A Hét Appja Bővebben (Android): Learn Python

Sziasztok! Először is bocsánat a késésért, sajnos közbejött részemről valami. Másodszor pedig: Ahogy a hetiben említettem, most a Learn Pythont vizsgáljuk meg kissé jobban.

A SoloLearn egy programozáshoz tartozó applikáció, ami segít az adott programnyelv alapjainak, érdekes részeinek elsajátításában, illetve segítséget nyújthat az elinduláshoz.

A cég 2014-ben alapult meg, azzal a mottóval, hogy “Haladó programozás bármikor, bárhol ingyen”. Maguk az alkalmazások ingyenesek és a tanulást, gyakorlást és a “játékot” szolgálják.

A Python egy általános célú, nagyon magas szintű programozási nyelv. A nyelv tervezési filozófiája az olvashatóságot és a programozói munka megkönnyítését helyezi előtérbe a futási sebességgel szemben.

A Python többek között a funkcionális, az objektumorientált, az imperatív és a procedurális programozási paradigmákat támogatja. Dinamikus típusokat és automatikus memóriakezelést használ, ilyen szempontból hasonlít a Scheme, Perl és Ruby nyelvekhez, emellett szigorú típusrendszerrel rendelkezik.

A Python úgynevezett interpreteres nyelv, ami azt jelenti, hogy nincs különválasztva a forrás- és tárgykód, a megírt program máris futtatható, ha rendelkezünk a Python értelmezővel. A Python értelmezőt számos géptípusra és operációs rendszerre elkészítették, továbbá számtalan kiegészítő könyvtár készült hozzá, így rendkívül széles körben használhatóvá vált.

Screenshot 2017-01-11 23.30.30.png

Az applikáció felépítése semmit sem változott az előzőekhez képest, viszont hossza, így a megtanulandó anyag is sok, így javaslom, hogy csak szép apránként haladjatok vele.

Screenshot 2017-01-11 23.33.55.png

 

Illetve minden kódot nézzetek meg amit csak tudtok, hogy szokjátok a felépítését, így később jóval könnyebb lesz majd a kód olvasása, és írása is természetesen.

A “játékhoz” és a tanuláshoz előre is sok sikert és jó szórakozást kívánok mindenkinek!

google-play-icon_2x

Ha tetszett ez a cikk, akkor kérlek nyomjatok rá egy like-t, és osszátok meg, hogy minél több embert elérhessünk. Ha szeretnétek értesülni további akciós ajánlatokról, a heti hírekről, illetve minden egyéb tartalmunkról, akkor iratkozzatok fel a WordPress rendszerén keresztül, vagy kövessetek minket az alábbi közösségi média platformok mindegyikén.


icon-facebook-50x50       twitter_Color_Icon     instagram-logo-homepage-50x50   tumblr-50x50 gmail

Samu György

Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100003020191199
Twitter: https://www.twitter.com/samugyrgy1
Instagram: https://www.instagram.com/samu942
Email: samu942@gmail.com

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.