A Hét Appja Bővebben (Android): SoloLearn JavaScript

A SoloLearn egy programozáshoz tartozó applikáció, ami segít az adott programnyelv alapjainak, érdekes részeinek elsajátításában, illetve segítséget nyújthat az elinduláshoz.

A cég 2014-ben alapult meg, azzal a mottóval, hogy “Haladó programozás bármikor, bárhol ingyen”. Maguk az alkalmazások ingyenesek és a tanulást, gyakorlást és a “játékot” szolgálják.

A jelenleg kiszemelt “kurzus” a Learn JavaScript, ami egy dinamikus weblapprogramozást tesz lehetővé számunkra. A lényeges dolog a Javascriptnél, hogy ő egy kliensoldalon futó script ami a felhasználó gépét “eszi”.

A jelenlegi app 7 fő részben vezet be minket eme csodás nyelv alapjaiba. És a csodás alatt tényleg csodásat értek, mindenféle gúny és rosszakarat nélkül, ugyanis sok mindenre fel lehet használni.

Természetesen a főmodulokban található al-modulokon keresztül részletesebb bevezetést kapunk a nyelv sajátosságaiba. Számomra – mivel weblapfejleszőszerűségnek tanulok – elengedhetetlen, hiszen adatellenőrzésre és még ‘minden szép és jóra’ fel lehet használni.

A végén lévő részek nagyon hasznosak lehetnek a dokumentumon – weblapon – való navigáláshoz, függvények készítéséhez, DOM dokumentumrészekhez való bevezetést kapunk, ami,mint mindig csak az alap része, hiszen nagyon sok mindent tartalmaz egy programozási nyelv és folyamatosan változik.

screenshot_2016-12-07-09-27-51

A végén, ahogy már megszokhattuk megkapjuk az oklevelünket, és folytathatjuk a tanulmányainkat tovább, de már a megfelelő alapokkal, amire sokkalta könnyebb építeni bármilyen nemű további részt, másik nyelvet, vagy kombinálni párat.

A következő héten a PHP-val folytatjuk a sorozatunkat, ami megint csak a weblapokhoz köthető, de kicsit más értelemben és teljesen más szemszögből kell figyelni, mint a javascriptet, de a többit majd jövőhéten.

Addig is, a Learn Javascript alkalmazás az alábbi linkről letölthető, és:

google-play-icon_2x

Köszönöm szépen, hogy végigolvastátok, remélem tetszett a tartalom és hasznos lesz a tanulmányaitok során. Az elkövetkezendő hetekben a SoloLearn “termékeket” fogom bemutatni, szóval ha kíváncsiak vagytok rájuk akkor:

Kérlek nyomjatok rá egy like-t, és osszátok meg, hogy minél több emberhez elérjen. Amennyiben nem szeretnétek lemaradni a további tartalmainkról sem, akkor kérlek iratkozzatok fel a WordPress rendszerén keresztül, illetve kövessetek minket az alábbi közösségi média platformok mindegyikén.


icon-facebook-50x50       twitter_Color_Icon     instagram-logo-homepage-50x50   tumblr-50x50 gmail

Samu György

Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100003020191199
Twitter: https://www.twitter.com/samugyrgy1
Instagram: https://www.instagram.com/samu942
Email: samu942@gmail.com

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.