A Hét Appja Bővebben (iOS+Android+Windows): WordPress

M&D’s Blog Powered by WordPress.com

Nos az elmúlt hét appja után, melyben iOS vonalon egyértelmű győztesként választottuk ki a WizzAir alkalmazását, most úgy gondoltuk, hogy mégiscsak ideje lenne, ha megtekintenénk egy olyat is, amely a mindennapos életünk részévé vált.

Lássuk tehát, hogy mi is volt a véleményünk a WordPress mobil,- illetve asztali operációs rendszerekre készült applikációjáról.

Nos minden elképzeléssel ellentétben a CMS rendszerek, valamint tárhely szolgáltató alkalmazásával nem akkor találkoztam először, amikor ezt a weboldalt elindítottam, hanem még valamikor 2011-ben. Amikor is egy Samsung Galaxy Tab P1000-en kezdtem el használni szakmai gyakorlatom megszerzéséhez. És ennek megfelelően lett ebből a cikkből egy kombinált tartalom.

Hiszen ebben az évtizedben alkalmam volt majdnem minden platformon kipróbálni, és használni az alkalmazást.

A kezdetek

Mint azt már említettem, még 2011 körül ismerkedtem meg először a WordPress felületével, és az Android alkalmazásukkal. És bár akkor a 7″-es kijelzőn kényelmesnek találtam mindazt, amit nyújtani tudott. Valamint akkor még a (mostanra igencsak megkopott) HTML tudásom is megvolt, így nem igazán találtam akadálynak azt, hogy grafikus felület nélkül kelljen megoldanom bizonyos szerkesztéseket. Sőt sok esetben még kényelmesebbnek is találtam a dolgot.

Majd mindez megváltozott

Immáron 2014-et ír a naptár, és már két hónapja Newcastle upon Tyne városában tartózkodom. A WordPress alkalmazás nem tudom, hogy mit keresett az iPad-emen, vagy, hogy miért telepítettem fel már akkor, amikor megkaptam. Azonban egyre nagyobb volt bennem a késztetés, hogy ismét el kezdjem használni.

Nos innentől kezdve azt hiszem már sejthetitek a történet végét, és bár nem hinném, hogy túl sokan vannak, akik az indulás óta követik a weboldalt. Nehéz is lenne, mert akkoriban a közösségi média oldalakra történő megosztás, még nem volt éppenséggel a tervek között. Ellenben három év alatt sokat fejlődött minden. A WordPress iOS, és Android alkalmazását ekkor egymás mellett használtam. De egyre inkább az iOS felé tolódott el a mérleg nyelve. Köszönhetően annak, hogy ez már rendelkezett a WYSIWYG (azaz a What You See is What You Get) felülettel. Valamint nem volt szükség internet kapcsolatra ahhoz, hogy meg tudjak szerkeszteni, egy-egy tartalmat. Hiszen az app ezeket offline tárolta, majd amint mobilnetről, vagy wi-fi-ről volt alkalma szinkronizálni, akkor ezeket a tartalmakat a vázlatokba szinkronizálta. Ezzel elősegítve azt, hogy el tudjam dönteni, hogy mikor szeretném, ha egyáltalán visszaolvasás után szeretném publikálni mindezeket.

És bár az Android változat is képes volt hasonlóra, azonban a fejlesztői csapat ilyen téren még mindig lustálkodott, vagy csak nem voltak meg az eszközeik ahhoz, hogy normális grafikus felületet adjanak az alkalmazásuknak.

Na, de akkor lássuk az összképet.

Mindezen történések óta, a 2016-os évben volt alkalmam Androidon, iOS-en, és Windows-on egyszerre használni a WordPress alkalmazást, és mostanra funkciók terén a két mobil operációs rendszerre fejlesztett verzió, gyakorlatilag nem is különbözhetne kevésbé a másiktól.

Ezen felül még talán meg kellene említenem a WordPress for Windows részt is, ez azonban nem más, mint egy majdnem minden funkciójától megfosztott Internet Explorer böngésző (Mondjuk ezen módosításoknak megfelelően tökéletesen működik). És bár sajnálatos módon maga a Windows-os alkalmazás nem ad lehetőséget az offline munkára. Ettől függetlenül én élvezem, és szeretem használni mindazokat a szolgáltatásokat, amit az app nyújtani képes.

És ezzel el is érkeztünk az idei első, a Hét Appja Bővebben cikkünk végéhez. Amennyiben szeretnétek Ti is elindítani a saját weboldalatokat, vagy csak a WordPress által üzemeltetett blogok összességeiben válogatni. Esetleg azonnal értesülni bármilyen friss tartalmunkról. Akkor az alkalmazást az alábbi linkekre kattintva érhetitek el.

app-store-icon_2x

google-play-icon_2x

Ha tetszett ez a cikk, akkor kérlek nyomjatok rá egy like-t, és osszátok meg, hogy minél több embert elérhessünk. Ha szeretnétek értesülni további akciós ajánlatokról, a heti hírekről, illetve minden egyéb tartalmunkról, akkor iratkozzatok fel a WordPress rendszerén keresztül, vagy kövessetek minket az alábbi közösségi média platformok mindegyikén.


icon-facebook-50x50       twitter_Color_Icon     instagram-logo-homepage-50x50   tumblr-50x50 gmail

Szutor Márk

Facebook page: https://www.facebook.com/mndblog/
English Blog: http://www.markszutor.wordpress.com/
Facebook: http://www.facebook.com/szutor.mark
Twitter: http://www.twitter.com/szutormark
YouTube: http://www.youtube.com/user/szutormark
Instagram: http://www.instagram.com/szutormark
Path: http://www.path.com/profile/1M1AT0
Email: youtube.szutormark@outlook.com

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.