A Hét Appja Bővebben (Android): SoloLearn Swift

Mindenekelőtt bocsánat a késésért, de sajnos nem tudtam előbb megírni. Na de akkor most vágjunk is bele. Az eheti appunk a SoloLearn-től a Swift programozási nyelvvel foglalkozó applikáció volt.

A SoloLearn egy programozáshoz tartozó applikáció, ami segít az adott programnyelv alapjainak, érdekes részeinek elsajátításában, illetve segítséget nyújthat az elinduláshoz.

A cég 2014-ben alapult meg, azzal a mottóval, hogy “Haladó programozás bármikor, bárhol ingyen”. Maguk az alkalmazások ingyenesek és a tanulást, gyakorlást és a “játékot” szolgálják.

A Swift egy magasszintű, általános célú, többparadigmás rendszer- és alkalmazásprogramozási nyelv, amelyet az Apple cég fejleszt. Az eleinte tulajdonolt szoftverként terjesztett, zárt forráskódú Swiftet elsősorban az iOS, macOS (korábban OS X), watchOS és tvOS platformokra való alkalmazásfejlesztés céljából hozták létre. 2015. december 3. óta a Swift fordítóprogram, a Swift standard library, illetve néhány más kiegészítő program és könyvtár is szabad szoftverként terjeszthető, nyílt forráskódú, a fejlesztés a GitHub-on, nyilvánosan folyik. A szabad szoftverré tétellel egyidőben az Apple kiadta a Swift fejlesztői környezet GNU/Linux disztribúciókon futtatható bináris csomagjait is.[2] Ez a kiadás természetesen nem tartalmazza az Xcode IDE-t és a Cocoa valamint Cocoa Touch API-kat, csak a parancssoros interfésszel (CLI) rendelkező fordítóprogramot, REPL-t és a standard könyvtárat.

Mivel már tudjuk, hogy mire készítették a Swift-et így vágjunk is bele az appba.

elso

Remélem a felépítése nem jelent nagy újdonságot, hiszen minden eddig használt SoloLearn app ugyanúgy néz ki, csak a tartalma más. Fő topicokon kell végighaladnunk, hogy megismerjük, és elsajátítsuk az alapokat.

mas

A feladatok pedig megint csak az előtte lévő elméleti részhez csatlakoznak, és rájuk épülnek. Van, hogy programkódot kell sorba rakni, de van, hogy egy helyes megoldást kell kiválasztani és akad olyan is ahol be kell írni a kódrészletet.

har

Viszont, mivel ez elsősorban egy iOS-re fejlesztett nyelv így a kódunkat “kipróbálni” nem tudjuk.

google-play-icon_2x

Ezzel el is érkeztem/érkeztünk a SoloLearn applikációk végére. Remélem a tanuláshoz valamicske segítséget tudtunk adni azoknak akiket érdekeltek a programozási nyelvek, és a velük való “alkotás”. A jövő hétről sajnos semmit nem tudok, hiszen eddig ezek fix tartalmak voltak, valamilyen sorrendben, de azt hiszem ha találok még ilyet/ilyeneket akkor mindenképpen megosztom veletek.

Ha tetszett ez a cikk, akkor kérlek nyomjatok rá egy like-t, és osszátok meg, hogy minél több embert elérhessünk. Ha szeretnétek értesülni további akciós ajánlatokról, a heti hírekről, illetve minden egyéb tartalmunkról, akkor iratkozzatok fel a WordPress rendszerén keresztül, vagy kövessetek minket az alábbi közösségi média platformok mindegyikén.

Köszönjük, hogy ismét velünk tartottatok! Sziasztok!


icon-facebook-50x50       twitter_Color_Icon     instagram-logo-homepage-50x50   tumblr-50x50 gmail

Samu György

Facebook: https://www.facebook.com/samuka942
Twitter: https://www.twitter.com/samugyrgy1
Instagram: https://www.instagram.com/samu942
Email: samu.gyorgy@mndsblog.com

© Samu György
Copyright by M&D’s Blog 2014-  ©

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.