A Hét Appja Bővebben (iOS): Grabr

Mint azt már a Heti Hírösszefoglalónkban is említettük a mai nap során a Grabr alkalmazást fogjuk egy kicsit jobban szemügyre venni.

Mi is az a Grabr? Gyakorlatilag nem más, mint egy közösségi csomagszállítási rendszer.

Melynek lényege, hogy az alkalmazást használók hirdetéseket adhatnak fel egy-egy hőn áhított termék iránt, melyet egy másik felhasználó teljesíthet. És ezzel mindenki csak nyer.

Legalábbis elméletben. Lássuk azonban, hogy működik-e mindez a gyakorlatban is?

A Grabr használatához alapvetően nincs szükség az alkalmazás letöltésére, így azon emberek is élvezhetik a szolgáltatást, akik nem rendelkeznek iOS-t futtató eszközzel. Hiszen a https://grabr.io/en URL-en keresztül ugyanúgy létrehozhatják a profiljukat, és elkezdhetnek keresgélni a kézbesítésre váró rendelések között, illetve feladhatják a saját kérelmeiket is.

Azonban térjünk rá magára az alkalmazásra.

1

Lassan már joggal mondhatjuk, hogy ami az amazon, illetve az eBay kínálatában nem található meg, az a termék nem is létezik. És ezzel talán nem is lőttünk mellé túlzottan. Bár lehetőségünk van külön honlapokról történő linkek és képek beszúrására. De a fejlesztők annyiban a segítségünkre voltak, hogy mindkét fentebb említett óriás mobil weboldalát, és beépített keresőmotorját integrálták az alkalmazásba.

Így tehát szinte azonnal megtalálhatjuk a nekünk tetsző árut, ennek megfelelően pedig akár a hivatalos forgalmazótól származó linket tudjuk majd beszúrni a hirdetésünkbe.

Melynek feladása nem is lehetne egyszerűbb. Miután megtaláltuk az adott terméket, és tegyük fel az USA-ból szeretnénk kérni a “szállítást” Magyarországra, akkor a következő oldalon található adatlapon, csak megadjuk, hogy az amazon.com-ról szeretnénk, ha az illető megvásárolná a cuccot, majd megadjuk, hogy ország, vagy város szerint, hogy hova is kéne ezzel megérkeznie az illetőnek. 2

Mindezek után

Megadunk egy általunk fair-nek vélt árat a leendő szállítónk fáradtságáért. És bár az alakalmazás a minimum összeget továbbra is engedélyezi a $0.01 használatát. Ennél azért természetesen valamivel nagyobb honoráriumot kell beállítanunk, ha azt szeretnénk, hogy komolyan is vegyenek minket.

Itt pedig felmerülhet a kérdés, hogy ebbe a termék árát is bele kell-e írni, avagy sem?!

Nos amennyiben a beépített keresőket használtátok, akkor nem, hiszen ebből az alkalmazás már pontosan tudni fogja, hogy az adott weboldalon keresztül mennyiért érhető el az általatok kívánt termék. És így ezt egy külön mezőben adja majd hozzá a 3végösszeghez. Azonban ne szaladjunk még ennyire előre.

A kézbesítés.

Amennyiben valaki lecsapja az ajánlatunkat, akkor válik elérhetővé a beépített azonnali üzenetküldő funkció, ahol már magatok között tisztázhatjátok a részleteket. És bár az alkalmazás használata közben észre vettem, hogy vannak több mint fél éves ajánlatok is a szerveren. Ettől függetlenül ezekre még mindig érdemes lehet rástartolni. Ki tudja, lehet, hogy az illető még mindig csak a megfelelő emberre vár?!

Miután a részleteket letisztáztátok magatok között, a fizetés még mindig nem történik meg. És bár az alkalmazás sajnálatos módon lehetőséget biztosít arra, hogy már ebben a pillanatban megnyissátok azt az oldalt, ahol a tranzakciót végre tudjátok hajtani.

4Itt már inkább csak megjegyzésként intenék óva mindenkit attól, hogy ezt tegye. Hiszen manapság az online világban nem tart semeddig létrehozni egy másodlagos profilt.

Most már azonban térjünk rá az anyagiakra.

Nos ilyen téren több lehetőségetek is van, Visa, MasterCard, Maestro , American Express, betéti,- és / vagy hitelkártyátokkal, valamint a PayPal, a Discover, és a stripe online fizetési rendszereken keresztül rendezhetitek a költségeket.

Mindezt úgy, hogy nem csak az adott kártyakibocsájtók szerverei, de a Grabr által is védve vagytok az esetleges csalás, és adathalászat ellen.

A legjobb az egészben pedig az, hogy nincs szükség számlaszámokra, IBAN, és SWIFT kódokra, illetve ezek az Egyesült Államokban, és a világ más tájain lévő megfelelőjére. Hiszen mindenki a saját kártyaadatait az alkalmazásba mentve tud egyszerre fizetni, és fizetséget kapni.

Kinek ajánlanám a Grabr alkalmazást?

Igazából két féle embert tudnék itt megemlíteni. Egyrészt annak, aki rengeteget utazik a világ különböző pontjaira, és teszi mindezt úgy, hogy az adott helyeken van legalább egy, vagy két szabadnapja, hogy mindenképpen meg tudja oldani a csomag kézbesítését.

A másik, akik pedig még esetlegesen kezdők az online rendelések világában, és jobb szeretnének csak akkor fizetni egy-egy megrendelt árucikkért, amikor az már valóban a kezükben van.

Persze ez a lista nem kizárólagos, így igazából bárki, aki egy kicsit is szeretne vásárolni, annak is egy tökéletes alkalmazás lehet a Grabr. Melyet az alábbi linken keresztül tölthettek le legalább iOS 8.0-s operációs rendszert futtató készülékeitekre.

app-store-icon_2x

Amennyiben pedig Angliából rendelnétek magatoknak egy pár dolgot, akkor azt nyugodtan jelezzétek felém, és ez esetben akár a Grabr-t élesben is tesztelhetitek. Addig is, ha tetszett ez a cikk, akkor kérlek nyomjatok rá egy like-t, és osszátok meg, hogy minél több embert elérhessünk. Ha szeretnétek értesülni további akciós ajánlatokról, a heti hírekről, illetve minden egyéb tartalmunkról, akkor iratkozzatok fel a WordPress rendszerén keresztül, vagy kövessetek minket az alábbi közösségi média platformok mindegyikén.


icon-facebook-50x50       twitter_Color_Icon     instagram-logo-homepage-50x50   tumblr-50x50 gmail

Szutor Márk

Facebook page: https://www.facebook.com/mndblog/
English Blog: http://www.markszutor.wordpress.com/
Facebook: http://www.facebook.com/szutor.mark
Twitter: http://www.twitter.com/szutormark
YouTube: http://www.youtube.com/user/szutormark
Instagram: http://www.instagram.com/szutormark
Path: http://www.path.com/profile/1M1AT0
Email: youtube.szutormark@outlook.com

© Szutor Márk
Copyright by M&D’s Blog 2014 –  ©

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.