Netflix & Chill – Taboo #1.3 (Season 1, Episode 3)

Sziasztok!

Eltelt egy hét és újra láthattuk a Londonba hazatérő James Delaney-t, hogy miként igyekszik egyben tartani a megmaradt örökségét, dacolni a rosszakarókkal pedig az életére törnek valamint miként igyekszik beteljesíteni a saját akaratát másokkal szemben.

Az előző részekben ilyen gyorstalpalóként megismerhettük a főbb szereplőket, vágyaikat és céljaikat. James Delaney (Tom Hardy) az örökségét akarja megtartani valamint igyekszik kideríteni mi történt mialatt ő távol volt.

A Kelet-Indiai Társaság szintén a Delaney örökséget szeretné, kiváltképp a Nutka-szorost. Nem is beszélve arról, hogy az Amerika és a Nagy Britannia közötti háború ettől a kis földdarabtól nagyban függ.

Akkor el is érkeztünk a harmadik részhez. Amiben megerősítést kap egy néhány sejtése az embernek, újra bepillanthatunk  abba, hogy miként igyekszik lavírozni Delaney a két oldal között valamint további nrészleteket tudunk meg az életéről mielőtt 10 évre eltűnt.

Spoiler-Alert

Na szóval, már tudni lehett előre, hogy hiába volt a merénylet ellene az előző rész végén, nem adja olyan olcsón a bőrét James Delaney. Mi több szintén az előző részben ismerhettünk meg egy amerikai orvost aki egy összekötőként szolgál az amerikai kormány között és a kiszolgáltatott Delaney ezt igyekszik kihasználni amit sikerül is. A beszélgetés során megegyeznek és eközben az amerikai elszólja magát, hogy az amerikai kém akivel kapcsolatban van egy bizonyos Carlsbad egy nő. Kiderül Delaney mit is szeretne igazából, kizárólagos kereskedelmet Kínával, ami egy kicsit kiábrándító hiszen mindezek után egy ilyen gondosan felépített merész kalandor és túlélő nem akar mást mind remngeteg pénzt.

Az megkísérelt gyilkosság után úgy dönt elbarikádozza magát – valamint a színésznő Lorna Bow-ot  is akit édesapja vette pár évvel halála előtt –   míg le nem számol az ellenségeivel és el nem rendezi az ügyeiket. Nehéz lenne elhinni, hogy egyedül neki ront a Társaságnak, de hát egy állítólagos őrülttel van dolguk.

9997

Delaney úgy dönt, hogy végrendelkezik amivel rendesen behúz mindenkit a csőbe, hiszen a halálára spekulálnak többen is. Zseniális amit tesz, végrendeletével nem csak, hogy a Társaságnak int be hanem egyúttal lehetősége nyílik tervének vérehajtására, hiszen már tárgyalásokat folytat ennek érdekében.

Folyamatosan újabb és újabb titkok jelennek meg – nevezhetjük akár tabuknak is – a titokzatos Delaney famíliáról, még pedig az elbarikádozás során. Főleg édesanyjáról aki a kérdéses Nutka-szorosnál levő törzs tagja volt. Megtudhatjuk, hogy hiába élt Londonban, kitaszított volt. Nem beszélhetett, nem mutathatta meg az arcát míg meg nem halt. Valamint azt is, hogy Brace többet tud mint amennyit elmond. Ez igazából természetes, mert egy komornyik mindig ott van ha kell és fontos beszélgetések fültanúja. Valószínűleg ezért  bízik csak benne James.

Egyre inkább az az érzésem támadt, hogy ezekkel a lépésekkel húzni szeretnék a dolgokat, pedig nem úgy történt. Világossá válik, hogy a féltestvére és közte romantikus kapcsolat volt korábban. Ezt főként a levelezésiből tudjuk meg, hiszen mint az előző részben már tudni lehetett ez nem egy normális testvérkapcsolat.

Valamint kettejük újbóli találkozása kihatott a Zilpha (Oona Chaplin) házasságára is., amit egy rövid jelenet során tudunk meg a férjétől mikor egy ürüggyel keresi meg Delaney. A sok ármánykodás és kertelés. Sokkal egyszerűbb lenne kimondani a dolgokat azt ennyi. Nyílvánvalóvá válik a templomi jelenet során mikor egy erotikus töltetű beszélgetés után megszakítja a kapcsolatot Delaney-val a húga, vagy csak szeretné?!

jessie-buckley-lorna-bow-taboo-trpdk3

Az, hogy nem sikerült megölni James-t és végrendelkezett levette a céltáblát a hátáról és egy másik személyre irányult, nevezetesen Ms Lorna Bow-ra. Éppen ezért a Társaságnak már érdeke életben tartani James Delaney-t, inkább a színésznő életére törnek, legalábbis megkísérlik. Az eset közben Ms Bow-nak sikerült megkéselnie Richmond Grófját amivel mégjobban célponttá vált, James ezzel teljesen tisztában van épp ezért a védelmére kellt valamint az alatt is fogja tartani.

A továbbiakban nem lepődnék meg hogy a Stuart elleni bosszú nem kívánt eredményeket hozna. Valamint a kérdés továbbra az amerikai kém kiléte és ha már mindenki kiterítette a lapjait, mekkora ütközetekre számíthatunk.

Ezzel pedig a mai Netflix & Chill epizódunk végéhez értünk. Találkozunk jövő héten!

Addig is, ha tetszett ez a cikk, akkor kérlek nyomjatok rá egy like-t, és osszátok meg, hogy minél több emberhez elérjen. Ha nem szeretnétek lemaradni a további tartalmainkról sem, akkor iratkozzatok fel a WordPress rendszerén keresztül. Illetve kövessetek bennünket az alábbi közösségi média platformok mindegyikén.

Köszönjük, hogy ismét velünk tartottatok! Hamarosan ismét jelentkezünk!


icon-facebook-50x50       twitter_Color_Icon     instagram-logo-homepage-50x50   tumblr-50x50

Téglás László

Facebook: https://facebook.com/teglaslaszlo
Twitter: https://twitter.com/teglas_laszlo/
Instagram: https://www.instagram.com/teglaslaszlo/
Email: teglas.laszlo@mndsblog.com

© Téglás László
© Copyright by M&D’s Blog Since 2014

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.