VB 2018 Selejtező Magyarország-Svájc

Mint azt ahogy tettük az előző meccsnél is, most is beszámolunk a mai selejtezőről dióhéjban. Akkor lássuk is a medvét:

A Svájci válogatott:

A Magyar Válogatott:

Az első félidőben a nézők szerencséjére, pörgős játékmenetnek voltunk szemtanúi. Mindkét csapat támadó szellemben lépett fel a másikkal szemben, és helyzetekből sem volt hiány. A szabálytalanságok száma minimális volt, tiszta játékú első félidőnek lehettünk szemtanúi. A védekező játékosok remekül tették a dolgukat, az ellenfél csatárai nagyon nagy helyzeteket nem tudtak kialakítani. A magyarok kapuja előtt volt egy komolyabb helyzet a 26. percben, de Gulácsinak sikerült védenie, és a védőknek pedig tisztázni a kapu elől. Kisebb-nagyobb próbálkozások még voltak ezután, de komolyabb támadásnak nem lehettünk szemtanúi.

Első Félidő

A második percben egy svájci szabadrúgásból becsavarta a labdát a magyar kapu elé, de helyzet nem lett belőle. A hatodik percben svájci szöglet következett, de ez a kapura nem volt veszélyes. A kilencedik játékpercben magyarok szabadrúgást kaptak, amit beíveltek,ám a lövés elakadt, de a kapu közelében maradt a labda, később egy beívelt labdával lett volna gólhelyzet, viszont kicsit hosszú lett, így nem lett belőle komolyabb veszélyhelyzet. A tizenharmadik percben Svájc szabadrúgásból ívelte be a labdát a kapuhoz, kifejelték, majd ezt követően marad a labda kapu közelében, de helyzetet nem sikerült kialakítaniuk a svájci játékosoknak. A 23-adik perc elején Dzsudzsák Balázs lő egy távolit, ám a lövése mellé ment. 26.-percben svájci szöglet – Gulácsi Péter hatalmasat véd, még rá tudják rúgni a kipattanód, Stieber Zoltán még kifejeli Dzemaili lövését, és a magyar védelem kilövi a labdát a kapu közeléből. 31-dik percben a bal szélen Kádár beadása, de az íve nem jó, csak a kapusnak.41. Perc közepén magyar szabadrúgás, de a svájci védelem megállította a kis szabadrúgást. A 43. perc elején svájci helyzet, de mellé fejelte Mehmedi a Shaqiri beadását, és ezzel zárult az első félidő.

Második Félidő

A második félidő helyzetekben, akciókban és főleg gólokban gazdag játékrészt hozott a nézőknek. Az iram még mindig megmaradt az első játékrészből, de már látszódott a félidő végén, hogy el vannak fáradva a felek, kisebb-nagyobb védekezési hibát vétettek, amit természetesen az ellenfél ki is használt.

A 49. perc elején magyar szabadrúgás után járatjuk a labdát a svájci kapu előtt, Stieber Zoltán lövi rá, de fogta a kapus. Az 50. perc elején megtörik a svájciak a gólcsendet. Lang Ádám lukat rúgott, Shaqiri elé kerül a labda, bár Gulácsi még az ő lövését védeni tudta, de Seferovic megszerzi a vezető gólt. Kettő percre a vezetés megszerzése után, a magyar csapat egyenlíteni tudott, mégpedig úgy, hogy Kleinheisler László lövése kipattan a kapufáról, de Szalai Ádám a lecsorgó labdát a kapuba lövi. Az 56. perc elején Dzemaili egy távoli lövést eresztett el, de mellé ment. A 65. perc végén magyar szabadrúgás következik. Dzsudzsák Balázs a labda mögött, de sajnos a kapu felé ment a lövése. 67. percben újra megszerzi a vezetést a svájci gárda, Rodríguez segítségével, akinek a lövése a magyar kapu hosszú sarkába vágódott be. Kicsit később, a 71 percben ismét egyenlítettünk, Dzsudzsák Balázs visszateszi a labdát a 16-oson belülre, Stieber Zoltán beemeli a kapu elé, és Szalai Ádám fejezi be fejjel. A meccs 80-adik percében magyar szabadrúgás, amit Dzsudzsák Balázs végez el, de fölé lövi. A rendes játékidő vége előtt egy perccel Stocker Valentin egy hosszú bedobásból továbbcsúsztatott fejesből sikerült gólt szereznie, és ismét vezetnek a svájciak. Sajnos a három perces hosszabbítás alatt sem sikerült csodát tennünk, így 3-2-re kikaptunk Svájc ellen.

A vereség ellenére a hangulat jó volt, a nézőközönség hangja elnyomta a kommentátor hangját is majdnem teljesen.

És bár a következő mérkőzésig még elég sok idő van hátra, természetesen azon találkozó eseményeiről is beszámolunk majd nektek. Addig azonban még rengeteg egyéb tartalommal készültünk.

Ha nem szeretnétek lemaradni ezekről, akkor kérlek, hogy iratkozzatok fel a WordPress rendszerén keresztül, vagy kövessetek minket az alábbi közösségi média platformok bármelyikén. Ha tetszett ez a cikk akkor nyomjatok rá egy like-t, és osszátok meg ismerőseitekkel, hogy ők se maradjanak le a bejegyzéseinkről.

Hamarosan ismét jelentkezünk. Köszönjük a figyelmeteket! Sziasztok!

Samu György

Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100003020191199
Twitter: https://www.twitter.com/samugyrgy1
Instagram: https://www.instagram.com/samu942
Email: samu942@gmail.com

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.