2016. év, 51-ik heti hírösszefoglaló

“Kiskarácsony, Nagykarácsony ki sült-e már a kolbászom/kalácsom?” Persze tudom, hogy a Karácsony a szeretet ünnepe, meg hát persze az ételeké, de azért mind belföldön, mind külföldön történtek események: Hát lássuk is a számunkra legfontosabbakat:

Hírek a nagyvilágból

Belföld

Talált Tárgyak Osztálya a BKV-nál

Az idei évben december 20-ig közel 15 ezer tárgy került leadásra, ennek pedig csupán a 29 százaléka jutott vissza az eredeti tulajdonosához. Sokan már a helyszínen észreveszik, hogy “Hoppá, valami hiányzik”, de azért valljuk be, ha rohanunk, kapkodunk nem mindig jut eszünkbe, ha valami hátramaradt. Íme pár példa, hogy miket hagytak ott az emberek a BKV járatain:

 • síléc
 • gördeszka
 • roller
 • teniszütő
 • squashütő
 • szaxofon
 • hegedű
 • gitár
 • fuvola
 • közepes méretű hangszóró
 • mikrofon
 • powerbank
 • komplett szerszámtáskát
 • kenyérpirító
 • kerékpár
 • babakocsi

A talált tárgyakat sok helyen: a forgalmasabb csomópontokban, a végállomásokon, valamint a forgalomirányító helyszíneken is leadhatjuk. Az elhagyott értékeket pedig az elvesztés napján a helyszínhez legközelebbi csomóponton díjmentesen átvehetjük.

Ha a tulajdonos nem jelentkezik, akkor az elhagyott holmi az Akácfa utcába kerül. A kiadáshoz itt már személyi igazolványra és lakcímkártyára is szükség van, és egy egyszeri kezelési költség megfizetésére.

Ha három hónapig senki se jelentkezik az elhagyott tárgyért, akkor a BKV értékesíti és a befolyó pénz a magyar államé lesz.

Samu György


Külföld

Orosz reptéri köszöntés

Elég sok butaságot, merészséget és hülyeséget láttam már életemben, de azért ez bekerült a top10-be. A helyzet a következő: a kamerákon látható, hogy 22:28-at ütött az óra, és egy Lada gépjármű a reptérre érkezik meg, ám nem szokványos módon. A sofőr részeg volt (eléggé), és keresztülment szó szerint mindenen a szerelméért. A videón a kocsi után szaladnak a biztonsági őrök és a rendőrök is, de elég sokáig nem tudnak vele mit kezdeni, majd csak a felvétel végén érnek mellé, és szállnak be mellé az anyós ülésre és fékezik meg az “ámokfutását”. A repülőtér tájékoztatása szerint senki sem sérült meg, de az RT tudomása szerint több rendőr is megsérült. Egy vízvezeték is eltört, amely elárasztotta az épületet. Az autósnak csaknem harmincmillió forintnyi kért sikerült összehoznia.

Egy helyi hírportál beszámolója szerint a negyvenéves férfi azt mondta a bíróság előtt, hogy tudatosan cselekedett, „a szerelemért harcolt”. A barátnője ugyanis a repülőtérnél lévő vasútállomásra érkezett, és azt gondolta, így köszönti.

A férfit első körben tizenöt nap börtönre ítélték, de két másik büntetőeljárás is folyik vele szemben a rendőrök életének veszélyeztetése és szándékos rongálás miatt.

Samu György


Elhunyt Gábor Zsazsa

zsa-zsa-gabor-feet-572085

December  18-án, egy vasárnapi délutánon hunyt el a magyar származású amerikai színésznő. Szívroham vitte el a dívát 99 évesen az amerikai otthonában, aki februárban lett volna száz éves. Utolsó kívánsága az volt, hogy Magyarországon, azon belül Budapesten temessék el.

A Hollywoodban világsztárrá vált színésznőnek kilenc férje volt. Többször kapott stroke-ot és egy autóbaleset miatt tolószékbe került, és amputálni kellett az egyik lábát. A dívát utolsó útjára unokaöccse, Gábor Marci kíséri el Amerikában, aki szintén azt szeretné ha Zsazsa itthon nyugodhasson.

Téglás László


Technológia

Razer Blade Pro review, from Linus Sebastian

Nos mit is mondhatnánk, így karácsony másnapján egy olyan laptopról ami valószínűleg nem sokaknál landolt a fa alatt, hiszen a Razer nevét csak azok ismerhetik akik nagyon belemerültek a PC-k, és főleg a gaming PC-k, és laptopok világába. Másrészt pedig, az árról említést sem tettünk.

De Linus természetesen bepótolja majd minden hiányosságunkat!

Szutor Márk


És ez a hét sem maradhat el Unbox Therapy nélkül

Úgyhogy lássuk, hogy Lewis-nak mi volt a véleménye a világ első projekción alapuló trackpad-jéről, az ODIN-ról.

Szutor Márk


Légiközlekedés

Átveheti az airBerlin-t, és az Alitalia-t a Lufthansa?

Egyre szövevényesebb lesz az Etihad, a Lufthansa és az airberlin kapcsolata, amelyet a Der Speigel szerint úgy oldanak meg, hogy az amúgy is nagy Lufthansa-befolyás alá kerülő airberlin szinte teljes mértékben a Lufthansa tulajdonába kerülhet, erről folynak a tárgyalások az Etihaddal.

Iparági híresztelések szerint az egész végkimenetele nagyjából az lenne, hogy az airberlin megszűnik, miután a Lufthansa teljesen beintegrálta az Eurowings arculatba, az Alitalia révén pedig a Lufthansa megszerzi Európa számukra utolsó fontos hídfőjét: Rómát.

A Spiegel úgy tudja, hogy Abu Dzabiban most azon törik a fejüket, hogy a megmaradt 75 géppel a társaságot átadják a Lufthansának, kifizetik az adósságokat és besegítenek a németeknek az airberlin feltőkésítésében, cserébe pedig kapnak 10 százalékot a Lufthansából.

Az Sat1 német televíziós csatorna úgy tudja, 1 milliárd euróba kerülne az Etihadnak az airberlin teljes adósságának kifizetése.

Megjegyzendő, hogy a korábban egymásra kígyót-békát mondó Lufthansa és Etihad codeshare-megállapodást kötött, bár az még nem lépett hatályba. Illetve ide kívánkozik az is, hogy az airberlin új vezérigazgatójának azt a Thomas Winkelmannt nevezték ki, aki korábban a Lufthansához tartozó Germanwings vezetője volt.

Meg kell mondanom, így már egyre inkább kezdem érteni a Lufthansa szlogenjét! 😀

Szutor Márk

lh-logo


A hét applikációja

Android

SoloLearn C++

Sziasztok. Azt hiszem nem lesz meglepetés, hogy folytatjuk a SoloLearn appok bemutatását. Ezúttal az C++ világába teszünk egy kis betekintést. A szokott időben jön a részletesebb ismertetés, addig is az alábbi linkre kattintva beleleshettek ti is.

google-play-icon_2x

Samu György


iOS

WizzAir

Ezt azt hiszem nem is nagyon kell kifejtenem, köszönhetően annak a fennálló és gyümölcsöző kapcsolatnak, mely az M&D’s Blog, és a low-cost légitársaság között áll, az eheti versenyben a WizzAir iOS applikációja nyerte el a hét appja díjat!

app-store-icon_2x

Szutor Márk


Sport

Labdarúgás

Magyar sztárigazolás

20160616nikolics-nemanja-foci-magyar-focivalogatottA Legia Warszawa-ban gólkirályi címet nyert Nikolics Nemanja 3 évre írt alá az amerikai MLS bajnokságban szereplő Chicago Fire csapatához.

Nikolicsot az úgynevezett Becham szabállyal igazolták, amit azért vezettek be, hogy a szabály nevét adó angol válogatott játékost a Los Angeles Galaxy le tudja igazolni 2007-ben.

A magyar válogatott támadó igazolásáról az MLS valamint a Chicago Fire honlapja is kiemelt cikkel számol be.

Veljko Paunovics, a Chicago Fire edzője nem csak Nikolics képességeiről nyilatkozott hanem azt is megtudhattok tőle, hogy mikor 2013-ban a magyar válogatottság mellett döntött-mivel magyarok lakta területen élt-, a szerbek is be szerették volna hívni a nemzeti csapatukba.

A mester szerint Nikolicsnak minden esélye meg van arra, hogy az MLS egyik legkiválóbb játékosa legyen.

A gólszerzés és a gólpasszok a legnagyobb erősségei, ugyanakkor egy olyan játékosról van szó, aki mind támadásban, mind védekezésben nagy szerepet vállal, és mindkettőben igen erős. Védekezésnél segíteni fogja csapatunkat, hogy minél gyorsabban visszaszerezzük a labdát, és így kontrollálni tudjuk a mérkőzéseket. Van, hogy a csapat teremti meg a helyzeteit, amiket ő befejez, de arra is képes, hogy magát hozza helyzetbe, hogy megoldja az egy az egy elleni szituációkat, és egyéni játékból lőjön gólokat.

Nikolicsot több kínai illetve a Premier Leaugue tabella utolsó helyén levő Hull City csapata elől sikerült eligazolniuk Amerikába, aki a olyan játékosokkal szeretne megküzdeni mint David Villa, Wright Phillips valamint Piatti.

A Chicago Fire-nél ismét együtt játszhat egykori csapattársával, a salvadori Arturo Álvarezzel, akivel a Videotonnál két évig csapattársak voltak.

Téglás László


A hónap játékosa lett Bolognában Nagy Ádám

14320920_b1a62766a405f26fdf73e32fbf74e391_wmA Bologna FC hivatalos honlapján közölték, hogy Nagy Ádámot választották meg a hónap játékosának.

A díjat Federico Viviani és Adam Masina elől orozta el a 21 éves magyar válogatott játékos.

A Bologna FC még egyszer sem veszített mikor Nagy Ádám helyet kapott a kezdő tizenegyben.

Az ifjú középpályást a szurkolók mind három decemberi meccsén beválasztották a legjobb három játékos közé, a Verona ellen második, a Pescara ellen harmadik lett a szavazáson, míg az Empoli elleni teljesítményével elnyerte a meccs embere címet.

Téglás László


Vízilabda

Stílusos búcsúzás

Péntek este a vízilabda világválogatott ellenjátszó Szerbia két válogatott játékosát is búcsúztatta, Zsivko Gocicsot és Szlobodan Nikicset.

nikicsUtóbbi egyik gólját egy briliáns mozdulattal tette, a büntetőt nem dobta, hanem a víz felszíne felett elrúgva értékesítette. Mellesleg a világválogatott csapattagjainak névsorában négy magyar játékos is volt, név szerint: l Madaras Norbert, Varga Dániel, Varga Dénes és Kis Gábor. A meccset Szerbia nyerte 14-12.re.

Nikics ötméteres gólja:
https://www.facebook.com/vlvhu/videos/1568377189844496/

Téglás László


Úszás

Elnöki gondok

ntiktkqturbxy85otg3zjg1oddjndvlndq5m2zimtm1zgrin2rjztjjos5qcgvnkpudahlnc3nnbnstbc0dfm0bvaAz előző heti hírösszefoglalónkban említett Gyárfás Tamás a Magyar Nemzet kérdésére válaszolva megerősítette, hogy nem kíván újraindulni a Magyar Úszó Szövetség elnöki pozíciójáért. Utódja valószínűleg Bienerth Gusztáv lesz, aki az egyetlen jelölt.

Téglás László


Veszélyben az úszó világbajnokság?!

A 2017-es, Budapesten rendezendő úszó világbajnokság a Dagály Úszópalota mellett a Hajós Alfréd uszodában is helyet adna a versenyszámoknak, edzésre a Tüske és a Komjádi uszoda biztosítana lehetőséget.

14250728_7fe39e666e071782bc36f2c8589203de_wmSajnos ennek e feladatnak a Hajós illetve a Komjádi nem tud eleget tenni, mivel alkalmatlanok arra, hogy ilyen eseményt lebonyolítsanak ott. A Komjádinak már a sokadik felújításán dolgoznak, míg a Hajóst még el sem kezdték.

A körülményeket Hosszú Katinka szóvá tette Gyárfás Tamásnak az általa írt felszólító levélben, amiben kifejezi aggodalmát a felkészülésre vonatkozva valamint, hogy ezt nem csak ő hanem  az oda járó gyerekek szülei is észre vették.

A felújítási munkálatok miatt teljesen kiszámíthatatlanná vált minden, nem tudunk előre tervezni. A Komjádi uszodában az elmúlt másfél évben ez a második átalakítás, ami egyszerűen nonszensz – nyilatkozta az Iron Lady.

14262858_33084f641e7d7ab83f5990a8dbe23bb6_xA novemberben elkezdődött felújítás, ami szinte lehetetlenné teszi majd a felkészülést, hiszen nem nagyon van lehetőség máshova menni amennyiben teljesen lezárják az uszodát.

A 2017 júniusra tervezett felújítást követően megújul a Komjádi uszoda  medencéi, az összes vízellátó rendszer, a szellőztetés és légtechnika, megjavítják a dongatető elhúzásához szükséges berendezéseket, és a belső udvari homlokzat is.


Forma 1

Apja fia

A visszavonult hétszeres Forma 1 világbajnok Michael Schumacher fia, Mick jövőre a Formula 3-ban folytatja karrierjét mivel ez évben a második helyen végzett mind a német és az olasz verseny sorozatban. Pályafutását a címvédő Prema Powerteam-nél folytatja. A fiatal pilóta az alábbi nyilatkozatot tette szombaton:

Tudom, hogy a Forma-3 segítségével közelebb kerülök a Forma-1-hez, hiszen a legnagyobbak is megfordultak itt. Ha eljön az idő az újabb váltásra, azt érezni fogom, de tudom, hogy ez a pillanat is rendkívül fontos a karrieremben

8261841_5add6d240831da620f6df2f327d5f7d9_wm

A világbajnokok közül jó néhányan sikeresen megfordultak a Forma 3-ban: Sebastian Vettel, Alain Prost, Ayrton Senna és Lewis Hamilton valamint az édesapja is.

Téglás László


Film és média

Programajánló

Belföld

A szeretteinkkel töltött idő után, a nagy evések végével, itt az ideje a SZILVESZTERI BULINAK!!!

 

 

Samu György


Ha tetszett ez a cikk, akkor kérlek nyomjatok rá egy like-t, és osszátok meg, hogy minél több embert elérhessünk. Ha szeretnétek értesülni további akciós ajánlatokról, a heti hírekről, illetve minden egyéb tartalmunkról, akkor iratkozzatok fel a WordPress rendszerén keresztül, vagy kövessetek minket az alábbi közösségi média platformok mindegyikén.

Köszönjük, hogy ismét velünk tartottatok! Sziasztok!

 


icon-facebook-50x50       twitter_Color_Icon     instagram-logo-homepage-50x50   tumblr-50x50 gmail

Samu György

Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100003020191199
Twitter: https://www.twitter.com/samugyrgy1
Instagram: https://www.instagram.com/samu942
Email: samu942@gmail.com

Szutor Márk

Facebook page: https://www.facebook.com/mndblog/
English Blog: http://www.markszutor.wordpress.com/
Facebook: http://www.facebook.com/szutor.mark
Twitter: http://www.twitter.com/szutormark
YouTube: http://www.youtube.com/user/szutormark
Instagram: http://www.instagram.com/szutormark
Path: http://www.path.com/profile/1M1AT0
Email: youtube.szutormark@outlook.com

Téglás László

Facebook: https://facebook.com/teglaslaszlo
Twitter: https://twitter.com/teglas_laszlo/
Instagram: https://www.instagram.com/teglaslaszlo/
Email: teglaslaszlo@gmail.com

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.