2016. év, 46-ik heti hírösszefoglaló

Mint az láthattátok, elég sokszínű tartalommal szolgálhattunk nektek a múlt héten, és ez nem lesz másként ezen a héten sem. Na de akkor ássuk is bele magunkat a múlt hét történéseibe:

Hírek a nagyvilágból

Belföld

A TV2-t nem érdeklik a törvények

Úgy néz ki, a TV2-nél teljesen mindegy, hogy valamit meg lehet-e csinálni, vagy nem.

Vajna tévéje a Forbes szerint november 10-én alig 1 másodpercre felvillanó reklámokat mutatott a nézőknek. Két reklám között jelent meg az atomerőmű szó és az MVM-logó.

November 10-én a tudomány világnapja alkalmából egész napos együttműködésünk volt az MVM Pakssal, melynek keretén belül pillanatreklám, más szóval sting megjelenések is voltak – mondta akkor a Forbesnak a TV2.

Ezzel csak az a baj, hogy törvénytelen. A 2008. évi XLVIII. reklámtörvény ezt írja:

tudatosan nem észlelhető reklám: olyan reklám, amelynek közzétételekor – az időtartam rövidsége vagy más ok következtében – a reklám címzettjére lélektani értelemben a tudatos észleléshez szükséges ingerküszöbnél kisebb erősségű látvány, hang- vagy egyéb hatás keltette inger hat.

És azt is, hogy

tilos a tudatosan nem észlelhető reklám.

Persze semmi nem számít, a TV2 nem hagyta abba a tiltott reklámokat. Most már nem is az atomerőművet reklámozzák, hanem a fekete pénteket.

Az egyik ilyen példa ezen a linken található.

A másik:

Samu György


Járdán menekült

A járdán menekült a rendőrök elől egy robogós Budapesten. Az esetről az e-tanu.blog.hu számolt be, és videót is közzétett:

A helyszín a Thököly út és a Dózsa György út kereszteződése. A rendőrök elől menekülő robogós először azt hiszi, el tud bújni a piros lámpánál várakozó Mazda árnyékában. Aztán a járdára hajtott, megfordult, és a Thököly útról az egyirányú Szinva utcába, forgalommal szembe behajtott. Utóbbi már nem látszik a felvételen.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság az eset kapcsán közölte, hogy

a járőrök követtek megkülönböztető fényjelzés használatával egy segédmotoros kerékpárt, akinek ellenőrzésére a forgalom nagysága miatt nem került sor.

Samu György


Külföld

Extrém sérülés a Dél-afrikai Köztársaságban(+18)

Sajnos be kell ismerni, hogy a férfi nem néha elképesztő ötletekkel áll elő annak érdekében, hogy “gyönyöröket” okozzon saját magának. A South Africa Medical Journal (SAMJ) egy ritka, nemi szervi sérülésről számolt be. Egy 28 éves férfi, két héttel az után, hogy felesége babát szült, különleges örömöket keresve, a nyugalmi állapotban lévő péniszére húzta a jegygyűrűjét. Pokoli élményben volt része, amikor erekciója lett.

Az emberfeletti kínokkal küzdő férfit az anyja vitte be a limpopói kórház sürgősségi osztályára. A pénisze súlyosan duzzadt volt, borzalmasan ellilult, a közepét pedig teljesen elszorította a gyűrű. A páciens azt mondta, a tárgyat ő maga helyezte fel, órákkal korábban, a barátai tanácsára.

 • Az eredeti cikkben itt egy fotó található az érintett testrészről, de mikor megláttam nem kívántam beszúrni ide, erkölcsi, szociális és becsületbeli megfontolásokból, aki mégis kíváncsi rá, az alábbi linken megtekintheti, de FIGYELEM! tényleg durva fotó készült róla: a fotó (a szerk.)-

A férfit elaltatták, majd először zsinóros módszerrel próbálták eltávolítani a testéről az idegen tárgyat, de a duzzanat akkora volt, hogy ezzel csődöt mondtak. Egy ortopéd szakorvos ezután megpróbálta lefűrészelni a gyűrűt, ám az túl vastagnak és erősnek bizonyult, ráadásul kiderült, hogy nincs elég hely a tárgy és a szerv között ahhoz, hogy a folyamatot biztonságosan befejezzék, ezért ezzel is felhagytak.

A harmadik módszer bizonyult célravezetőnek, amikor tűkkel kezdték szurkálni a duzzadt részt, és fecskendőkkel leszívni belőle a vért. A daganatot így sikerült annyira lelohasztani, hogy az orvosok le tudták húzni a gyűrűt a péniszről.

A férfi még három napig feküdt kórházban a beavatkozás után, ami alatt folyamatosan érzéstelenítőt, és antibiotikumokat kapott. Később teljesen felépült a sérüléseiből.

A SAMJ cikke azt írja, meglehetősen ritka az efféle baleset, bár időnként felbukkan egy-egy a nemzetközi szakirodalomban. Az összes korosztályból kerülnek ki páciensek, és mind arról számolnak be, hogy erotikus kalandot keresve gyűrűzték meg a férfiasságukat. A problémának nincs bevett gyógymódja, a cikk azt tanácsolja a beavatkozást végző orvosnak, hogy eset súlyossága, a körülmények, és a rendelkezésre álló eszközök alapján válassza meg a legmegfelelőbb eltávolítási módszert.

Samu György


A túlzott féltékenység ártalmas

A történetünk Kínában játszódik, ahol egy 23 éves hölgy, Li Tan, szülinapján a 24 éves barátja, De Wu, nem ért haza a megígért időben, és ahogy a percek percek teltek, a fiatal lány egyre dühösebb lett, aztán mérgében 30 egészségügyi betétet ragasztott a barátja autójára, ami nem is a sajátja volt, hanem egy bérelt személygépkocsi volt. Ezt követően lefényképezte és megosztotta az interneten az alábbi felirattal:

“Azért tettem, mert megcsalt a barátom!”

lany1.jpg

Egy órával később, amikor a “hűtlen” férfi hazaérkezett, értetlenül de bűntudat nélkül állt az autó előtt. Még szép, hogy nem volt bűntudata, hiszen azért késett, mert egy különleges meglepetést készített barátnőjének születésnapja alkalmából! Megmutatta neki a foglalást egy elegáns étteremben, amelyen az összes barátja neve is szerepelt.Nagy kő esett le a türelmetlen barátnő szívéről, aztán elmentek, a díszes autóval ünnepelni. Nem hinném, hogy valaki bérbe venné ezt az autót a közeljövőben, de a lány csak mosolygott rajta.

Samu György


Történelmet írt a 14 éves, halálos beteg lány: folyékony nitrogénben őrzik meg testét

Egy ritka rákbetegségben szenvedő, 14 éves londoni lány megnyerte azt a pert, amit azért indított, hogy halála után testét folyékony nitrogénbe helyezve lefagyaszthassák. A lány utols kívánsága volt, hogy testét ily módon őrizzék meg, hogy ha egyszer, akár több száz év múlva a tudomány képes lesz erre, ép állapotban feltámaszthassák.

A lányt édesanyja támogatta és hajlandó lett volna kifizetni az eljárás 37 ezer fontos árát, édesapja azonban nem adta beleegyezését. Az eljáró bíró nem sokkal halála előtt személyesen is felkereste a meg nem nevezett fiatalt, aki korábbi levelében azt írta neki:

Még csak 14 éves vagyok, nem akarok meghalni, de tudom, hogy ez fog történni. (…) Nem akarom, hogy a föld alá temessenek. (…) Élni akarok, tovább élni és azt gondolom,hogy a jövőben a tudomány képes lesz gyógyítani a rákot és felébreszteni engem. (…) Szeretném ezt az esélyt megadni magamnak.

A per a lány javára döntött, októberi halála után testét Amerikába szállították és folyékony nitrogénben, mínusz 130 fokon megőrizték.

A per idején a lány apja változtatott korábbi álláspontján és beleegyezését adta lánya utolsó kívánságának teljesítéséhez.

Samu György


Technológia

MacBook Pro review

Mint az várható volt, így alig pár héttel a megjelenés után elkezdtek megérkezni az első review-k a TouchBar-al felszerelt MacBook Pro-król. Na ezekből válogattunk le nektek most egy párat.

Kezdve a 2016. MacBook Pro 13″-as verziójával Dave Lee azaz D2D előadásában.

Majd jöjjön a 2016 MacBook Pro 15″ Touch Bar változat DetroitBorg prezentálásában.

Illetve mindazoknak, akik ebben az árkategóriában gondolkoznak, és jelenleg új laptop vásárlása előtt állnak. Azoknak egy újabb videót hoztunk D2D által. Melyben az Apple MacBook Pro Late 2016, a Dell XPS 13 valamint a Razer Blade Stealth versenyeznek egymással.

Szutor Márk

Fogadjunk a Te párnád nem képes erre?

Természetesen a hét illetve a Tech rovat nem lenne teljes Unbox Therapy nélkül, így ezen jelenleg két videót is hoztunk tőle.

Nos kezdjük talán az elsővel, hiszen az mégis csak egy olyan termék, amit úgy gondolom, hogy többen fogtok megvenni, mint a rákövetkezőt. Arról már nem is beszélve, hogy én ma adtam le a rendelésemet, mert ezt ki akarom próbálni! 😀

Szutor Márk


Microsoft Surface Studio

Ha már ebben a cikkben úgy is elég sokat foglalkoztunk az Apple új számítógépeivel, akkor lássuk, hogy mit tartogatott nekünk a Microsoft. És ezzel együtt mi a Tested véleménye a gépről?!

Szutor Márk


LinusTechTips

A héten Linus videói közül ismét bőven tudtunk volna válogatni, hiszen volt nem egy olyan, amit érdekesnek találtunk, azoban talán ez volt az egyik legjobban sikerült.

Ja, és esetlegesen nem tudjátok, hogy miről van szó? Na, hát akkor kattintsatok ide, és minden kiderül.

Szutor Márk


Autó – motor

The Grand Tour

Clarckson-ék visszatértek. Igaz, ezúttal a legtöbbünknek borsos árat kell fizetnie azért, hogy az Amazon Prime-n keresztül nézhessük a sorozatot. Bár alig pár perccel az első epizód után ellepték a YouTube-ot a különböző megoldásokkal elkészített “kalóz” változatok is.

Köztük ez is, és akárhogy is nézem, erre mindenképpen azt kell mondjam, hogy jól sikerült. Nem csak maga a YouTube videó, de a The Grand Tour megnyitása is. A végén még aktiválom az egy hónapos ingyenes amazon Prime próbaverziómat… 😀

Szutor Márk


Pénzügy

Új kétezer és ötezer Forintos papírpénz

A Magyar Nemzeti Bank folytatja a bankjegyek lecserélést.

2014-ben a tízezres, tavaly a húszezres bankók újultak meg, jövőre pedig a kétezres, az ötezres következik. Az új, biztonságosabb bankjegyek keddtől – november 15-étől – hivatalos fizetőeszközök, de a készpénzforgalomban csak 2017. márciusától jelennek meg.

Az új bankjegyek megjelenésével párhuzamosan a 2016 előtt kibocsátott két- és ötezreseket bevonják. 2017. július 31-ig lehet velük fizetni, utána a bankok és a posták három évig becserélik még a régi bankókat, amelyeket a jegybank 2037. július 31-ig váltja be.

A törvény szerint a bankjegyek és érmék kibocsátását, címletét és külső kiállítását, bevonását az MNB elnöke rendeletben hirdeti ki. A rendeletben megjelölt határnapon a bevont bankók és érmék elveszítik törvényes fizetőeszköz jellegüket.

Az MNB által kibocsátott bankjegyeket és érméket azok bevonásáig törvényes pénznemben teljesítendő fizetésnél mindenki köteles névértéken elfogadni.  A forgalomból bevont, már nem törvényes fizetőeszköznek számító bankjegyeket minden esetben 20 évig, névértéken váltják át.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) jelezte, hogy biztonsági elemei és képi megjelenése tekintetében is megújulnak 2000 és 5000 forintos címletű bankjegyek.

Samu György


Légiközlekedés

Az oroszokról, illetve különösen az orosz gyártókról nem sokat hallunk a hírekben, hiszen a legtöbben csak a két óriás a Boeing, és az Airbus párharcára koncentrálnak. Pedig annyi nagyszerű vállalat van a földön, amely minden nap azért dolgozik, hogy nekünk kényelmesebb, vagy a légitársaságnak gazdaságosabb legyen az utazás.

Az MC-21-el sincs ez most másképp. Az IRKUT Corporation nemrég eljutott az MC-21 újabb tesztfáziásba, és terveik szerint 2017. márciusában már repülhet a prototípus.

Szutor Márk


Bővíti budapesti járatainak kapacitását az Air Canada Rouge!

Az előző évhez képest több mint 56%-al nagyobb kapacitást biztosít a 2017. május és 2017. szeptember között közlekedő járatain a légitársaság. Mindezt úgy, hogy a járatokat heti öt napban (hétfő, és péntek kivételével) üzemelteti majd a Rouge. Továbbra is egy Boeing 767-300ER repülőgéppel. Mely 2017. május 19-étől ismét látható lesz a Ferihegyi repülőtéren.

474064

A menetrend ezen felül változatlan, a járatok továbbra is 10:00-kor érkeznek meg Torontóból, majd 12:00-kor indulnak vissza.

Szutor Márk

air-canada-rouge-logo


Gondolkoztatok már azon, hogy miként is működhet a repülőgépek fedélzetén lévő wi-fi? Vajon, hogy kaptok ott jelet? És mégis, mi teszi annyira drágává?

Hát, akkor Linus Sebastian, ez esetben a Techquickie csatornán válaszolja meg a fentebbi kérdéseket.

Szutor Márk


Utazás

Nyaralás előtt tájékozódjatok! Ingyen lehet a következő szállásotok!

Assisiben több hotel is felajánlotta, hogy visszatéríti a szállás árát azoknak a pároknak, akik ottlétük alatt gyereket nemzenek. Tíz hotel csatlakozott az akcióhoz Szent Ferenc szülővárosában. Aki bizonyítani tudja, hogy a nyaralás alatt fogant a gyereke, visszakapja a szállás árát vagy egy újabb nyaralást kap ajándékba.

Az ötlet egy helyi turisztikai tanácsos fejéből pattant ki, mellyel eléggé felkavarta a kedélyeket, hiszen a városvezetés egy része ugyanis úgy gondolja, hogy a turisták szexre buzdítása nem egyeztethető össze az ősi város történelmével és vallásos szellemével, ezért hivatalosan nem is támogatják a kezdeményezést.

Ettől függetlenül azonban továbbra sincs megállás senki számára a kedvezmény igénybevteléhez elég bemutatni a kilenc hónappal későbbi születési anyakönyvi kivonatot (plusz-mínusz 10 napot elfogadnak a szervezők), ésaz sem feltétel, hogy a szülők házastársak legyenek.

És ez a sor talán lezárásnak tökéletes is. Azt azért nem mondom, hogy a fentebbi híreknek köszönhetően megtaláltuk az Egy város az én szememmel második évadának egyik forgatási helyszínét. Mivel azokkal már elkészültünk. Na meg aztán a végén abból még más jellegű videó készülne! 😛

Szutor Márk


Szigorúbb szabályozás alá venné a kormány a magyarországi airBnB lakásokat, és a tulajdonosaikat.

Szerencsére azonban nem annyira drasztikus lépésekre kell itt számítani mint az Uber esetében, mivel itt már nem ellehetetleníteni szeretnék a cég, illetve a befektetők működését, pusztán egy olyan rendszert kialakítani, amivel megvédhető az a lakóközösség, melyben az ilyen ingatlanok elhelyezkednek.

Addig azonban lássuk, hogy az olcsó szállásoknak egészen konkrétan milyen negatívumai vannak egy szállodával szemben.

Forrás: Origo.hu

Szutor Márk


A hét applikációja

Android

A héten a Learn “sorozat” egyik elemével kezdjük el a bemutatást. Maga az applikáció a SoloLearn fejlesztő csapat munkája, akik egy alap tudást biztosítanak nekünk különböző leíró nyelveken. Az eheti kiszemelem a: Learn HTML.

google-play-icon_2x

Samu György


iOS

Hulu

A héten a Hulu Online sorozat, és film streaming szolgáltatásának az appját választottuk meg iOS vonalon a győztesnek (pedig volt nem egy olyan, amire ilyen téren gondoltunk.) Azoban mindenképpen az dobott át minket a lovon, hogy az appot letöltők, illetve az online első fiókjukat létrehozók jelenleg 30 napon át ingyenesen élvezhetik a Hulu teljes tartalmát.

Figyelem: Az alkalmazás, illetve Hulu funckóinak használatához vagy egy VPN, vagy egy IP Mask szoftverre lesz szükségetek, jelenleg ugyanis a Hulu szolgáltatásai csak és kizárólag az Egyesült Államokban érhetőek el.

app-store-icon_2x

Szutor Márk


 Film és média

A szépség, és a szörnyeteg

Nos igen, tudjuk, hogy ez az előzetes már nem éppen egy mai darab? Vagy mégis?! A Disney úgy döntött, hogy egy újabb gyerekkori történetünket hozza el a vászonra. Élő szereplőkkel, illetve némi CGI közbeiktatásával.

A főszerepben: Emma Watson, Dan Stevens, Ewan McGregor. Ez alapján nagyon is várom már 2017. március 17-ét.

Szutor Márk


Allied

Nos Brad Pitt és Marion Cottilard közös filmjének trailer-ét már bemutattuk egyszer, konkrétan alig pár órával azután, hogy a szokásos csatornákra fel került volna. Most azonban alig egy hét van a megjelenésig, így úgy gondoltuk, hogy mindenkit emlékeztetünk erre a tényre. Illetve arra is, hogy foglalják le a jegyeiket, ha érdekli őket ez a II. Világháborús film.

(2016. november 25-től a mozikban, amivel pont csak egy nappal marad le a Movienight eheti részéről, bár ki tudja, lehet, hogy ezen a héten azzal a sorozattal kétszer jelentkezünk. )

Szutor Márk


Programajánló

Belföld

Nyugdíjas expo

nyugdijaslogo

A megszokott helyszínen, új lendülettel, nyolcadik alkalommal rendezzük meg idén is, népszerű, mindenki által várt rendezvényünket, a megújult „50 + Nyugdíjas Expo” címmel, hiszen

… nem csak a húszéveseké a világ…!

A lakosság több, mint harmada az 50 év feletti korosztály. Ők még dolgoznak, de már biztosan gondolnak vagy készülnek nyugdíjas éveikre. Nekik és az idősebbeknek, a nyugdíj mellett dolgozóknak és az aktív életet élő nyugdíjas embereknek szól rendezvényünk, melyre szeretettel várjuk őket, családtagjaikat és minden érdeklődőt Budapesten a SYMA Konferencia- és Rendezvény-központban 2016. november 25-26-án

A kiállításunk megrendezését aktívan segítő idős szervezetek, klubok, kiállítóink valamint támogatóink egybehangzó véleménye, hogy a mai gyorsan változó időkben különösen szükség van Magyarországon az idősebbek életével, mindennapjaival foglalkozó kiállításra, rendezvényekre, médiára.

Jegyárak:

A kedvezményes jegyeket 2016. november 20-ig tudjuk biztosítani!

Nyugdíjasoknak elővételben 900 Ft, a helyszínen 1000 Ft
Felnőttjegy elővételben 1100 Ft, a helyszínen 1300 Ft

Jegyek megvásárolhatók:

1143 Budapest XIV., Szobránc köz 6.
Munkanapokon 9:00-16:00-ig

További információkért és jegyrendelésért kattintson ide: http://nyugdijasexpo.hu/2016/rendezveny

Samu György


Tatai Vadlúd Sokadalom

tata_vadlud

2016. november 25. (péntek)

 • Öreg-tó Club Hotel

  20.00 Azori-szigetek madárvilága, vad őrület – Előadó: Selmeczi Kovács Ádám21.00 Egy távoli világ: Japán madárvilága – Előadó: Lendvai Csaba

2016. november 26. (szombat)

 • Tatai Öreg-tó, Építők parki madármegfigyelő torony5.00 Az országos madármegfigyelő versenyre érkezők regisztrációja, nevezés „felnőtt” és „ifjúsági” kategóriában

  6.00 Az egész napos madármegfigyelő verseny kezdete

  7 órától: Sok ezer vadlúd kirepülésének megtekintése! – Orbán Zoltán, kiváló ornitológus tolmácsolásában követhetik nyomon a tavi eseményeket

  8.45: Helló, itt vagyunk! Vadlúdvonulás Magyarországon. Körkapcsolás a nemzetközi jelentőségű vizes élőhelyekre

  10 óra: Kiskerti ornitológia Tóth Gáborral

  12.00  Solymász bemutató Gasztonyi Dániellel

  13.30 Kiskerti ornitológia Tóth Gáborral

  16.00 A hazaérkező vadludak verses köszöntése: verset mond Novák Péter színművész

  15.30 – 17.00 A vadludak esti behúzásának megtekintése a tóparton – Narrátor: Orbán Zoltán, ornitológus

  18.00 Az egész napos madármegfigyelő verseny zárása

  19.00 Madármegfigyelő verseny eredményhirdetése

 • Gyermeksátor: 

  11.00 “Pompás Napok” interaktív népmese13.00 Az általános iskolák számára meghirdetett verseny eredményhirdetése

  14.30 Bábos Mesekuckó

 • Rendezvénysátor:

  9.30 Új eszközök és megoldások a Madárbarát kert programban – Előadó: Orbán Zoltán10.00 Fenntarthatóságra nevelés gyakorlati példái, Agostyán, Ágoston-ligetben! (A Nemzeti értéktár részeként) – Előadó: Labanc Györgyi

  10.30 Tanösvények a Gerecse Natúrparkban – Előadó: Musicz László

  11.00 Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság előadása

  12.00 A HELICON Life projekt 2012-2016

  13.00 Közép-Duna, az európai vadon szíve!

  13.30 Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság előadása

  14.00 Kékvércsék-védelméről szóló filmek

  14.30 Ismeretlen őslakó – Előadó: Dr. Németh Attila

  15.00 Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság előadása

  17.00 Az őszi csillagos égbolt látványosságai: előadás és derült idő esetén távcsöves bemutató – Előadó: MCE Tatabányai Amatőrcsillagászati Klub és TIT Posztoczky Károly Csillagvizsgáló és Múzeum

 • Öreg-tó Club Hotel

  20.00 25 éves volt a Hopp Ferenc Madarásztábor – Előadó: Bátky Gellért21.00 Etiópia madárvilága 2.0 – Előadó: Klébert Antal

Egész napos programok: dedikálások, szakmai bemutatók, önkéntes lehetőségek, madárgyűrűzés, fotókiállítás, környezeti nevelés sátor, természetvédelmi tanácsadás
A rendezvény és annak valamennyi programja ingyenes!

Samu György


Külföld

Olly Murs – Spring 2017 UK Tour

Olly Murs neve sokatoknak ismerős lehet, sőt gondolom nagyon sokan hallgatjátok is az előadó zenéjét. Nos ebben az esetben jó hírünk van, ugyanis ezt a jövő év folyamán élőben is megtehetitek az alábbi helyíszneken, és időpontokban

 • 2017. március 3-a (péntek) illetve 2017. március 4-e (szombat) – Glasgow SSE Hydro
 • 2017. március 6-a (hétfő) illetve 2017. március 7-e (kedd) – Newcastle Metro Radio Arena
 • 2017. március 9-e (csütörtök) – Leeds First Direct Arena
 • 2017. március 10-e (péntek) illetve 2017. március 11-e (szombat) – Sheffield Arena
 • 2017. március 13-a (hétfő) illetve 2017. március 14-e (kedd) – Nottingham Motorpoint Arena
 • 2017. március 16-a (csütörtök) – Liverpool Echo Arena
 • 2017. március 17-e (péntek) illetve 2017. március 18-a (szombat) – Manchester Arena
 • 2017. március 20-a (hétfő) illetve 2017. március 21-e (kedd) – Cardiff Motorpoint Arena
 • 2017. március 23-a (csütörtök) illetve 2017. március 24-e (péntek) – Birmingham Genting Arena
 • 2017. március 28-a (kedd) – Bournemouth International Centre
 • 2017. március 30-a (csütörtök), illetve 2017. március 31-e (péntek) valamint 2017. április 1-je (szombat) – London, O2 Arena
 • 2017. április 3-a (hétfő) – Dublin 3Arena
 • 2017. április 4-e (kedd) illetve 2017. április 5-e (szerda) – Belfast SSE Arena

A koncertsorozatra jegyeket a http://www.ticketmaster.co.uk/ weboldalon tudtok vásárolni, a repülőjegyek, és a szállodák felkutatásában pedig a Skyscanner nyújthat majd segítséget.

Szutor Márk


Köszönjük, hogy ismét velünk tarottatok! Sziasztok!


icon-facebook-50x50       twitter_Color_Icon     instagram-logo-homepage-50x50   tumblr-50x50 gmail

Szutor Márk

Facebook page: https://www.facebook.com/mndblog/
English Blog: http://www.markszutor.wordpress.com/
Facebook: http://www.facebook.com/szutor.mark
Twitter: http://www.twitter.com/szutormark
YouTube: http://www.youtube.com/user/szutormark
Instagram: http://www.instagram.com/szutormark
Path: http://www.path.com/profile/1M1AT0
Email: youtube.szutormark@outlook.com

Samu György

Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100003020191199
Twitter: https://www.twitter.com/samugyrgy1
Instagram: https://www.instagram.com/samu942
Email: samu942@gmail.com

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.