2016. év, 41-ik heti hírösszefoglaló

Sziasztok! Nos ismét itt a hétfő, és ez nem jelenthet mást, minthogy a hírösszefoglalónkkal jelentkezzünk. Bár nem tagadás, hogy az elmúlt egy-két hét bővelkedett az eseményekben. Ezekről azonban külön-külön számolunk majd be nektek.

Addig is, lássuk, hogy mivel készültünk nektek ez alkalommal?!

Technológia

Google Pixel

Ez is mondhatni már várható volt. És bár sajnálatos módon magáról az eseményről, amelyen a Google Pixel-t bemutatták lekéstünk. Most azonban a heti hírösszefogalalónkban úgy gondoltuk, hogy mégiscsak említést teszünk az eszközről.

Lássuk tehát, hogy mit alkottak most a Google mérnökei.

A telefonnal együtt azonban más termékeket is piacra dobott a keresőóriás.

Nem mellékesen egy VR szemüveget. Daydream View névre keresztelve.

Egy virtuális asszisztenssel ellátott hangszórót, Google Home néven.

Valamint egy újabb routert arra az esetre, ha az előző esetleg nem váltotta volna be a hozzáfűzött reményeket. A termék nagyon találóan a Google Wifi nevet kapta.

Ezen felül kaptunk még egy újabb Chromecast-ot is, mely immár a 4K felvételekre optimalizált, és ennek megfelelően bivalyerős.

Illetve a nem kézzelfogható eszközök világában megjelent az új Google Asszisztens is.

Amennyiben pedig kíváncsiak vagytok a teljes bemutatóra, úgy megkönnyítettük a dolgotokat. Ugyanis itt van a majdnem másfél órás felvétel. #madebygoogle

Szutor Márk


Könyvmolyok, figyelem!

Eddig ha az eBook olvasókról volt szó a legtöbbünknek a Kindle szó jutott eszébe, mely természetesen az amazon terméke. Sok más saját dedikált dologgal együtt. Azonban megmondom őszintén amikor én elkezdtem nézelődni ezen a fronton, valahogy már akkor nekem is jobban megtetszett a Kobo (melyet az Adobe dobott piacra) és ez meg is látszik a minőségen.

Míg az Amazon inkább a multimédiára és a különböző szórakoztató elemek használatára hegyezte ki a legújabb Kindle tabletek, és dedikált eBook olvasók funkcióit. Addig a Kobo megmaradt az ami.

Most pedig egy újabb eszközt mutattak be. Ez pedig nem más mint a Kobo Aura One, melynek bemutatásában MrMobile lesz a segítségünkre.

Szutor Márk

Illetve, hogy a héten se maradjunk Unbox Therapy nélkül. Lewis újabb bemutatóiból is válogattunk nektek.

HP Sprocket, avagy nyomtassunk tinta nélkül.

Szutor Márk


iPhone 7-ed van? Nem hiányzik belőle valami? (Legalábbis azon kívül ami nyilvánvaló?!)

Szutor Márk


Autó – motor

In tonight’s programme. Jeremy Clarckson, Richard Hammond, and James May.

Bár tudom az eredeti nem feltétlenül így hangzott, de az is igaz, hogy nem is koncentrálunk túlságosan a múltra. Lássuk inkább, hogy mit hoz a jövő, és mit várhatunk az Amazon Prime és a három őrült közreműködésében készült The Grand Tour-tól?

Szutor Márk

Pénzügy

Légiközlekedés

Módosult a Flybe és az Avios megállapodása.

A Flybe low-cost légitársaság a napokban jelentette be, hogy hosszas munka árán sikerült az utasok javára módosítaniuk a meglévő programjukat. Ennek megfelelően minden Avios klubtagnak lehetősége lesz arra, hogy a repülőjegyét készpénz + Avios, avagy teljes mértékben Avios mérföldekkel foglalja le*.

Illetve az eddigi minden elköltött £1 = 1 Avios szabály is módosult. A foglalási feltételektől, és a repült útvonaltól függően ez £1 = 1-4 Avios-ra módosult.

A további részletek és feltételek elérhetőek a flybe.com weboldalon.

23

Szutor Márk


Újabb 5 csillagos légitársaság a Skytrax listáján.

Ezt pedig mint az várható volt, az Abu Dhabi-i bázisú Etihad Airways nyerte el a neves címet. És ezzel az amúgy is kiváló sztenderdekkel rendelkező közel-keleti légitársaság belépett egy olyan exklúzív körbe, melyben jelen pillanatban nem szerepel európai légitársaság. Igaz 2 másik úgy szintén öt csillagos versenyzőt még nem jelentett be a Skytrax. Természetesen azonban amint megvannak az eredmények, úgy azokról is azonnal beszámolunk.

eya_logo_tl_fd2015star

Szutor Márk


Film és média

Rouge One: A Star Wars Story Official Trailer

Elérkeztünk hát ehhez a pillanathoz is, amikor már nem kapunk több előzetest, amikor már csak azok a hónapok vannak hátra, mikor folyamatosan a mozik kínálatát figyeljük, hogy a hozzánk legközelebb esőben vajon mikor játszák majd az adott filmet. Ez történt legalábbis a Rouge One-al, hiszen megkaptuk a harmadik, és ezzel utolsó trailert. Melyet alább tekinthettek meg.

Szutor Márk

Operator

Mit is mondhatnék, most már elég hosszú ideje vagyok a telefonos ügyfélszolgálatok munkatársa. Kezdődött mindez az EDF-el, majd folytatódott a Student Loans-al, míg végül megtaláltam a számításaimat ott, ahol mindig is szerettem volna. Vannak persze országok, illetve vállalatok akik úgy gondolják, hogy nem feltétlenül szükséges élő embert alkalmazni, bőven elég az is, ha csak mesterséges intelligenciára hagyatkoznak.

Itt jön a képbe Emily.

A történet bár kétlem, hogy megtörtént eseményeken alapszik. Azonban az első előzetes alapján a romantikus illetve drámai filmek kedvelőinek mindenképpen ajánlani tudjuk ezt az alkotást.

Szutor Márk

Programajánló

Belföld

Külföld

Ha tetszett ez a cikk, akkor kérlek nyomjatok rá egy like-t, és osszátok meg, hogy minél több embert elérjen. Amennyiben nem szeretnétek lemaradni a további tartalmainkról sem, akkor kérlek iratkozzatok fel a WordPress rendszerén keresztül. Illetve kövessetek bennünket az alábbi közösségi média platformok mindegyikén.


icon-facebook-50x50       twitter_Color_Icon     instagram-logo-homepage-50x50   tumblr-50x50

Szutor Márk

Facebook: http://www.facebook.com/szutor.mark
Twitter: http://www.twitter.com/szutormark
YouTube: http://www.youtube.com/user/szutormark
Instagram: http://www.instagram.com/szutormark
Email: szutor.mark@mndsblog.com

Samu György

Facebook: https://www.facebook.com/samuka942
Twitter: https://www.twitter.com/samugyrgy1
Instagram: https://www.instagram.com/samu942
Email: samu.gyorgy@mndsblog.com

© Samu György
© Szutor Márk
Copyright by M&D’s Blog 2014 – ©

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.