A Hét Appja Bővebben (Android): Learn Java

557927_673527322675408_423260494_n

A SoloLearn egy programozáshoz tartozó applikáció, ami segít az adott programnyelv alapjainak, érdekes részeinek elsajátításában, illetve segítséget nyújthat az elinduláshoz.

A cég 2014-ben alapult meg, azzal a mottóval, hogy “Haladó programozás bármikor, bárhol ingyen”. Maguk az alkalmazások ingyenesek és a tanulást, gyakorlást és a “játékot” szolgálják.

A Java általános célú, objektumorientált programozási nyelv, amelyet a Sun Microsystems fejlesztett a ’90-es évek elejétől kezdve egészen 2009-ig, amikor a céget felvásárolta az Oracle. 2011-ben a Java 1.7-es verzióját az új tulajdonos gondozásában adták ki.

A Java nyelv a szintaxisát főleg a C és a C++ nyelvektől örökölte, viszont sokkal egyszerűbb objektummodellel rendelkezik, mint a C++. A JavaScript szintaxisa és neve hasonló ugyan a Java-éhoz, de a két nyelv nem áll olyan szoros rokonságban, mint azt ezekből a hasonlóságokból gondolhatnánk.

java0Remélem az alkalmazás felépítése nem fog meglepetést okozni senkinek, hiszen már tavaly is ezzel foglalkoztunk, szóval a fő címeken keresztül kapjuk meg a programozási nyelv alapjait.

java1

Egy kevés elméleti anyag után rátérünk a gyakorlati kérdésekre, és ezen belül három fajta van: kiegészítős, feleletválasztós, sorba rendezés.

java2

De a legjobb része akkor is a “kód játéktér”, amiben akár mi magunk is írhatunk kódot, persze bizonyos keretek között. A nyelv elsajátítása sok előnyt jelent bizonyos munkáknál szóval ajánlom mindenkinek legalább az alapszintű “pötyögésre” való megtanulását, illetve lehet vele dicsekedni, hogy alap szinten értünk hozzá.

google-play-icon_2x

Ha tetszett ez a cikk, akkor kérlek nyomjatok rá egy like-t, és osszátok meg, hogy minél több embert elérhessünk. Ha szeretnétek értesülni további akciós ajánlatokról, a heti hírekről, illetve minden egyéb tartalmunkról, akkor iratkozzatok fel a WordPress rendszerén keresztül, vagy kövessetek minket az alábbi közösségi média platformok mindegyikén.

Köszönjük, hogy ismét velünk tartottatok! Sziasztok!


icon-facebook-50x50       twitter_Color_Icon     instagram-logo-homepage-50x50   tumblr-50x50 gmail

Samu György

Facebook: https://www.facebook.com/samuka942
Twitter: https://www.twitter.com/samugyrgy1
Instagram: https://www.instagram.com/samu942
Email: samu942@gmail.com

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.