2016. év, 45-ik heti hírösszefoglaló

Sziasztok! Bár tudjuk nem a szokásos időben, de ismét itt vagyunk a heti hírösszefoglalónnkal.

És a mostani alkalommal is sikerült elég szép mennyiségű tartalmat összeválogatnunk nektek. Lássuk, hogy mik is kerültek be a mostani “válogatásunkba?!”

Hírek a nagyvilágból

Belföld

Szász Kitti freestyle fociban a világ negyedik legjobbja

Szász Kitti kedd este a negyedik helyen végzett Londonban a Red Bull Street Style elnevezésű viadalon.

A magyar freestyle-os magabiztosan kezdett a bronzmeccsen Kalina Matysiak ellen. A lengyel versenyző bizonytalanabb volt, többször is kisebb hibát vétett. Az angol kommentátorok által a sportág legendájának nevezett magyar induló rendkívül szórakoztató produkciót mutatott be, ennek ellenére a fiatal lengyel lányt látták jobbnak a bírók, így ő örülhetett bronzéremnek.

A freestyle fociban lehatárolt területen belül két játékos vív egymással párharcot, melynek során felváltva 30 másodpercre kapják meg a labdát, ez idő alatt mutathatják be trükkjeiket. A párharcok három percig tartanak, a zsűri a játékosok teljesítményét labdakezelés, kreativitás és stílus alapján értékeli.

Samu György


Magyarország – Andorra

Sajnos nem tudtuk követni a mérkőzést Önnön hibánkból, illetve egyes külső tényezők miatt, de a végeredménye a meccsnek 3-0 lett Magyarország javára, amivel megszereztük második győzelmünket, ezzel a B csoport második helyére ugrottunk fel.

A mérkőzésről készült beszámolót az alábbi linken olvashatjátok, illetve a gólokat vissza is tudjátok nézni.

A meccsről készült 24.hu-s beszámoló.

Samu György


Külföld

Meghalt Leonard Cohen

Eltávozott a legendás dalszerző, költő, művész, Leonard Cohen – írta kiadója a zenész hivatalos Facebook-oldalára. 82 évesen érte a halál. Los Angelesben temetik majd, családja kéri, tartsák tiszteletben a gyászt.

“Igazi látnok volt, hiányozni fog a hangja” – közölte menedzsere, Robert Kory.

Hagyatéka értelmet, ihletet, gyógyulást hoz a következő generációknak.

Canadian poet-songwriter Leonard Cohen performs at the Auditorium Stravinski during the 47nd edition of the Montreux Jazz Festival on July 5, 2013. AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI / AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI
2013-ban a Montreux Jazz fesztiválon. AFP / Fabrice Coffrini

Elkezdeni is nehéz, miért és hogyan alkotott maradandót a lengyel-litván zsidó származású Cohen a hatvanas évek óta, felsorolni pedig reménytelen. Szürreális, súlyos, egyszerre politikus és érzelmes dalszövegei szépirodalomként is működnek, nem csoda, hogy filmzeneként is előszeretettel használják dalait. A Suzanne és a Hallelujah talán a legismertebb, utóbbit a Shrek című filmnek hála a fiatalok is kívülről tudják. Ő nyitotta és zárta Oliver Stone Született gyilkosok című filmjét, és a HBO A törvény nevében (True Detective) című sorozata második évadának főcímzenéje is az övé. I’m Your Man című száma tökéletesen illeszkedett A titkárnő című 2000-es film perverz szerelemről szóló történetébe.

Cohen készült a halálra, akár David Bowie: legutolsó, három hete kiadott albuma, a You Want It Darker megkapó, érzelmes búcsú, melyet a kritikusok azonnal az életműve egyik legjobbjának kiáltottak ki.

Samu György

Amerikai elnökválasztási büntetés egy házaspárnál

Sokan pipák azokra, akik miatt Donald Trump lesz az Egyesült Államok elnöke, de ez a nő egészen extrém módon bünteti a férjét, aki szintén a republikánus jelöltre szavazott: úgy döntött, 30 napig nem fekszik le a férjével.

Erről maga a férfi számolt be.

A feleségem és én általában eltérően szavazunk, és ő most nagyon szomorú volt, hogy Hillary nem nyert, de még dühösebb volt azért, mert Trump meg igen.

Írja a férfi, aki eléggé ki van akadva, mert szerinte a szex nem egy olyan dolog, amit fel kéne használni ellene. Erről persze a kommentelőknek is megvolt a véleményük.

Trumpra szavazni, aztán nem érteni, hogy a nő miért a testével fejezi ki az egyet nem értését? Elég nyilvánvaló ebben az irónia.

Nem tudni, mi lesz, amikor letelik a 30 nap, de a férfi egyelőre bizakodó, és azt reméli, még ezt az egy hónapot sem kell kivárnia.

Samu György


God Bless America

Nos gondolom az elnökválasztás mint téma az a legtöbbeteknek már a fülén folyik ki, hiszen az elmúlt pár nap folyamán, akár az irodában lévő ebédlőben, akár az egyik közeli étteremben töltöttem az ebédszünetemet. Az egészen biztos, hogy majdnem maximum hangerőn szólt a TV, legtöbb esetben a Sky News-on. Ahol élő adásban követték le mindezeket az eseményeket.

Így ezzel kapcsolatban nem is szeretnénk túl sok mindent megemlíteni, inkább csak beszúrni egy pár videót, és remélni a legjobbakat!

Szutor Márk


Technológia

iOS 10.2

Alig két hónappal azután, hogy az Apple bejelentette a méltán népszerű operációs rendszerének 10-ik főverzióját. Most pedig a CNET mutatja meg nekünk, hogy mit is várhatunk az iOS 10.2-től.

Szutor Márk


És akkor, hogy a heti Unbox Therapy, helyett most jöjjön Linus, és a Sennheiser HD6XX

Szutor Márk


A világ legvékonyabb notebookja.

És most nyilván azt várnátok tőlem, hogy egy Apple promó videót szúrok be, mert a Keynote során esetlegesen elfelejtettek megmutatni egy valós MacBook Air utódot. Hát nem!

Jelenlegi gyártónk az Acer, és aki mindezt prezentálja, az nem más, mint Linus Sebastian.

Szutor Márk (forrás: LinusTechTips)


Autó – motor

Ritka látvány lesz ez innentől kezdve?

13981586_6e95983f376ec31746254bb3da14e73a_wm

Hát, az alapján, amit a Tesla közleményében olvashattunk, ez nem kizárt. Az amerikai gyártó ugyanis a napokban jelentette be, hogy különböző vásárlói visszaélések miatt már nem támogatja a Supercharger hálózat ingyenes használatát. És ennek megfelelően fizetéskötelessé változtatja azokat. Azonban az ebből befolyt összeget nem a profitszerzés, hanem a hálózatfejlesztés, és a tehermentesítés költségeire fordítják majd.

Szutor Márk


Pénzügy

Eleged van a bankokból? Szeretnél minimum 3.1% maximum 6.3%-os éves kamatot kapni a befektetéseidre? Ez esetben lehet, hogy tudjuk a választ!

Ez pedig nem más, mint a P2P alapú Zopa.

Mi is ez a P2P? Nos a pier-to-pier befektetések egy relatíve újkeletű opciónak számítanak a világban. Hiszen miért is érné meg bárkinek egy olyan céget üzemeltetnie amely csak a közvetítő szerepét játssza az ügyfelek között? Hiszen a pier-to-pier lending gyakorlatilag nem más, mint magánszemélyek, akik hivatalos úton, adnak egymásnak hiteleket. Ehhez pedig miért is kéne egy közbenső személy?

A válasz pedig elég egyszerű. Gondolom, Te sem szeretnéd, ha az adott összeget, illetve személyt nem látnád többször?! És itt jön képbe a közvetítő. Mely gyakorlatilag egyetlen dolgot csinál. Tegyük fel, hogy van felesleges 500.000 Forintod. Melyet rövid távon (3-5 évre) szeretnél befektetni. Erre nyilván több lehetőséged van, vagy egyszerre, és mindent egy termékbe invesztálsz. Vagy mindezt az összeget 10 felé bontva, 10 különböző helyre rakod el, így a sok kicsi sokra megy elven próbálsz minél többet kihozni az adott összegből.

Nos a Zopa-nak is ez a lényege. És persze, most jöhetne a kérdés, hogy hol itt a csapda? Nos csapda nincs, mindössze egy apró tájékoztatás. Amennyiben a fenti összeget a Zopa-n belül mindössze egy (a legnagyobb hozamot adó) alapba helyezitek el, akkor a vállalat 1% közvetítői díjat számol fel az általad befektetett összegen.

A fentebbi tájékoztatás azonban nem teljeskörű. További részletekért, és feltételekért látogassátok meg a http://www.zopa.com/ weboldalt.

Illetve, amennyiben csatlakoznátok, akkor használjátok az adott linket.

https://www.zopa.com/loans/mgm/f87beed186df

Szutor Márk

logo-header-5f688e968ee2a5e877b04b8406bd1c5896c2ecc194a3d7f060f67094546e4675


Légiközlekedés

Bár a mi HR-eseink is ennyire jó kedvükben lennének!

A Ryanair munkatársai ugyanis léptek egy merészet. És meghirdették Írország legrosszabb állását. Bár furcsa, hogy mindezt nem április 1-jére időzítették, mert bőven beillene egy átverésnek mindaz amit leírnak. De görgessetek lejjebb a részletekért.

ryanair-allashirdetes

A hirdetés szerint egy ambiciózus és megfelelően képzett munkatársat keresnek a Ryanair félreértett, de szeretett vezérigazgatója, a hírhedt szabad szájú Michael O’leary (MOL) mellé. Az új munkatárs projektek menedzselése mellett a cég portfólióját és befektetéseit menedzselné és elemezné, kezelné az adóügyeket, de általános rabszolgamunkákat is neki kellene elvégeznie MOL mellett.

A munkakör betöltéséhez a hirdető többek között olyan képességeket és adottságokat követel meg, mint a
vastag bőr, a végtelen türelem, illetve, hogy a jelölt alvás nélkül, a külvilággal való minden kapcsolatát elveszítve is képes legyen dolgozni.

A hirdetés végén a Ryanair a biztonság kedvéért még leszögezi, hogy a Dubs és Manchester United drukkerek, valamint bringások nem kerülnek automatikusan elutasításra, azonban sok jóra ne (azt már el sem írjuk mire…) számítsanak .

A hirdetés nem említi a sikeres jelöltnek járó fizetést – bár lehet jobb is, a híresen kapzsi MOL-t és a túlfizetett lusta alkalmazottakról szóló korábbi nyilatkozatait ismerve – viszont a jól teljesítő munkatársnak komoly karrier lehetőségeket ígérnek.

Akinek még ezek után sem ment el a kedve a cég dublini központjába meghirdetett munkától, itt tud jelentkezni Írország legrosszabb állására és minden bizonnyal a légiközlekedés történetének legrosszabb állására.

Szutor Márk

ryanair-logo


Film és média

Mozikban az Arrival

Bár a Rouge One: A Star Wars Story még hátra van az idén megjelenő filmek között. Addig is azonban azt kell mondjam, hogy talán az idei év legjobb Sci-fije jelent meg a héten. Bár az is  igaz, hogy nem szeretek elhamarkodott lekövetkeztetéseket vonni az előzetesekből. Az Arrival esetében azonban mindenképpen megteszem, mivel már mikor az első trailer kijött, amiről még aznap írtunk a heti hírösszefoglalónkban. Már akkor is azt mondtam, hogy ezt a filmet mindenképpen megnézem.

És bár amíg időm is lesz arra, hogy elmenjek moziba, és írjak az élményről egy újabb “novellát” addig reméljük, hogy tudtunk ötleteket adni azzal kapcsolatban, hogy melyik legyen a következő film, amit megnéztek?!

Szutor Márk


Igaz Történetek egy bérgyilkos naplójából.

Legalábbis ez is lehetne majd a magyar címe a Netflix újabb filmjének. Melyet november 11-e óta tekinthetnek meg a streaming óriás előfizetői. És azt hiszem, hogy nem túl nagy spoiler, ha azt mondjuk, hogy a Movienight következő epizódjában ezzel a filmmel jövünk.

Addig is azonban nézzétek meg az előzetest!

Szutor Márk


Programajánló

Belföld

Forraltbor Fesztivál – Örkény

orkeny_forraltborfeszt2

Részletes program:

November 18. péntek

 • 15.00 – 22.00-ig Korcsolyapálya (piac mögötti parkolóban)
 • 17.00 – 20.00-ig Pest Megyei Értékek vándorkiállítás- Városháza Díszterme
 • 15.3o Boys from the cellar élő koncert
 • 16.5o Örkényi Napsugár Nyugdíjas Klub tánccsoport
 • 17.00 Búzavirág Énekegyüttes Hernád (kis színpad)
 • 17.oo Megnyitó-Városháza Díszterme
 • (A rendezvényt megnyitja Szabó István a Pest Megyei Közgyűlés elnöke.)
 • 17.3o Tom White and the Mad Circus élő koncert
 • 19.oo AMC Basic élő koncert (kis színpad)
 • 20.oo CHARLIE élő koncert
 • 22.oo Systemless élő koncert

November 19. szombat

 • 9.00 – 22.00-ig Korcsolyapálya (piac mögötti parkolóban)
 • 9.00 – 20.00-ig Pest Megyei Értékek vándorkiállítás- Városháza Díszterme
 • 10.00 Robog a libavonat – zenés mókázás a legkisebbeknek (kis színpad)
 • 13.00 Jamland hip-hop tánccsoport
 • 13.20 Hernádi Ritmusok (Szamba táncegyesület)
 • 13.40 Tatárszentgyörgyi Nyugdíjas Baráti kör műsora
 • 14.00 Örkényi Napsugár Nyugdíjas Klub műsora
 • 14.30 Turi Adél Quartett (bemutatkozó koncert)
 • 15.00 Örkényi Friday együttes koncertje
 • 16.10 Örkény Városi Barátság Dalárda
 • 16.3o Rácz Gergő koncert
 • 17.oo Dabas-sári Borovenka Néptáncegyüttes fellépése (kis színpad)
 • 17.3o Maszkura és a Tücsökraj élő koncert
 • 19.oo Pittyendáré Együttes fellépése, táncház (kis színpad)
 • 20.oo Fenyő Miklós élő koncert
 • 22.oo Magyarock együttes élő koncert

November 20. vasárnap

 • 9.00 – 20.00-ig Korcsolyapálya (piac mögötti parkolóban)
 • 9.00 – 20.00-ig Pest Megyei Értékek vándorkiállítás- Városháza Díszterme
 • 15.oo Freddie élő koncert
 • 15.3o Cziffra György Művészeti Iskola táncbemutató (kis színpad)
 • 16.3o Pause együttes (kis színpad)
 • 16.00 2016 év Forralt bora eredményhirdetés
 • 18.oo Anna and the Barbies élő koncert

A feltüntetett időpontokon belül a piac mögötti parkolóban korcsolyapálya üzemel, melynek használata ingyenes, de az infópontban való regisztrációhoz kötött!

A Rendezvény ideje alatt a vásárok 9.00-22.00-ig a korcsolyapálya pénteken 15-22-ig, szombaton 9-22-ig és vasárnap 9-20-ig tart nyitva, a Borutca 9.00-tól a színpadi programokat követően is várja a látogatókat.

Samu György


Művészettörténeti kiállítás a Várkert Bazárban

Egyedülálló múzeumlátogatásra invitáljuk az érdeklődőket a Várkert Bazárban induló művészettörténeti filmklub keretében: múzeumi tárlatvezetés a mozivásznon, 70 perc, 2014 – olasz nyelven, magyar felirattal.

A világ számos országában  bemutatják ezt a régóta várt különleges filmet, amely soha nem látott minőségben tárja a nézők elé a Vatikáni Múzeum kétezer éves múltra visszatekintő gyűjteményének legkiemelkedőbb műalkotásait, a Sixtus-kápolna lenyűgöző freskóit, a Múzeum igazgatója, Antonio Paolocci professzor kalauzolásával.

Az Ultra HD 4K minőségben forgatott filmben a Vatikáni Múzeum és a Sixtus-kápolna rejtett szépségét ismerhetik meg a látogatók.
Többek között olyan remekművekben mélyülhetnek el, mint Michelangelo, Raffaello, Leonardo da Vinci, Giotto és Caravaggio műalkotásai, a Laokoón-csoport továbbá 19–20. századi művészek, köztük Van Gogh, Chagall és Salvador Dalí festményei.

A vetítés 15.00 órakor kezdődik.

Forgalmazó: Pannonia Entertainment

Rendező: Marco Pianigiani

forgatókönyv: Donato Dallavalle
operatőr: Massimiliano Gatti
vágó: Luciano Larotonda
producer: Francesco Invernizzi
szereplők: Antonio Paolocci professzor, a Vatikáni Múzeum igazgatója, Paolo Casiraghi

Jegyeket az alábbi linken lehet vásárolni.


És egyelőre ennyi. Ha tetszett ez a cikk, akkor kérlek nyomjatok rá egy like-t, és osszátok meg, hogy minél több embert elérhessünk.

Ha nem szeretnétek lemaradni a további tartalmainkról, akkor iratkozzatok fel a WordPress rendszerén keresztül, vagy kövessetek minket az alábbi közösségi média platformok mindegyikén.

Köszönjük, hogy ismét velünk tartottatok! Sziasztok!


icon-facebook-50x50       twitter_Color_Icon     instagram-logo-homepage-50x50   tumblr-50x50 gmail

Samu György

Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100003020191199
Twitter: https://www.twitter.com/samugyrgy1
Instagram: https://www.instagram.com/samu942
Email: samu942@gmail.com

Szutor Márk

Facebook page: https://www.facebook.com/mndblog/
English Blog: http://www.markszutor.wordpress.com/
Facebook: http://www.facebook.com/szutor.mark
Twitter: http://www.twitter.com/szutormark
YouTube: http://www.youtube.com/user/szutormark
Instagram: http://www.instagram.com/szutormark
Path: http://www.path.com/profile/1M1AT0
Email: youtube.szutormark@outlook.com

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.