A Hét Appja Bővebben (iOS): British Airways

A WizzAir után úgy érzem már ez is várható volt. És bár az előző heti hírösszefoglalónkból kimaradt az iOS rész.

Köszönhetően annak, hogy éppen a cég alkalmazásával voltam egész nap elfoglalva, hiszen mégiscsak szükség volt a beszállókártyáimra, (melyről hamarosan egy “kisregényt” olvashattok majd) máskülönben elég nehezen jutottam volna el egyik helyről a másikra.

Szóval, most hogy a bevezetőn túl vagyunk, lássuk, hogy miért is lett a British Airways for iOS a 2017-es év első hét appja?!

Alapvetően ismét nem választottam egyszerű témát, hiszen a British Airways, illetve gyakorlatilag a legtöbb légitársaság egyre inkább azon van, hogy minél kényelmesebbé, és minél hatékonyabbá tegyék a foglalási folyamatot. Ennek megfelelően már gyönyörűen kivitelezett, és nagyon jól használható felületet kapunk, akár az alkalmazásokról, akár az adott vállalat weblapjáról beszélünk.

Ez természetesen a BA esetében sincs másképp, hiszen gyakorlatilag öt lépésből eljuthatunk a kereséstől, a foglalásunk véglegesítéséig. És mindezek után, már csak az online check-in, és a reptérre való megérkezés van hátra. Ahol ugyanígy az appot (illetve iOS felhasználók esetében) a Wallet alkalmazást használva elég csak fellmutatni a beszállókártyánkat, majd hátradőlni, és élvezni az utazást.

Lássuk az alapokat!

Nos a British Airways fejlesztői, igazán különleges élményt szerettek volna nyújtani az app felhasználóinak. Csak úgy, mint ahogy magát az utazást bármely járatuk fedélzetén is igyekeznek így kivitelezni. És azt kell, hogy mondjam, ilyen téren sikeresek voltak. Mit is értek ez alatt?phone-2

Például: A teljesen személyre szabott kezdőképernyőt, ahol megtalálhatjuk azokat a kereséseinket, amiket az elmúlt hetekben hónapokban végeztünk, akár az app, akár a normál böngészős felületen.

Ezzel is segítve a tájékozódásunkat, illetve megkönnyítve a dolgunkat, amikor az utazásainkon gondolkozunk. És, ha már megemlítettük az utazást.

Gondolom mindenki szeretne egy olyan appot, ami automatikusan tájékoztatja a késésekről, az esetleges problémákról a reptérre menet, és így tovább.

Nos ez esetben ismét helyben vagyunk, ugyanis London Heathrow, illetve számos más reptér esetében az alkalmazás tájékoztatást ad arról, ha a tömegközlekedési kapcsolatok valamilyen oknál fogva nem megbízhatóak. És emiatt ideje lenne elindulnunk a járatunkhoz. Vagy, ha esetlegesen a járatunk egy másik terminálról indul, mint az a menetrendben meg lett volna hirdetve, ezekre mind-mind figyelmeztet az alkalmazás. Itt már azonban egy másik szereplő is képbe jön.watch-1

Ez pedig nem más, mint az Apple Watch. Na igen, a cég az biztos, hogy az Apple termékek, és az iOS megszállotja. Mármint a reptéri személyzeteink kötelező felszerelésébe tartozik egy darab iPad Mini 3, valamint Heathrow esetén, egy iPhone, és egy Apple Watch.

Mindezzel nem csak az utazóközönségnek próbálják megmutatni azt, hogy egy a tradícióit még mélyen őrző légitársaság mennyire próbál haladni a korral, de a Customer Service Representative-k munkáját is nagyban megkönnyíti az, hogy ennyi mindennel vannak körülvéve. Mármint (és ez csak zárójelben jegyzem meg, mivel ez nem ennek az appnak a szerves része), aki járt már Heathrow-n, és látta a méreteket, az tudhatja, hogy könnyű eltévedni, a nem túl rutinos utazóknak, vagy a személyzetnek. Nos ebben az Apple Watch segítségükre van a CSR-eknek, akik navigálni tudnak az egyes kapuk és saját tartózkodási helyük között mindezt úgy, hogy ebből az utas / ügyfél semmit sem vesz észre. Na, de akkor vissza a témához.

watch-4

phone-4

Szóval mint azt a képek is jól mutatják, nem csak az iOS / Android / Windows Phone / BlackBerry alkalmazáson keresztül érhetik el az utazók a beszállókártyáikat. Mindazok, akik a céget, illetve az Apple telefonjait, és okosóráit választják, azoknak lehetősége van arra, hogy akármelyik iDevice-uk felületén megnyissák az adott foglalásuk részleteit, és azt prezentálják a reptéri személyzetnek.

Bár az Apple Watch esetében a kijelző felbontása miatt néhány reptéren akadhatnak problémák a “QR” kód leolvasásával. Ettől függetlenül a használatát kifejezetten javasolnám.

watch-3

Ha pedig már itt járunk, akkor gondolom veletek is előfordult már az, hogy mire leültetek a váróban, addigra már eszetekben sem volt az, hogy megnézzétek, hogy milyen idő várható az úticélotoknál a megérkezéskor?

Nos most már emiatt sem kell aggódnotok, az Apple Watch felhasználók ugyanis automatikus frissítéseket kapnak egészen a járat indulásáig arról, hogy mi vár majd rájuk a desztinációjuknál az időjárás szempontjából. Ami persze egy London – Sydney útvonal során elég sokat változhat hiszen ott mégiscsak 22 órás útról beszélünk. De egy London – Budapest útvonalon ez egész hasznos lehet.phone-3

Nem tudod, hogy hova utaznál?

Nos ez esetben sincs gond, hiszen külön oldalt szenteltek annak a fejlesztők, hogy a legjobb ajánlataikkal, illetve a leginspirálóbb úticélok folyamatosan ott lebegjenek a szemünk előtt.

Melyek kiváló segítséget nyújthatnak ismét, amikor nem igazán tudjuk eldönteni, hogy hova mennénk szívesen.

 

 

Ne feledkezzünk el azonban a tablet / iPad felhasználókról sem.

ipad-1

Természetesen a fentebb említett funkciók, hasonlóan elegáns, és jól felépített környezetben számukra is elérhetőek. Így tehát minden felületen ugyanazt a minőséget, és könnyedséget élvezhetik a felhasználók amikor a jegyeiket foglalják.

Ezzel pedig el is érkeztünk az eheti “A Hét Appja Bővebben (iOS):” cikkünk végéhez. Bár nem hinném, hogy sokaknak fent lenne a telefonján az app, azonban, már tervezitek egy elkövetkezendő utazásotokat. Akkor mindenképpen ajánlanám, hogy töltsétek le a British Airways mobil alkalmazását, melyet természetesen az alábbi App Store ikonra kattintva tehettek meg.

app-store-icon_2x

Amennyiben pedig bármi kérdésetek van, akár az alkalmazást, a foglalást, a British Airways-t, vagy bármely más International Airlines Group, avagy OneWorld légitársaságot illetően, akkor ne habozzatok megkeresni minket. Akár a kommentek között, akár az elérhetőségeinken.

Ha tetszett ez a cikk, akkor kérlek nyomjatok rá egy like-t, és osszátok meg, hogy minél több embert elérhessünk. Ha szeretnétek értesülni további akciós ajánlatokról, a heti hírekről, illetve minden egyéb tartalmunkról, akkor iratkozzatok fel a WordPress rendszerén keresztül, vagy kövessetek minket az alábbi közösségi média platformok mindegyikén.


icon-facebook-50x50       twitter_Color_Icon     instagram-logo-homepage-50x50   tumblr-50x50 gmail

Szutor Márk

Facebook page: https://www.facebook.com/mndblog/
English Blog: http://www.markszutor.wordpress.com/
Facebook: http://www.facebook.com/szutor.mark
Twitter: http://www.twitter.com/szutormark
YouTube: http://www.youtube.com/user/szutormark
Instagram: http://www.instagram.com/szutormark
Path: http://www.path.com/profile/1M1AT0
Email: youtube.szutormark@outlook.com

british-airways-logo

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.