A Hét Appja Bővebben (iOS): Journo

Még emlékezhettek arra, hogy mit írtam a TripCast-al kapcsolatban, pontosabban inkább arra, hogy az egész Hét Appja Bővebben cikkünk iOS iterációja egy komplett kérdéssorozatba, és egy olyan véleménnyilvánításba ment át, amit eddig csak a LinusTechTips Apple Watch review-ja alatt tapasztaltam.

És az egészben nem is az volt a legrosszabb, hogy a TripCast egy használhatatlan alkalmazás, hiszen erről szó sincs, mert mind a UI, mind maga az öltet kiváló. Pusztán a megközelítés az, ami hagy még némi kívánnivalót maga után.

Itt jön a képbe a Journo.

Az eredetileg az indiegogo-n indított projekt, mely úgy hirdette magát, hogy a világ legszofisztikáltabb útinapló alkalmazása. Lássuk hát, hogy sikerült-e beváltania ezt az ígéretet?!

1

 

Nos nyilván magasra helyezték a lécet a fejlesztők, még saját maguk számára is, amikor belekezdtek abba, hogy elkészítsék számunkra ezt az appot, és azt kell, hogy mondjam nem kellett csalódnom. Egészen addig legalábbis, amíg ki nem derült, hogy £39.99-be kerül az élethosszig tartó előfizetés, de erre még majd kitérek.

Addig lássuk a belsőségeket. Nos ami az appot illeti két féleképpen közelíthetitek meg mindazt, amit kínálni tud, vagy létrehoztok egy Journo account-ot a szokásos regisztrációs 2folyamat használatával. Vagy bejelentkeztek a Facebook profilotokkal, ami néha működik, néha nem. Igaz ez szerintem inkább a saját mobil internet kapcsolatom hibája mintsem az alkalmazásé.

Az alkalmazás alapvetően azoknak lett kitalálva, akik szeretnének egy nagyon jól kinéző, digitális fotóalbumot készíteni az utazásaikból. Hasonlóan a TripCast-hoz és az egyéb konkurensekhez természetesen itt is lehetőséget kapunk a folyamatos jegyzetelésre, a videók, képek, illetve egyéb médiumok beszúrására, illetve arra is, hogy mindezeket a térképen megjelenítsük.

És láss csodát köszönhetően annak, hogy mennyire más úton indultak el a fejlesztők már abban a fázisban, amikor megkomponálták az alap ötletet, a Journo lehetőséget ad arra, hogy azonnal meg tudjam oszatni bármelyik útinaplómat a közösségi média oldalak többségén.

6A felhasználói felület alapvetően kényelmes, és jól használható, és bár sokaknak elsőre úgy tűnhet, hogy az iDevice-uk hirtelen Windows Phone-ra váltott, mivel a csempe jellegű elrendezés ebben az abban nagy szerepet játszik. Ez se nem kényelmetlen, se nem zavaró. Hiszen attól függetlenül, hogy a Windows Phone nem éppen egy népszerű operációs rendszer, én elég sokáig éltem vele úgy, hogy minden nap azt használtam, és semmi problémám nem volt vele. Bár csak az iOS-ről is el tudnám mondani ugyanezt!

Na, de ne vonatkoztassunk el túlzottan attól, amit csinálunk, hiszen mégiscsak egy appot mutatunk be nektek, és nem nosztalgiázni szeretnénk a régi szép idők felett. Úgyhogy akkor haladjunk is tovább.

7

Mint azt a fentebbi két kép is jól mutatja, gyakorlatilag tényleg nem másról van szó, mint egy digitális útinaplóról, aminek egyszerű a használata, ettől függetlenül azonban nagyon jól kinéző a végeredmény amit kapunk.

És ha már a végeredményt megemlítettük.

Nos rengeteg alkalmazás, és rengeteg útinapló készítő szoftver ígér innovatív megoldásokat, és olyan lehetőségeket, amik közül mindegyik nagyon jól hangzik, igaz egyik sem annyira, mint ami miatt a Journo esetében még azt mondom, hogy talán meg is éri azt a £39.99-et az előfizetés.

Ez pedig nem más, mint a papír alapú szolgáltatás. Igen, jól olvastátok a papír alapú szolgáltatás. Ugyanis a Joruno készítői úgy döntöttek, hogy megadják azt a lehetőséget a felhasználóknak, hogy a gyűjtött emlékeiket kinyomtathassák. És bár ezt meg tudnám csinálni a TripCast screenshot-jaival is. Itt azonban másról van szó, itt maguk a fejlesztők, pontosabban a cég az, aki elkészíti ezeket a nyomtatványokat. Ennek megfelelően kiváló minőségben.

8

Azt említettük már, hogy mindezeken a szolgáltatásokon felül, még természetesen a közös készítés lehetősége is ott van mindenki számára. Mit is értek ez alatt? Nos tegyük fel, hogy a komplett szerkesztőség elindul egy három napos hosszú hétvégére, amiről természetesen készítenénk egy Egy Város az Én Szememmel epizódot. Nos ez esetben mindegyikünk külön utakat járva felfedezheti a várost, feltöltheti a képeit, hozzáfűzheti a kommenteket, és mikor később találkozunk, akkor mindannyian el tudjuk olvasni, hogy mit fűzött hozzá a másik az adott városhoz. És így alig 3-4 óra alatt letudhatjuk azt, amit máskor mondjuk egy egész nap alatt sikerülne.

És akkor lássuk, hogy kinek éri meg a Journo?!

Azt elismerem, hogy a kissé hajmeresztő árak miatt nem mindenkinek. Legalábbis amennyiben nem sokat utazik az illető akkor semmiképpen sem. Azoknak mindenképpen, akik az utazásaik során rengeteg képet, videót, és jegyzeteket készítenek, hiszen ebben az esetben nem kérdés, hogy megéri-e mindaz, amit kérnek érte. Igaz, nem csak élethosszig tartó, hanem egy hónapos, és egy éves előfizetések is vannak, melyek természetesen jóval kedvezőbb árakon kerülnek értékesítésre.

Amennyiben szeretnétek Ti is kipróbálni, hogy mit nyújt az app, akkor az alábbi linkre kattintva tudjátok azt letölteni!

app-store-icon_2x

Ha tetszett ez a cikk, akkor kérlek nyomjatok rá egy like-t, és osszátok meg, hogy minél több embert elérhessünk. Ha szeretnétek értesülni további akciós ajánlatokról, a heti hírekről, illetve minden egyéb tartalmunkról, akkor iratkozzatok fel a WordPress rendszerén keresztül, vagy kövessetek minket az alábbi közösségi média platformok mindegyikén.

Ha bármi kérdésetek van akár ezzel, akár bármelyik másik bejegyzésünkkel kapcsolatban, akkor ne habozzatok megkeresni minket. Addig is köszönjük, hogy ismét velünk tartottatok! Hamarosan jelentkezünk a Hét Appja Bővebben Android változatával is.


icon-facebook-50x50       twitter_Color_Icon     instagram-logo-homepage-50x50   tumblr-50x50 gmail

Szutor Márk

Facebook page: https://www.facebook.com/mndblog/
English Blog: http://www.markszutor.wordpress.com/
Facebook: http://www.facebook.com/szutor.mark
Twitter: http://www.twitter.com/szutormark
YouTube: http://www.youtube.com/user/szutormark
Instagram: http://www.instagram.com/szutormark
Path: http://www.path.com/profile/1M1AT0
Email: youtube.szutormark@outlook.com

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.