2016. év, 49-ik heti hírösszefoglaló

Sziasztok! Már az év utolsó hónapjában vagyunk, és közeleg a karácsony, szilveszter és az újév, de mi továbbra is töretlenül számolunk be a számunkra érdekes, vicces vagy éppen komoly hírekről: Íme a múlt heti hírcsokrunk. Merüljünk is el a részletekben:

Hírek a nagyvilágból

Belföld

30 év jogosítvány nélkül

Egy autó ki akart kerülni egy baleset miatt megállított kocsisort, azután félreállították a rendőrök. Az autót sofőrje kiszállt a kocsiból, majd amikor elkérték a papírjait, csak annyit mondott:

lehúzás ez az egész.

A férfi nem tartotta titokban, hogy nincs jogsija, illetve soha nem is volt neki. 34 éve vezet autót és kamiont Magyarországon és Európában is. Ráadásul kölcsönkapta az autót, aminek már műszaki engedélye sem volt.

A rendőrök levették az autó rendszámát, a férfi ellen eljárást indítottak. A jogosítvány nélküli sofőr százezres nagyságrendű büntetést kaphat.

Azt mondta, egyszer meg akarta csinálni a jogsit, de szerinte ebben az országban minden csak a lehúzásról szól. Szombathelyen ugyanis a “hülye biciklisek miatt” meghúzták a forgalmi vizsgán.

Arra a kérdésre, hogy van-e biztosítása, csak a fejét csóválta, majd közölte

nagyon óvatosan vezet és még soha nem okozott balesetet.

Ezért ez az eset sem az ő hibája volt, mert szerinte nem volt egyértelmű, hogy meg kellene állnia, és a rendőröket sem látta.

Samu György


Külföld

Valóra vállt a hullaházban dolgozók rémálma, felkelt a halott

Szerintem minden hullaházi dolgozó rémálma, hogyha egy hütőben felébred a már halottnak nyilvánított ember. Hát ez most megtörtént Dél-Afrikában, ugyanis vizsgálatot indított a dél-afrikai KwaZulu-Natal egészségügyi hatósága, miután egy férfi, akit halottnak nyilvánítottak felébredt a központi hullaház egyik hűtőjében.

A körzeti ügyész azt mondta, a fiatalember KwaMashuban szenvedett motorbalesetet hétfőn éjjel. A mentők már a baleset helyszínén halottnak nyilvánították, ezért a Phoneix halottasházba szállították, ahol hűtőbe tették.

A fiatal férfi családja másnap reggel érkezett meg, hogy azonosítsák őt. Amikor a kinyitották a hűtőt, a hullaház alkalmazottai észrevették, hogy a halottá nyilvánított férfi lélegzik. Gyorsan megnézték a pulzusát is, és rájöttek, hogy bár alig, de még életben van. Azonnal a Mahatma Gandhi kórházba szállították, ahol sikerült stabilizálni a férfi állapotát.

Azért minden részvétem a dolgozóknak, hogy nem szaladtak ki sírva a helyiségből.

Samu György


Szökni próbált, de beszorult

A tűzoltóknak kellett kiszabadítaniuk egy lopáson kapott férfit egy brazil rendőrőrs cellaajtójából, miután a szökni akaró férfi beszorult az ételbeadó nyílásba – írta a Globo. A brazil televízió beszámolója szerint a letartóztatott férfi arra várt a cellában, hogy átszállítsák egy börtönbe, amikor rászánta magát a kétségbeesett szökési kísérletre, a 30 centiméteres résen át.

A negyvenéves férfit hétfőn, nagyjából déli 12 órakor vitték be a Balneario Picarras városában található rendőrőrs fogdájába. A rendőrök nagyjából fél ötkor fedezték fel, hogy mi történt vele, miután kétségbeesett kiabálására odarohantak – írta a Globo. Ekkor egyikük gyorsan készített is róla egy mobiltelefonos videót.

A videót ITT tudják megnézni!

Ahogy azt a felvételen is látni lehet, a rendőrök először úgy próbálták kimenteni, hogy olajjal kenték be a testét, de a módszer kudarcba fulladt. Végül a tűzoltók segítségét kérték, akik egy hidraulikus vágószerszám segítségével fél óra alatt kiszabadították. A férfi a brazil sajtóban megjelent hírek szerint nem szenvedett olyan súlyos sérüléseket, hogy kórházba kellett volna szállítani.

Samu György


Hawaii szebb, mint valaha

Igaz én nyári születésű vagyok így elvileg a nyarat kellene szeretnem, de a tél jobban a szívemhez nőtt. Az embereknek általában ilyen kép jut az eszükbe:

beach-1630540_1920-1024x683.jpg

De a tél sem kerüli el a szigetet, így jelenleg valahogy így néz ki:

Samu György


A Twitter véglegesen törölné Donald Trump felhasználói fiókját.

A qz.com weboldal értesülései szerint a közösségi média oldal elnöke kijelentette, hogy függetlenül attól, hogy az USA leendő elnökéről van szó, ettől függetlenül a weblap nem tűri, hogy továbbra is hasonló kijelentéseket tegyen akárki is az oldalon.

Ennek megfelelően közelről monitorozzák majd Donald Trump Twitter bejegyzéseit, hiszen a weboldal nagyon is szigorú elveket követ amikor rasszista, vagy csak szimplán utálkozó hozzászólásokat tesz ki bárki is. És mint tudjuk, ez Mr. Trump esetében mondhatni a mindennapok része.

Az eredeti cikket ide kattintva olvashatjátok el.

Szutor Márk


Technológia

Szeretnétek egy érintőkijelzős laptopot? Unbox Therapy tudja a megoldást

Szokásunkhoz híven Lewis ismét elkalauzol bennünket a technológia világának egy olyan szegmensébe, melyekről nem is biztos, hogy álmodtunk! Bár jelenleg tökéletesen meg vagyok elégedve a Lenovo MiiX 300-asommal. Ettől függetlenül a Y580-am továbbra is hiányolja az érintőképernyőt. Szóval lehet, hogy megrendelem magamnak az adott eszközt. Amennyiben ez sikerül, akkor természetesen mi is írunk róla egy beszámolót! Addig is azonban nézzétek meg a videót, hogy lássátok, hogy is működik mindez!

Szutor Márk


És természetesen ez a hét sem maradhat Linus Sebastian videók nélkül. Így tehát nem is húznám tovább az időt, lássuk, hogy tőle mit találtunk a legérdekesebbnek!

Szutor Márk


Okos fűnyíró

Jót nevettem magamban mikor megláttam először a terméket, hiszen ma már az “okos-világban” éljük a mindennapjainkat, és hát mindenből van okos, márcsak pár dolog maradt hátra. Na de semmiképpen sem az a célja az okosfűnyírónak, hogy a szomszéd gyepjére egy hatalmas nemiszervet rajzoljuk, de ha akarjuk meg tudjuk már oldani ezt is.

A Tokiói Egyetem kutatóinak csodálatos munkája lehet, ha olyasmiken törhetik a fejüket, mint a nemrég bemutatott csodafűnyíró. Már a neve is megér egy misét, bár a szóvicceket kevéssé kedvelő kollégák most minden bizonnyal egyéb kerti szerszámokkal fognak közeledni felém, de akkor is leírom.

Grassfiti. Tetszik érteni, grass, mint fű, és graffiti.

Ez az eszköz ugyanis arra képes, hogy a számára megadott rajzot vagy formát a fűnyírás közben a fűbe vágja. Apró kései mindenhol egy irányba hajtják a fűszálakat, kivéve ott, ahol a rajz vonalai találhatóak, itt ugyanis az ellenkező irányba nyomják le őket. Ezáltal egy kicsit domborműre emlékeztető módszerrel megjelenik a fűben a rajz.

A 16 szervómotorral hajtott Grassfiti önmagában kicsi, de aki épp egy focistadion füvét szeretné megdizájnolni (igen, most egy pillanatra Felcsút felé néztünk), az több ilyen fűnyírót is összeköthet, a mintát pedig részletekre vágva adagolhatja a gépekbe, így ezek egymás mellett haladva rajzolják bele a végső ábrát a fűbe.

Sajnos azonban a Grassfiti egyelőre csak kísérleti projekt, sorozatgyártott, megvásárolható változata egyelőre nincs. De a fűnyíró-szezonig van még idő, szóval várjuk szeretettel. Ja, és mellesleg ugyanezek a japán kutatók egy kárpittisztítóba szerelt változatot is készítettek, amivel a szőnyeg szálait ide-oda hajtogatva rajzolhatunk péniszt, őő izé valami kedveset “felebarátaink” padlózatára.

Végezetül jöjjön a Grassfiti működését bemutató videó. Mi is nehezen hisszük, de ez van, a dolog működik. Köszönjük, Tokiói Egyetem, az életünk immár teljes.

Samu György


Autó – motor

The Grand Tour Negyedik Rész

Kétség sem fér hozzá, hogy a The Grand Tour hatalmas sikernek örvend az Amazon Prime kínálatában. És bár egy kizárólag online terjesztésű sorozathoz nem mondom, hogy nem nehéz olyan promó anyagot gyártani ami hatalmas tömegkhez jut el. De természetesen Clarkson-én ezt is megoldották. Lássuk, hogy mit is várhatunk ebben a részben?!

Szutor Márk


Azonban ne feledkezzünk meg a BBC műsoráról sem. Hiszen akárhogy is nézem, Chris Evans távozása óta talán sikerült valamilyen szinten valóban új életet lehelni a show-ba.

Mondjuk jó kérdés, hogy ezt mire alapozom, ugye?! Nos nem másra, mintsem az alábbi kilpre. Amiben az Aston Martin egyik legérdekesebb, és legbrutálisabb autóját láthatjuk!

Szutor Márk


Légiközlekedés

Azt mindig is tudtuk, hogy ha a németek egyszer beindulnak, akkor abból csak jó dolgok születhetnek.

Na jó a lengyelek talán nem értenének egyet ezzel a kijelentésemmel, de nem is feltétlenül ez volt a célom. A fentebbi mondataimmal azonban inkább arra próbálok utalni, hogy mit sikerült a Lufthansa és a Red Bull marketingeseinek összehozni. És bár volt rá példa, hogy nekem is rohannom kellett egy járatomhoz. Ettől függetlenül ezt azért nem vállalnám be! Nade jöjjön akkor a videó.

Szutor Márk

A hét applikációja

Android

SoloLearn PHP

Továbbra is az online programozásnál maradunk az eheti SoloLearn appal. Hiszen ezúttal a PHP nyelvet bemutató, és oktató alkalmazást vesszük górcső alá. Hogy ha már az előző hetek során megtanultuk elkészíteni a weblapunkat, és némi egyéniséget is adni neki. Most a háttérműveletek kerülnek a látókörünkbe. Az eheti appunk: SoloLearn PHP

557927_673527322675408_423260494_n

google-play-icon_2x

Samu György


iOS

Journo

Emlékeztek még arra, hogy mit írtam a TripCast-ról? Hogy gyakorlatilag egy mindenben hibátlan appról beszélünk, egészen addig, amíg nem arra kerül a sor, hogy meg tudjam osztani a dolgaimat bármely közösségi média platformon?! Nos úgy tűnik, hogy a Journo választ adott minden problémámra, és gyakorlatilag ezzel egy olyan applikációvá vált, amelyet mindenképpen kipróbálok a már előkészületek alatt lévő Newcastle – London – Budapest – Ráckeve – Dunaújváros – Budapest – London – Newcastle túrámon.

app-store-icon_2x

Szutor Márk


Film és média

Alig pár nap, és a mozikba kerül a Rouge One: A Star Wars Story

Ennek megfelelően összegyűjtöttük az előzeteseket, és még jó pár olyan anyagot, amit a rendezők, illetve a studió nyilvánosságra bocsájtott.

És ezen videók láttán nyilván részünkről is elindult a visszaszámlálás december 15-ig, és bár a késői vetítés miatt azt sajnos nem tudjuk garantálni, hogy még aznap meg tudjuk írni a Movie Night epizódot. Ellenben a jövő hét folyamán ez esetben mindenképpen két filmmel jelentkezünk majd!

Addig is az Erő legyen mindnyájótokkal!

Szutor Márk


Michael Bay újabb CGI orgiával jelentkezik. Jön a Transformers 5

És természetesen ez nem jelenthet mást, mintsem azt, hogy hozzuk az előzetest is számotokra!

Szutor Márk


A Galaxis Őrzői 2 előzetes

A nagy sikernek örvendő film második része is már lassan a nyakunkon van, és most megkaphattuk az első betekintést abba, hogy mire is számíthatunk majd a vásznon!

Szutor Márk


The Mummy

Nos nem, sajnálatos módon nem a régi franchise kelt új életre az eredeti szereplőkkel. Pedig mondhatni két jól sikerült filmet láthattunk. (Legalábbis emlékeim szerint mindenképpen)

Most azonban Tom Cruise lett az, aki az egyiptomi fáraók, és istenek misztikus világába látogatott el, és megmondom őszintén az előzetes alapján kíváncsi vagyok, hogy mit hoznak majd ki mindebből.

Szutor Márk


xXx 3 második előzetes

Nos ehhez azt hiszem nem sok kommentárt kell fűznöm. Vin Diesel filmjei nagyon is egy kaptafára épülnek. Igaz volt egy két olyan alkotása ami talán nem volt annyira sablonos, mint a Halálos Iramban széria. Most azonban a xXx “sorozat” ismét feltámadt. És hamarosan ezt a filmet is láthatjuk majd a mozikban, hiszen itt van a második, és nagy valószínűséggel utolsó előzetes a megjelenés előtt!

Szutor Márk

És, ha már megemlítettük a Halálos Iramban filmeket!

Természetesen itt  van a nyolcadik (!) epizód trailer-e is

Szutor Márk


Emma Watson, és Tom Hanks egy filmben?

Függetlenül attól, hogy egy Thriller-ről beszélünk, ezt mindenképpen látnom kell majd.

Szutor Márk


Office Christmas Party

Nos ezt a filmet csak azért említjük meg a jelenelegi összefoglalónkban. Mert részemről is lassan elérkezik az a nap, amikor a céges karácsonyi bulink elszabadul majd, és bár megmondom őszintén közel sem néz ki annyira jól az iroda, mint amit ebben a filmben látunk. Ettől függetlenül a kollegáimtól nagyjából hasonlóra számítok! 😀

Szóval, ha jövőhéten a heti hírösszefoglalónkban nem látjátok majd a nevemet, akkor már most tudhatjátok ennek az okát! 😀

Szutor Márk


Programajánló

Belföld

Adventi Kastélynapok – Gödöllő

cimlap_godolloikastelynapok.jpg

 • December 17.10.30  Pásztorjáték a Szent Imre Katolikus Általános Iskola tanulóinak előadásában, Díszterem – ingyenes
  13.00-15.00 Erzsébet királyné cercle a Díszteremben – múzeumi belépővel
  14.00 Betlehemi éj a Budapest Utcaszínház játéka, Díszudvar – ingyenes
  16.00 Nyakigláb, Csupaháj, Málészáj a Maszk Bábszínház előadásában, Barokk Színház – ingyenes
  19.00 Cavaletta női kar 25 éves jubileumi ünnepi koncertje a Lovardában, belépőjegy ára: 2.200-1.500Ft
 • December 18.10.30 Baltazár program interaktív gyermekelőadása, Díszudvar – ingyenes
  11.00 Andersen: A Hókirálynő, bábmese a Lóci Színpad előadásában, Barokk Színház – ingyenes
  12.00-14.00 Erzsébet királyné cercle a Díszteremben – múzeumi belépővel
  14.00 A Hóember ajándéka, Nyári Színház bábelőadása, Díszudvar – ingyenes
  16.30 British Council és az IATF Hungary közös karácsonyi kóruskoncertje a Díszteremben – ingyenes
  17.00 Arpeggio Gitárzenekar ünnepi koncertje a Lovardában, belépőjegy ára: 1.500Ft
 • További programok:Múzeumpedagógia játékos foglalkozások gyerekeknek
  Karácsonymanók Kuckója – gyertyaöntéssel és mézeskalács készítéssel
  Baltazár Program, játékos drámafoglalkozás apróságoknak
  Karácsonyi dallamok a General Pausa kórus előadásában
  Hagyományőrző betlehemezés
  Herendi Porcelánmanufaktúra bemutatója arcfestéssel
  Népi körhinta
  Korabeli finomságok: Lacikonyha, Kürcsi-őskalács, lángos, sült gesztenye, puncs, forralt bor
  Kézművesek karácsonyi vására

További információk: http://www.kiralyikastely.hu/fooldal

Samu György


És erre a hétre ezeket a híreket tartottuk fontosnak, és gondoltuk úgy, hogy esetleg nektek is érdekességekkel szolgálnak majd.

Ha tetszett ez a cikk, akkor kérlek nyomjatok rá egy like-t, és osszátok meg, hogy minél több emberhez elérjen. Amennyiben nem szeretnétek lemaradni a további tartalmainkról, akkor iratkozzatok fel a WordPress rendszerén keresztül. Illetve kövessetek minket az alábbi közösségi média platformok mindegyikén.

Köszönjük, hogy ismét velünk tartottatok! Sziasztok!


icon-facebook-50x50       twitter_Color_Icon     instagram-logo-homepage-50x50   tumblr-50x50 gmail

Samu György

Facebook: https://www.facebook.com/samuka942
Twitter: https://www.twitter.com/samugyrgy1
Instagram: https://www.instagram.com/samu942
Email: samu942@gmail.com

Szutor Márk

Facebook page: https://www.facebook.com/mndblog/
English Blog: http://www.markszutor.wordpress.com/
Facebook: http://www.facebook.com/szutor.mark
Twitter: http://www.twitter.com/szutormark
YouTube: http://www.youtube.com/user/szutormark
Instagram: http://www.instagram.com/szutormark
Path: http://www.path.com/profile/1M1AT0
Email: youtube.szutormark@outlook.com

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.