A hét Appja Bővebben (Android): SoloLearn CSS

A SoloLearn egy programozáshoz tartozó applikáció, ami segít az adott programnyelv alapjainak, érdekes részeinek elsajátításában, illetve segítséget nyújthat az elinduláshoz.

A cég 2014-ben alapult meg, azzal a mottóval, hogy “Haladó programozás bármikor, bárhol ingyen”. Maguk az alkalmazások ingyenesek és a tanulást, gyakorlást és a “játékot” szolgálják.

A jelenleg kiszemelt “kurzus” a Learn CSS, ami a  – Cascading Style Sheets rövidítése – egy stílusleíró nyelv mely a HTML, XHTML vagy XML típusú strukturált dokumentumok megjelenését írja le.

Ez egy kicsit bővebb kurzus, mint a html rész, viszont itt több mindent is lehet elsajátítani, hiszen jóval több mindent tartalmaz ez a nyelv, mint a html. Sokkal több lehetőség rejlik benne, mint az gondolná az ember.

A felépítésébe nem is nagyon mennék bele, hiszen ugyanaz, mint az előzőnek, de azt azért meg kell jegyeznem, hogy, mint azt a képeken is lehet látni, szinte minden opciót külön részekre szedte és így vezetett át minket az alapoktól a képek rotációjáig.

Ahogy az előzőnél, itt is lehet tesztelni az előre megírt kódot, de azért itt a saját fantáziánkat is elengedhetjük, és jóval szebb oldalakat is létre tudunk hozni, és meg is éri gyakorolni, tesztelgetni, mert csak így tanul az ember. Az elméleti rész itt részletesebben ki van dolgozva, és – ha én mondom aki nem tud nagyon angolul – szerintem könnyen érthető, hogy mit akar nekünk megtanítani az adott szekció.

Természetesen most is kapunk egy oklevelet, hogy teljesítettük a “kiképzést”, viszont itt jegyezném meg, ha ténylegesen végigcsináljátok akkor már elég nagy lépést tettetek, hogy megértétek és később meg is írjátok az általatok készített, vagy esetleg feladatként kiadott “színezést”. Azért tettem idézőjelek közé, mert a css nem szak színezést tesz lehetővé, hanem igazítást, “szövegszerkesztést”, táblázat, képet alakítását és még naaaaagyon sok mindent, ami még ebből az appból sem derül ki számunkra.

Ez az applikáció remek kiindulópont lehet egy webdesignernek, egy frontendesnek, vagy akár csak egy hobbifejlesztőnek.

google-play-icon_2x

Köszönöm szépen, hogy végigolvastátok, remélem tetszett a tartalom és hasznos lesz a tanulmányaitok során. Az elkövetkezendő hetekben a SoloLearn “termékeket” fogom bemutatni, szóval ha kíváncsiak vagytok rájuk akkor:

Kérlek nyomjatok rá egy like-t, és osszátok meg, hogy minél több emberhez elérjen. Amennyiben nem szeretnétek lemaradni a további tartalmainkról sem, akkor kérlek iratkozzatok fel a WordPress rendszerén keresztül, illetve kövessetek minket az alábbi közösségi média platformok mindegyikén.


icon-facebook-50x50       twitter_Color_Icon     instagram-logo-homepage-50x50   tumblr-50x50 gmail

 

Samu György

Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100003020191199
Twitter: https://www.twitter.com/samugyrgy1
Instagram: https://www.instagram.com/samu942
Email: samu942@gmail.com

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.