Hét appja, különkiadás: Kalóriabázis

Sziasztok! Egy kicsit átalakítottuk a menetrendet erre, illetve a következő hétre, így a heti hírösszefoglalóból kiragadva a “Hét applikációja” részt, most a Kalóriabázist vesszük górcső alá.

 

„A legnagyobb magyar kalóriaszámoló programot és étkezési napló”. Ezek a szavak fogadnak minket a Play Áruházban, amikor rákeresünk a Kalóriabázis alkalmazásra. Maga az alkalmazás használata ingyenes, természetesen a használat azoknak ajánljuk akik fogyókúrába kezdenek, mivel ez az app segít nekünk eldönteni, hogy miből mennyit ehetünk még, hiszen számos( kb 120.000 ételre lehet rákeresni) ételt tartalmazó adatbázisában az adott étel minden értéke(fehérje-, szénhidrát- és zsírtartalma) megtalálható grammra, dekagrammra, kilóra és egy alap értékre(egy étkezéssel bevitt átlagos mennyiségre) lebontva.

 screenshot_2016-10-09-14-56-50

Első indításkor regisztrálni kell, de ez egy egyszerű regisztráció, semmi komolyabb dolgot nem kell benne megadni.

screenshot_2016-10-09-14-43-46

Első bejelentkezésnél meg kell adni pár alapadatot, pl.: Nem, születési dátum, Magasság, Jelenlegi súly, Jelenleg folytatott életmód, Célnak kitűzött súly és célra szánt idő, azaz mikorra akarjuk elérni a kívánt testtömeget.

Miután megtörténtek az adatok megadásai, azután máris elkezdhetünk számolgatni, illetve gondolkozni, hogy mit is ettünk, mit is ittunk. Nem szükséges mindent aznap bevinni, mivel ahogy a képen is látható, visszamenőleg is megadhatjuk az adott napi „fogyasztásunkat”.

screenshot_2016-10-09-15-04-43

Az adott ételből, mint már írtam, meg lehet adni egy adott mennyiséget, ha elfelejtjük átállítani akkor egy alap mennyiséggel számol nekünk. Meg lehet adni, hogy mikor ettük meg, illetve ha nem adunk meg neki semmit, akkor nem csoportosítja nekünk az addig bevitt dolgainkat, de a kiértékelésnél nem számít bele.

screenshot_2016-10-09-15-07-12

Ha már eszünk is, akkor valamilyen sportot is űzünk, főleg ha használjuk ezt az appot. Ugyanúgy ahogy az evésnél, a mozgásnál is hasonló beviteli felületet kapunk, viszont itt nem olyasfajta mennyiséget kell megadnunk, mint étkezéseinknél. Itt perc és óra között választhatunk, és a legtöbb testmozgás megtalálható a tudástárában. Illetve meg kell említeni, hogy van egy alap kcal égetés amivel az életmódunkból számol, így azt nekünk külön nem kell megadnunk neki.

Találhatunk benne egy ilyen diagramot is, amin „elvileg” a fogyásunkat közelítőleg láthatjuk. Az eltelt idő, az elégetett kalória által számolva, egy közelítőleges értéket kapunk. Illetve hozzáadhatunk számunkra fontosnak vélt mérőszámokat is, ahol szeretnénk változást elérni, viszont ha nem haragszotok meg ezeket a számokat inkább megtartanám magamnak 🙂 .

screenshot_2016-10-09-14-29-42

A kis kördiagramon az adott napi bevitt tápérték elosztást láthatjuk százalékos elosztásban, illetve alatt megadhatjuk, hogy mennyi vizet ittunk az adott napon. Minden más folyadék amit bevittünk, az evés résznél kerül megadásra.

A legvégén pedig ki tudjuk értékelni a napunkat kétféleképpen. Ha nem változtatunk semmit, és az első fejforma alatt hagyjuk a pontot akkor rendes kiértékelést kapunk az adott napunkról ,és egy megközelítőleges „előrejelzést” a legvégén, de ha a második fejforma alá megyünk akkor vicces megjegyzéseket olvashatunk ami a mozgásszegény kultúra és a táplálkozást hivatott kifigurázni. A programnak van még pár előnye, amire rá is térnék.

screenshot_2016-10-09-14-44-57

A Menü->Eszközök->Étkezési Napló menüpont alatt találhatjuk meg az eddig bevitt napjaink összesítését, amit ki tudunk menteni táblázatkezelő szoftverekkel értelmezhető fájlformátumban, további számolgatásra, vagy esetleg más jellegű felhasználásra is.

screenshot_2016-10-09-14-46-18

screenshot_2016-10-09-14-47-18

A Menü->Eszközök->Grafikon menüpont alatt találhatunk egy részletesebb grafikont ami kicsit jobban ábrázolja a dolgainkat és be is tudjuk jelölni, hogy mit szeretnénk az adott kimutatáson látni.

Összességében szerintem ez egy jó program, viszont nekem hiányzik belőle a táplálkozási tanácsadás, de ezt leszámítva nem találtam benne kivetni valót. Csak online működik, viszont előnye, hogy pontos értékeket ad az ételekről, akár új receptet is megadhatunk, így növelve a „tudását”.

google-play-icon_2x

Mint a bevezetésben említettem, hogy a héten kicsit minden borult, de azért érdemes lesz figyelni minket a héten, hiszen ha az mondom, hogy “Egy város az én szememmel”, akkor remélem, kíváncsian várjátok, vajon melyik város is lehet. Egy kis segítséget adok: itt található a Pantheon, és a gladiátor csaták színterének épült “csarnok” is.

Ha nem szeretnétek lemaradni ezekről, akkor kérlek, hogy iratkozzatok fel a WordPress rendszerén keresztül, vagy kövessetek minket az alábbi közösségi média platformok bármelyikén. Ha tetszett ez a cikk akkor nyomjatok rá egy like-t, és osszátok meg ismerőseitekkel, hogy ők se maradjanak le a bejegyzéseinkről.

Hamarosan ismét jelentkezünk. Köszönjük a figyelmeteket! Sziasztok!

Samu György

Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100003020191199
Twitter: https://www.twitter.com/samugyrgy1
Instagram: https://www.instagram.com/samu942
Email: samu942@gmail.com

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.