Termékbemutató: Conceptronic SPKBTTL hangszóró

 

Manapság igyekszünk körül venni magunkat olyan tárgyakkal, amik tetszenek az embernek valamint hangulatosak. Nem hittem volna, hogy egy ilyen apró ajándék melyet szülinapom alkalmából kaptam utólag egyúttal ennyire érdekes is lehet.

Térjünk is a lényegre, ami nem más, mint egy bluetooth-os hangszóró, amely hangulatvilágítással is rendelkezik. Most biztos azt gondolhatjátok magatokban, hogy persze még számos hasonló változata létezik és kapható a boltokban.

Amennyiben már eddig elolvastátok a cikket akkor merem remélni, hogy a hátra lévő résszel is így tesz.

 Kinézetét tekintve törekszik az egyszerűségre, hiszen semmi különleges forma vagy minta nincs rajta. Anyagát tekintve fehér műanyag, ami tulajdonképpen henger alakú, amelynek tetején található a hangszóró kimenete. Be- és kikapcsolni az alján levő ON-OFF kapcsoló elcsúsztatásával tudjuk, amit egy dallam követ. Egy 1800 mAh-ás akkumulátorral rendelkezik, ami – állítólag – 10 óra üzemidőt biztosít tulajdonosának. Az alján körül belül másfél centin található egy keményebb rész ahol a funkciógombok találhatók. Továbbá található az alján 4 darab csúszásgátló is valamint egy kihajtható akasztó.15595495_10209736666030821_503469061_o

 Akkor lássuk is miről van itt szó igazából. A lámpa funkcióit tekintve sokoldalúnak mondható. A bekapcsolás után az alapértelmezett az, hogy nem világít. Amennyiben megérintjük, a tetejét halvány fehér fénnyel kezd világítani (erre az opcióra vonatkozik a 10 óra üzemidő személy szerint). További érintéssel erőteljesebb fényt áraszt, majd még eggyel a lehető legvilágosabb fehér fényt láthatjuk, amit a lámpa képes kibocsátani magából. Nem csak a fehér szín található meg az eszköz repertoárjában.

Öt szín a hét lehetőségből, amik az alábbiak: piros, kék, zöld, majd egy olyan szín, amit a T-mobil magentája és az ibolyaszín közé sorolnék valamint türkizkék.

Hatodik opcióként található az előbb felsoroltak közötti áttűnés. Végül, de nem utolsó sorban az utolsó akkor látható, ha a lámpa, ami hangszóró – vagy fordítva- egy bluetooth kapcsolattal rendelkező telefonhoz, tablethez kapcsolódik az általa támogatott 2.1-es verziójú bluetooth-al. A kapcsolat létrejöttét egy számomra be nem azonosítható akcentussal rendelkező női hang adja értésünkre. Ekkor valamint bármely más alkalommal mikor hangszóróként funkcionál egy 3 W-os mono hangrendszer áll rendelkezésünkre, ami akár 85 db erősségű hangot képes kibocsájtani (nem ajánlom ennek kipróbálását) 50 Hz és 20 kHz közötti frekvencia tartományban.

A bluetooth-al való kapcsolódás mellett lehetőségünk van a microSD kártyára tett zeneszámokat hallgatni a készüléken keresztül. Ezt az erre értelemszerűen kialakított microSD bemenet teszi lehetővé. Valamint megtalálható egy AUX bemenet, ha 3,5 csatlakozással kívánjuk használni, ebben az esetben is hallható a korábban említett jelzés. Az említett 2 csatlakozó mellett található egy micro usb bemenet, ami az akkumulátor feltöltéséhez szükséges.

15491976_10209736663270752_1910657013_oAz egyik legfontosabb részéről még nem is tettem említést, de ezt most akkor be is pótoljuk, a funkciógombok. Szám szerint öt darab, ami balról jobbra az alábbiakat tudja. A napot ábrázoló gomb (kövezzetek meg, ha valaki mást állít) megnyomásával az adott világítást úgymond állandósítja. Bármennyire is szeretne az ember átváltani, amíg újra meg nem nyomja, ugyan azt a gombot ez nem történik meg. Középen a lejátszás és a megállítás gombja található. Balra és jobbra a hangerőcsökkentés/előző szám valamint a hangerőnövelés/következő számra ugrás. Ezt úgy lehet megtenni, hogy hosszan kell lenyomni azt az előbbiért és rövidebben az utóbbi megtörténéséig. A másik oldalon egy M betű található a bluetooth kapcsolat létrehozásához szükséges gombon, ami felvillan annak megnyomásakor és a korábban említett női hang csendül fel, hogy az eszköz kész a bluetooth kapcsolódásra. A kapcsolódás létrejöttekor a hölgy -állítom, valami orrpolipja volt- informál minket annak sikerességéről.15491976_10209736658150624_1131610873_o

Viszont, ha jobban megnézzük, akkor a play/pause ikon mellett található egy telefonkagyló is, ami el is vezet ennek a lámpa hangszórónak a zsenialitásához. Ami pedig az alábbi: hívást is lehet fogadni. Maga a hívás az eszköz tulajdonságából fakadóan nem valós idejű, pár másodperces késés tapasztalható. Ahhoz hogy a vonal másik végén levő hallja a hívott félt, a mikrofont a funkciógombok két oldalán biztosították. Akár olvasás közben tudunk hívást folytatni anélkül, hogy azt meg kellene szakítani. Természetesen, amennyiben zene lejátszása van, folyamatban az megszakad a hívás idejére.

Amikor kiderült, hogy jómagam erről az alig több mint fél kilós – 0,6 kg a pontosság kedvéért – masináról fogok írni, arra gondoltam jó, ha van néhány teszt is az alaposság érdekében. Először is az üzemidő. Maximum fehér világítással körül belül 6 órát volt képes teljes lemerülésig működni, amit aztán szabályos időközönkénti hangjelzés követ. Ami annyit takar, hogy olyan hangot ad ki mintha kiégett volna valami magas áramerősség esetén. A töltést piros lámpa jelzi a micro usb bemenet mellett. Tartozékként egy 30 centiméteres 3,5 valamint egy 10 centiméteres usb-micro usb kábel járt hozzá. Az akkumulátor feltöltését konnektoron keresztül végeztem minden egyes teszt után. Amennyiben nem fehér színnel akkor 5 órát, színváltáskor pedig 4 órát képes lemerülésig világítani. Ezt mind zene lejátszása esetén -az utolsó zenére való világítás alig több mint 3 óra felett- történt.

Így a cikk vége felé egy kis pro-kontra összehasonlítást osztanék meg veletek. Ötletes maga az, hogy szinte az egész felületén képes lámpaként működni, viszont ez azt eredményezi is, hogy nagyobb a hangszóró mérete is. Viszonylag sok szín kap helyet, de van olyan, amelyik csak foglalja a helyet. A méretét tekintve könnyen megkülönböztethetők a nyomógombok, mivel a hangszóró körül belül akkora, mint egy kávésdoboz. Nagyobb cégek jobban kihasználják a rendelkezésünkre álló helyet, minél kisebb legyen vagy minél több hasznos funkciót tegyenek bele. Nehéz egy ekkora hangszórót a kézben vinni, inkább a táska tetejébe tenném.

Összegzésként szerintem ez a 6500 forint körüli áron kapható abszolút hangulatos hangszóró ezzel az éjjeli lámpa funkcióval baráti ár. Tehát viszonylag olcsó és praktikus. Tökéletes ajándék a karácsonyfa alá családtagnak, barátnőnek vagy akár munkatársnak. Mind a lámpa része teljesen megállta a helyét miközben az egyik kedvenc könyvemet olvastam, és a hangszórójában pozitív csalódás volt mivel sokkal rosszabbra számítottam. Nagyszerű kombinációja egy LED lámpának és egy bluetooth hangszórónak.

Remélem, hogy tetszett ez az termékbemutató, és hogy sikerült hasznos tanácsokkal szolgálni azoknak, akik esetleg karácsonyi ajándékot keresnek szeretteiknek vagy éppenséggel a technikai eszközök iránt érdeklődnek.

Amennyiben sikerült segíteni, illetve tetszett ez a tartalom, akkor kérlek, nyomjatok rá egy like-t, és osszátok meg, hogy minél több emberhez eljusson. Ha nem szeretnétek lemaradni a további tartalmakról sem, akkor iratkozzatok fel a WordPress rendszerén keresztül, vagy kövessétek a M&D Blog további bejegyzéseit az alábbi közösségi média platformokon.

Mégegyszer köszönjük a figyelmeteket!


icon-facebook-50x50       twitter_Color_Icon     instagram-logo-homepage-50x50   tumblr-50x50

Téglás László

Facebook: https://facebook.com/teglaslaszlo
Twitter: https://twitter.com/teglas_laszlo/
Instagram: https://www.instagram.com/teglaslaszlo/
Email: teglas.laszlo@mndsblog.com

© Téglás László
© Copyright by M&D’s Blog Since 2014

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.