyar pályán. Szombaton és vasárnap egy-egy időmérő edzést és két-két futamot szurkolhatnak végig a kilátogatók. Az izgalmas versenyeket családi programok, koncertek, kamionkorzó és egy látványos betétfutam, a BlancPain GT Series teszi még színesebbé.
Részletesebb információkért látogassatok el a http://kamionfesztival.hu/ – ra.

Samu György

Szerencsi Csokoládéfesztivál

logo2016.jpg

Kilencedik alkalommal várja az országhatáron innen és azon túlról érkező vendégeket, kiállítókat Szerencsre az Országos Csokoládé Fesztivál. Péntek estétől vasárnap délutánig változatos kulturális programok, nyereményjátékok, sportversenyek, édesség bemutatók és kóstolók, vásári forgatag, csokoládéból készülő mesefigura-szobrok, csokoládé kalandpark, és még sok-sok édes meglepetés kínál felhőtlen szórakozást gyerekeknek és felnőtteknek. Soha nem látott programsorozat várja a Szerencsre látogatókat!
A teljes leírásért, és a jegyárakért a http://csokoladefesztival.com/2016/ -ra kattintva érhetitek el.

Samu György


Köszönjük, hogy ma is velünk tartottatok a Heti hírösszefoglalónkra, hamarosan újabb tartalommal jelentkezünk, amiből végre kiderül, hogy miért is van mostanában a Hét Appja szekcióban az iOS és Android platformokon felül a rég elfeledett BlackBerry is. Illetve mindezek után a második Olimpiai beszámolónkkal is jövünk. Addig is, reméljük, hogy ezen a héten is tudtunk érdekes információkkal, és technológiai újdonságokkal szolgálni.

Ha tetszett ez a cikk, akkor kérlek nyomjatok rá egy like-t, és osszátok meg, hogy az ismerőseitek is értesüljenek ezekről. Ha nem szeretnétek lemaradni a további tartalmainkról, akkor like-oljátok a Facebook oldalunkat, vagy iratkozzatok fel a WordPress rendszerén keresztül. Ha bármilyen kérdésetek lenne, akkor ne habozzatok megkeresni minket, az alábbi elérhetőségeink bármelyikén. Hamarosan ismét itt leszünk, addig is, még egyszer köszönjük a figyelmeteket. Sziasztok!


icon-facebook-50x50       twitter_Color_Icon     instagram-logo-homepage-50x50   tumblr-50x50

Szutor Márk

Facebook: http://www.facebook.com/szutor.mark
Twitter: http://www.twitter.com/szutormark
YouTube: http://www.youtube.com/user/szutormark
Instagram: http://www.instagram.com/szutormark
Email: szutor.mark@mndsblog.com

Samu György

Facebook: https://www.facebook.com/samuka942
Twitter: https://www.twitter.com/samugyrgy1
Instagram: https://www.instagram.com/samu942
Email: samu.gyorgy@mndsblog.com

© Szutor Márk
© Samu György
Copyright by M&D’s Blog 2014 – ©

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.