Könyvmolyoknak: Dan Brown – A Megtévesztés Foka

Sziasztok!

A mostani könyvajánlónk szintén egy Dan Brown könyv, amivel szerintem az író igyekezett új területet felfedezni, több-kevesebb sikerrel.

A megtévesztés fokát még karácsonyra kaptam anno ajándékba. Nem is vártam vele sokáig, gyorsan el is kezdtem olvasni, hiszen egy Dan Brown könyvről van szó.

Ez egy olyan könyv, ami a titkosított információk, high-tech fegyverek és politikai cselszövések gyors ütemű kombinációja, viszont kevésbé drámaian indul, mint az előző könyvajánlónkban említett Digitális erőd.

A borító:

Többféle is készült belőle, nekem az eredeti barna kiadásos van az újabbak valahogy sosem jöttek be egyik esetben sem. Viszont minden egyes esetben a könyvből kiragadnak valamit és azt teszik ki a borítóra, szerintem ezzel megfosztják az olvasót attól, hogy a saját fantáziáját használja.

Spoiler-Alert

A történet röviden:

A messzi északi sarkon, a Milne-jégpadon egy meteort találtak a NASA emberei, amiben óriási fosszilis bogarak találhatóak. Ezekkel azt tudná bizonyítani az éppen elnöki ciklusát töltő Zach Herney , hogy van élet a Földön kívül és megérte dollár milliárdokat ölni az űrprogramba. Ennek ellenkezőjét állítja Sexton Sedgwick szenátor, aki éppenséggel erre alapozta az elnöki székért folyó harcát. Míg a lánya, Rachel Sexton a Fehér Házban dolgozik, mint hírszerző analitikus, pontosabban a Nemzeti Felderítő Hivatalnál. Egyik nap egy váratlan meghívást kap az elnöktől, aki látatlanul elküli őt az Északi sarkra, hogy megerősítse a meteorral kapcsolatos információkat.  Ám ezt nem egyedül teszi, különböző szakértők is vele tartanak, közöttük van Michel Tolland tudós is. Szerencsétlenségükre, a lelet egy tudományos csalás része és erről az elnök mit sem sejtve be fogja jelenteni a világnak a felfedezést. Ezeket az információkat Rachel órákkal a bejelentés előtt tudja meg és ráadásul még egy magasan képzett orgyilkos osztag is a nyomukba ered, hogy megöljék őket.

Így veszi kezdetét rengeteg fordulattal valamint érdekesebbnél érdekesebb karakterekkel rendelkező történet, mely az Északi sark jeges és barátságtalan körülményeitől kezdve a Fehér Házban uralkodó viszonyokig részletesen bemutatja az ottani környezetet, karaktereket, vágyaikat és céljaikat. Nem egyszer fordult elő, hogy végig futott rajtam a hideg egy egy részletesebb leírásnál.

Az én véleményem a könyvről:

Azt hiszem ez az a könyv Dan Brown-tól amit legkevésbé kedvelek. Egyszerűen nem fogott meg, pedig zseniális történettel rendelkezik, gondolkodásra késztet. Olyan dolgokon amik a való életben is problémát jelentenek, vegyük például a világűr gyarmatosítása, felhasználása úgy, hogy ne tegyük tönkre azt.

Azt kedveltem benne annak ellenére, hogy nem a szívem csücske, ahogy az író a földönkívüli életet használja fel az összeesküvéshez és az egészet egy elnöki választás idejére teszi. Továbbá azt, hogy az egész történet gyakorlatilag a szemünk előtt zajlik le, olyan jól van megírva a narratíva. A férfi-nő főszereplő páros ismét jelen van, mint a legtöbb könyvében, valamint ismét olyan információkhoz jutunk az olvasás során amiknek elvileg szigorúan titkosnak kellene lennie mégis a szerző egyik legnagyobb tulajdonságának köszönhetjük szerintem azt, hogy ez így van, mégpedig az alaposságának.

Kiknek ajánlom:

Azoknak akik nem csak egy könnyen érthető történetet keresnek. Olyanoknak akik átlátják a politikai összefüggéseket és nem esik nehezükre átgondolni az ok-okozati történéseket. Bevallom őszintén, számomra a politikai szál volt az ami, miatt nem keltette fel az érdeklődésemet. Ízlések és pofonok.

Remélem tetszett ez a cikk és legközelebb is lesz kedvetek  elolvasni a következő könyvajánlót!

Amennyiben igen, akkor kérlek nyomjatok rá egy like-t, és osszátok meg, hogy minél több emberhez elérjen. Ha nem szeretnétek lemaradni a további tartalmainkról sem, akkor kérlek iratkozzatok fel a WordPress rendszerén keresztül. Valamint kövessetek bennünket az alábbi közösségi média platformok mindegyikén.

Mégegyszer köszönjük, hogy ismét velünk tartottatok! Sziasztok!


icon-facebook-50x50       twitter_Color_Icon     instagram-logo-homepage-50x50   tumblr-50x50

Téglás László

Facebook: https://facebook.com/teglaslaszlo
Twitter: https://twitter.com/teglas_laszlo/
Instagram: https://www.instagram.com/teglaslaszlo/
Email: teglas.laszlo@mndsblog.com

© Téglás László
© Copyright by M&D’s Blog Since 2014

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.