A Hét Appja Bővebben: Tandem!

Sziasztok! Bár a Tandem nem most először került a látókörünkbe, hiszen a Heti hírösszefoglalóink során megválaszottuk már a Hét appjának iOS vonalon. Illetve ami azt illeti az elmúlt másfél évben, amikor volt lehetőségem rá, akkor használtam az alkalmazást.

Azonban nem sokkal ennek a cikknek a megjelenése előtt a Tandem megjelent Androidra is, éppen ezért úgy gondoltuk, hogy most egy valamivel hosszabb bejegyzést írunk nektek. Ezzel egy újabb sorozatot indítva el az oldalon. Ami innentől kezdve minden héten szerdán magyarországi idő szerint 10:00-kor jelenik majd meg!

Kezdjük talán az alapokkal.

Az alkalmazás a megjelenésének időpontjában csak és kizárólag az iOS 7.0, vagy annál frissebb iOS operációs rendszert futtató eszközökre volt elérhető. Majd ez nem sokkal ezelőtt megváltozott, és megjelent az Android-ra készült verzió is. Mely az Android 4.1 (Jelly Bean), vagy annál frissebb változatot futtató készülékekre vált letölthetővé.

Na, de mi is ez az app?

Az alkalmazás pedig nem más, mint egy szofisztikált azonnali üzenetküldő alkalmazás, aminek elsődelges célja a megjelenésekor az volt, hogy olyan embereket hozzon össze a világ bármely pontján, akik meg szeretnék tanulni egymás anyanyelvét. Legalábbis nagy vonalakban erre irányult a fejlesztés.

Azonban lépést tartva a modern appokkal, már a megjelenéskor elérhető volt a hang,- illetve videóhívás funkció is, amely mégközvetlenebb kapcsolatot tudott kialakítani a felhasználók között. Hiszen lehetővé tette, hogy egy arcot is társítson a felhasználó azok mőgé a sorok mögé, amiket a addig váltottak.

És bár lényegében itt meg is állhatnánk a szerkesztéssel, hiszen ezeken felül vajon milyen újdonságot tudna nyújtani egy olyan alkalmazás ami gyakorlatilag nem más, mint egy bővített funkcionalitású Facebook Messenger?

Nos bőven van még mit írni, hogy őszinte legyek, hiszen a már fentebb említett lehetőségek csupán a jéghegy csúcsát képezik. Hiszen az üzenetváltások során még nagyobb segítséget nyújthatunk a partnerünknek.

Tegyül fel, hogy megpróbálkozunk azzal a közel lehetetlen feladatattal, hogy valakit megtanítunk magyarul, aki egyébként semmilyen más nyelvet nem beszél, csak az angolt. Így tehát a kommunikáció főleg a mindkettőnk által közösen beszélt nyelven alapszik, folyamatos fordításokkal, és esetlegesen élőszavas kommunikációval.

Nos utóbbi esetben ugye nincs is annyira nehéz dolgunk, ha beszélgetőpartnerünk esetleg hibát követ el, hiszen könnyedén kijavíthatjuk őt, akár a kiejtésben, akár csak a mondatszerkezetben. Viszont azokban az esetekben, amikor mindez írásban történik, és esetleg válaszolnánk az általuk feltett kérdésre, akkor akármennyire is koncentrálunk arra, hogy egyébként hibáztak az előző üzenetükben a legtöbb esetben elfeledkezünk arról, hogy megemlítsük a helyes szerkezetet.

Erre azonban a Tandem fejlesztői különösen jó megoldást találtak ki, mégpedig azt, hogy a már meglévő üzeneteket, függetlenül a feladótól bármikor szerkeszthetjük, mint azt az alábbi kép is mutatja.

És mint már mondtuk ez még nem minden. Bár az eredeti verzió nem tartalmazta még ezt a lehetőséget. Azonban a fejlesztők az alkalmazás sikének köszönhetően megoldottak még egy olyan dolgot is, amire igazából megmondom őszintén én nem számítottam.

Sokkal előbb vártam volna alkalmazáson belüli vásárlásokat tegyük fel egy számítógéppel folytatott óráért. Esetlegesen reklámokat, hogy valami pénzt is hozzon nekik a konyhára mindez.

Azonban nem ez történt. Az app kitalálói úgy döntöttek, hogy emelik a téteket, és bár egyetlen szolgáltatást fizetőssé tettek. Ez gyakorlatilag úgy történt meg, hogy azt mindenki számára érthetően közölték le, és azóta is hasznosnak találják a legtöbben.

Ez lett a Tandem Teachers

Melyről a fentebbi képek elég sok információt elárulnak, de azért biztos ami biztos, mi is ejtenénk erről néhány szót.

Nos a Tandem Teachers gyakorlatilag nem más, mint egy magántanár. Annyi a különbség, hogy míg a legtöbb esetben az angol, német, francia, stb. stb. tanároddal meg tudsz beszélni egy személyes találkozót. Addig itt, ez, a felhasználók között lévő fizikai távolság miatt nehézkes lenne. Azonban az internet segítségével profi segítséget kaphatsz.

Persze most felmerülhet bennetek a kérdés, hogy vajon ki ellenőrzi ezeket az embereket, hogy valóban képesek-e tanítani? Nos, a Tandem munkatársai ezt is elintézik a háttérben. Jobban átnézve a feltételeket, hogy valaki hivatalos tanár lehessen az alkalmazáson belül, azt hiszem joggal mondhatom, hogy biztosak lehettek abban, hogy akitől órákat vesztek majd, az bőven kvalifált arra, hogy ezt a hivatást végezze. Hiszen minimum BA / BSc diplomát, némely nyelv esetében (különösen akkor, ha az nem az illető anyanyelve) IELTS (5.5) nyelvvizsgát, és még egy pár dolgot követelnek meg a HR-esek.

Azt kell, hogy mondjam, nem bántam meg, hogy 2014-ben letöltöttem ezt az appot. Azóta sok embert ismerhettem meg a világ különböző pontjairól. Nem egyszer tartottak ők ébren azokon a busz utakon, amikor számomra az éjszaka közepén valahol Newcastle és London között voltam az A1 (M) autópályán. És még sok jót tudnék erről írni.

Azonban a fent említetteken kívül, a funkciók terén már nem beszélhetünk túlságosan nagy újdonságokról. Hiszen mi mást írhatnánk egy IM applikációról?

Legalábbis azon kívül, hogy javasolnánk-e a használatát?

Nos a magam részéről mindenképpen. Bár szerettem volna megtanulni az app, illetve a felhasználók segítségével nagyon nagyon alap fokon oroszul. Illetve valahogy szerettem volna előcsalogatni a háttérből azt a 6 évnyi német tudást, amit még általános iskola első, és hatodik osztálya között szereztem. Előbbiről egyelőre nem tudnék érdemben nyilatkozni. Utóbbira azonban még mindig van esély.

És bár megmondom őszintén itt inkább velem van a probléma, hiszen az angollal bárkinek tudok segíteni, és nem csinálok abból problémát, ha ezért az illető nem küld át egy orosz szótárat, vagy legalább próbál valami tudást rám ragasztani. Mivel egyelőre nincs is rá nagy szükségem. És egyelőre úgy néz ki, hogy a jövő év folyamán sem venném hasznát, így ez még hanyagolható.

Így tehát csak azt tudom mondani, hogy amennyiben gyakorolni szeretnétek, a világ bármely beszélt nyelvét, akkor mindenképpen töltsétek le az appot. Már csak azokért az emberi kapcsolatokért, akiket ezen a felületen keresztül megismerhettek is nagyon megéri.

És ezzel el is érkeztünk a bejegyzésünk végéhez. Reméljük, hogy élveztétek a mai cikkünket?! Amennyiben nem szeretnétek lemaradni a további tartalmainkról, akkor iratkozzatok fel a WordPress rendszerén keresztül, vagy kövessetek minket az alábbi közösségi média platformok mindegyikén.

Az alkalmazást az alábbi linkekre kattintva érhetitek el:

google-play-icon_2x

app-store-icon_2x

Köszönjük, hogy ismét velünk tarottatok! Sziasztok!


icon-facebook-50x50       twitter_Color_Icon     instagram-logo-homepage-50x50   tumblr-50x50 gmail

 

 

Szutor Márk

Facebook page: https://www.facebook.com/mndblog/
English Blog: http://www.markszutor.wordpress.com/
Facebook: http://www.facebook.com/szutor.mark
Twitter: http://www.twitter.com/szutormark
YouTube: http://www.youtube.com/user/szutormark
Instagram: http://www.instagram.com/szutormark
Path: http://www.path.com/profile/1M1AT0
Email: youtube.szutormark@outlook.com

img-logo-menu2x

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.