Naplóbejegyzések egy újabb utazásomról…

Nos ismét itt vagyunk, egy olyan tartalommal, amit most már elég hosszú ideig tartogattam, és csiszolgattam napról napra.

És bár nem ez lesz az első alkalom, amikor hasonló jellegű cikket publikálok. Hiszen Meglepetés túra Magyarországra címmel már volt egy ilyesmi cikkem. És a formátumot most is igyekeztem érintetlenül hagyni.

Így tehát, remélem, hogy Ti is annyira élvezni fogjátok ennek a pár napnak a beszámolóját, mint amennyire én élveztem minden pillanatát, nem csak az utazásnak, hanem ezen tartalom elkészitésének. Akkor kezdjünk is bele.

2016. december 29. 23:00 UTC, South Shields

Nos szépen lassan haladok a metró felé, hogy beérjek a városba úgy, hogy még legyen időm egy kávéra, illetve némi kajára a hosszúnak tűnő utazásom előtt. Nem a mostani az első példa arra, hogy ezt a módszert választom a hazajutásomra, és valószinűleg nem is ez lesz az utolsó.

Egy biztos, a filmeket az útra bekészitettem, a laptopot feltöltöttem, a kamera akksijait elraktam, és most már csak arra várok, hogy jöjjön a metró.

Bár bőven van időm, hiszen a British Airways BA1321-es járata, csak 07:50-kor indul majd a Newcastle International Airport, 3-as kapujától. Azonban holnap reggel az első metróval lehetetlen lenne kiérnem a reptérre, így inkább a ma esti utolsókat választom arra, hogy időben ott legyek a check-in-nél, valamint a gép indulásánal a Newcastle-i reptéren.

07:30 UTC Newcastle International Airport, Gate 3

Már csak abban reménykedem, hogy a W62205/W62206 járatpár nem fog annyit késni, mint az elmúlt napok összességében. Illetve, hogy a már megbeszélt videókonferenciánkat is be tudjuk majd iktatni addig amíg nem jön el Lutonra érve check-in ideje. Bár ezen még felesleges gondolkodnom.

Hiszen egyelőre nem csak, hogy Newcastle légterét, de még Newcastle repterét sem sikerült elhagynom.

10:00 National Express A1 Victoria Coach Station – Luton Airport

Na, hát a British Airways után nagyon nagy különbséget, és nagyon nagy különbséget nem jelent a National Express egyik járatán ülni. Függetlenül attól, hogy az úticélom Luton Airport. Amiről még nem döntöttem el, hogy vajon jobban gyűlölöm-e azt a helyet, mint két évvel ezelőtt. De talán mire ezt a cikket befejezem addigra erről is egy komplett döntést tudok majd hozni.

Egyelőre mondjuk nagyon a gyűlölet felé hajlik a mérleg nyelve, hiszen, a WizzAir-el kapcsolatban már csak egyetlen mondhatni problémám van, ez pedig az, hogy nem Boeing 737-esekkel repülnek, hanem Airbus-okkal. De ezen felül nem szeretném őket kritizálni már semmiért, hiszen mint azt az előző Hét Appja Bővebben cikkemben is emlitettem, gyakorlatilag felnőttek a feladathoz, és teljesitették azokat az elvárásokat, ami számomra egy low-cost  légitársaság esetében mondhatni alapkövetelmény. Ezzel pedig és ismét csak magamat idézem, de a British Airways utáni elsődleges alternativ légitársaságommá váltak, és elismerem nehéz volt a SmartWings-et letaszitani erről a helyről, de végül ez a pont is elérkezett az életemben.

És most, még nagyjából másfél óra buszozás, majd mindezek után egy rövid (egy-két órás) beszélgetés vár rám még azelőtt, hogy a check-in pulthoz eljutnék.

Természetesen folyamatosan próbálkozom a videók felvételével is, de úgy tűnik, hogy a két kamerám közül az egyik, az ma nagyon rossz hangulatában van (kb. annyira morcos, mint én. 😀 ), mert semmihez sem tudom használni. A másik pedig talán egy kicsit az overkill kategóriába esne, ha azzal kezdenék el filmezni a buszon. Igaz feleslegesen aggódom emiatt, a Londonra leszállt köd gyakorlatilag lehetetlenné tenné, hogy normális minőségű nyersanyagot tudjak kihozni abból, ami alapvetően egy egész sok látványosságot magába foglaló útvonal Londonon keresztül.

Hiszen, ha csak végig gondoljuk, hogy maga a buszpályaudvar a Buckingham Palota szomszédságában van, majd mindezek után a Wellington Road (NW8), a Marple Arch, és Greater London nagyon hangulatos külkerületei képezik a busz útvonalát, majd utána jöhet a mostanra már kicsit unalmas A1(M) autópálya, és végül Luton Airport.

11:30 UTC, Luton Airportimg_7451

Hát arra nem számitottam, hogy a sofőr ébreszt majd fel az utazásom végén, hogy azért nem ártana leszállni a buszról, ha csak nem szeretnék egészen Milton Keynes-ig elmenni, majd onnan rögtön vissza Londonba. Úgyhogy ennek megfelelően ki is pattanok a kényelmes ülésből, és már megyek is a bőröndömért.

Luton Airportnak mondjuk rengeteg jó pontot kell adnom a mai nap során, ezek közül mondjuk egyik se lesz éppenséggel a menetrend, de az már talán egy kicsit mellékes. A felújitási munkálatok nagyon jól haladnak, és első ránézésre azt mondanám, hogy egy igencsak impozáns terminált tudnak majd késziteni, amennyiben a terveknek megfelelően alakulnak a dolgok.

A buszpályaudvar mondjuk még mindig egy kicsit hektikus, de remélhetőleg hamarosan az is áttervezésre kerül majd. Mondjuk isten irgalmazzon annak, aki pont azon épitési munkálatok során érkezik majd a reptérre.

És, hát gondoltam, hogy majd csinálok b-roll felvételeket, hogy majd kimegyek a ragyogó napsütésbe, esetlegesen kiélvezem azt a relativ meleget amit annak köszönhetek. Na, hát ezeket a terveket eléggé keresztül húzta egy Belfast-i hölgyemény, akivel gyakorlatilag azóta, hogy leültem, egészen mostanáig sikerült beszélgetnem.

13:00 UTC, Luton Airport

Na igen, úgy eltelt ez a nem kevés idő, hogy magam is meglepődtem, és bár nem igazán értem, hogy mi a jó büdös francot csinálok már a biztonsági ellenőrzésen túl, azon kívül, hogy ülök egy bárpultnál, töltöm a laptopomat, és et a cikket irom.

Menet közben azért igyekszem ránézni a flightradar24.com weboldalra is, hogy lássam, hogy a W62205-ös éppenséggel hol tart. Persze úgy tűnik, hogy nem csak otthon akadnak wifi problémáim, de hát mit is várok egy olyan reptéri hotspottól, ahol valószinűleg több mint 2.000 ember csatlakozott ugyanarra az ingyenes hálózatra

És hát úgy tűnik nincs szerencsém, mobilnet használatával végül megtaláltam a járatomat, igaz a már fent emlitett weblap is úgy tűnik, hogy problémákkal küszködik, ugyanis még mindig azt jelzi, hogy a WizzAir 2205-ös járata nem hagyta el Budapest repterét.

13:46 UTC, Luton Airport

Hát a hírek egyre rózsásabbak, se… Mármint a W62206-os járat várható indulási idejét ismét arrébb tolták 20 perccel, igy most már nem 15:40, hanem 16:00 a várható indulási idő. Gyakorlatilag semmivel se leszek otthon hamarabb, mintha az eredeti tervek szerint repültem volna. Persze utólag már tud marha okos lenni az ember, és ilyenkor már könnyű úgy gondolkodni, hogy mi lett volna, ha?

13:55 UTC, Luton Airport

Mondjuk az azért kedves, hogy még csak most értesit arról a WizzAir alkalmazás, hogy amúgy 65 percet késik a járatom. Hát igazából most már csak remélem, hogy ebből nem hoznak majd ki többet. Mondjuk azt a bullshit szöveget amit le fognak nyomni a gépen, hogy miért késtek, azt már nagyon várom! 😀

14:45 UTC, Luton Airport

Na most megcsapott a Jet-A1 üzemanyag furcsán kellemes, és egyben mámoritó illata a légkondicionáló rendszen keresztül. Ez persze nem az jelenti, hogy a gépen lennék, örülök majd neki, ha sikerül időben felkapnom minden cuccomat ahhoz, hogy két perccel a kapu bejelentése után már esetlegesen ott lehessek, mert ismerve Luton Airport-ot, nem igazán lesz kellemes élmény mindaz, amit 20 perc alatt terveznek majd kivitelezni.

Nade elvileg 15:10-kor már lesz információ a gép mivoltáról, remélehetőleg nem egy újabb update, hogy mégtöbbet késik majd.

Mondjuk csak halkan jegyzem meg, hogy érlelődik már bennem egy újabb sorozat ötlete, a mai nap eseményeinek kapcsán! 😀

15:10 UTC, Luton Airport

Na végre sikerült bejelenteniük a WizzAir W62206-os járatához tartozó kaput, úgyhogy már veszem is arra az irányt, és szerencsére sikerül az elsők között odaérnem. És bár alapvetően nem vagyok ennyire türelmetlen, és nem vagyok az az ember, aki a boarding-nál mindig megpróbálna az elsők között felszállni a gépre, jelenleg azonban főleg a képek miatt nagyon is jól jön az, hogy ki tudok érni minél hamarabb a reptér betonjára, igy még egy pár képet tudok lőni indulás előtt.img_7459

És bár sajnálatos módon a videókat, illetve mindazt, amit meg szerettem volna csinálni egy memóriakártya hiba miatt nem állt lehetőségemben megtenni. Köszönjük Samsung… -.-’’

Ettől függetlenül most már csak igyekszem hátra dőlni a 4F ülésen, és próbálni élvezni az utat.

16:45 UTC WizzAir W62206, HA-LXK, Seat: 4F

Nos, akkor most már több mint két óra késéssel sikerült elindulni, és ebből kifolyólag nem igazán gondolom azt, hogy megérte ezt a kitérőt bevállalnom, és igy jönnöm haza. És bár nem hinném, hogy a többi reptér ne lett volna hasonló gondokban mint Luton. Azonban az már valóban egy ki

20:05 CET, Budapest Airport, Terminal 2B

Na akkor 125 perc késés után szinte hallom ahogy az Airbus A321-es rendszerei folyamatos visszajelzéseket adnak a pilótáknak. Fifty, forty, thirty, twenty, ten, retard, retard.

Jó estét kívánok, hölgyeim és uraim. A teljes személyzet, és a nevében szeretnénk köszönteni önöket a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren…

23:30 CET, 1156 Budapest, Otthon édes otthon.

Na, hát ez sem volt egy rövid nap, nagyjából 24 órával ezelőtt indultam el otthonról, és most végre itt vagyok. Túl 330 mérföld buszozáson, 60 mérföld reptéri transzferes utazáson, 928 mérföld repülésen, és körülbelül 16 mérföld tömegközlekedésen Budapesten belül.

Ezek után a holnapi nap, már szinte semminek tűnik.


2016. december 31.

07:30 CET, 1156 Budapest

Anyu illetve az ébresztőórám is jelzi, hogy bizony ideje lenne felkelni lévén, hogy ha el szeretném érni a mai nap során mindenemet, akkor nem ártana, reggelizni, öltözni, és szép lassan útnak indulni. És ezzel nem is érthetnék egyet jobban. Hiszen nem szeretnék elkésni, és ezzel rossz benyomást tenni senkire sem. Lássuk, hogy mi is az ami rám vár.

10:35 CET, Ráckeve HÉV Állomás

13:00 CET, Dunaújváros

Megérkeztünk, minden ami az esti teendőkhöz kell, az bekészítve. Állványra, és esetleg töltőre került. És most itt az ideje, hogy megoldjuk a vásárlást az estére!

16:30 CET, Dunaújváros

Nos, akkor ezzel is megvolnánk, a kaja már szépen rotyog a fazékban, miközben a hangulat is kezd egy kicsit (f)elszabadulni, de hát úgy érzem, hogy ez nem is szorul további magyarázatra?! 🙂

img_7497-insta

22:00 CET, Dunaújváros

Csapó egy, szilveszteri videó, M&D’s Blog

Ebből biztos, hogy gag-reel lesz (gondoltam még magamban akkor), és ezer örömmel állok majd neki összevágni a bakiparádét. A jövő hét folyamán, hogy ne csak a relatíve komoly videó kerüljön majd fel YouTube-ra.

23:59 CET, Dunaújváros

Öt.. négy… három… kettő… egy…

BOLDOG ÚJ ÉVET! Hangzik el a Fő téren álló emberek szájából az üvöltés, és ahogy a mi társaságunk is szépen lassan mindenkit próbál valahogy közelebb húzni egy-egy koccintás erejéig. Úgy jut eszembe, hogy bár volt pár átbulizott szilveszterem, és pár olyan, ami csak csendben telt. Valamiért az fogalmazódik meg bennem, hogy jövőre, ugyanekkor, ugyanitt?


2017. január 1. 02:00, Dunaújváros

Csapó három, szilveszteri videó, M&D’s Blog

Öt… négy… három… kettő… egy…

Sziasztok! Én Szutor Márk vagyok. Én pedig Samu György!

06:00 CET, Dunaújváros

Nos, nem is telhetne másképpen a hajnal, ha nem úgy, hogy a hangszórókon keresztül, az alábbi sorokat ne hallanám.

Képzeld el éjjel fél háromkor tébláboltam a lakásba. Kinyitom a televíziót, nem volt benne semmi. Kinyitom a rádiót, nem volt benne semmi. Kinyitom a demizsont, tele volt! Berúgtam, hát gyerekek…


2017. január 2

18:10 CET, 1183 Budapest

Unokatestvéremékkel még igyekszem annyi időt tölteni, amennyit az részükről lehetséges, hiszen ők már jóval előttem megérkeztek az országba, és ennek megfelelően jóval hamarabb is mennek majd vissza, mint én. Így bár ez az este rövidnek ígérkezik, legalább láthatom őket ismét.

22:02 CET, Pestszentlőrinc vasútállomás

Hát, ha ez az út eddig nem a késésekről szólt volna, akkor úgy tűnik ebben most nem kell csalódnom. Időben haza érhettem volna, de természetesen ez most sem jött össze, igaz ezúttal nem a köd, a lutoni légiforgalomirányítás, a WizzAir, hanem a MÁV, és a hideg dolgozott ellenem.

De legalább ennek is meg lett az eredménye, és egy hosszú záridős képpel sikerült megjutalmaznom magmat!

img_7567


2017. január 4. Budapest

15:50 CET

Na, hát akkor indulás. Júliusban láttam utoljára ezt az arcot, és most ismét lehetőségem nyílik arra, hogy egy kicsit talán hosszabb időre sikerülhessen a találkozás. Már csak a BKV-nak kellene normálisan működnie, és akkor oda is érek időben a Blaha Lujza térre.


2017. január 5, Budapest

Hát ez a nap is jó gyorsan eltelt. A fele elment a filmnézéssel, a Movie Night epizód megírásával. Némi vásárlással, majd még egy filmmel, és a szombati program leegyeztetésével (félig-meddig).

Persze addig még van dolgom bőven. Hiszen nem ártana még videókat csinálni Pesten és Budán, útközben, a buszon, stb. És ebből esetleg egy road-moviet összehoznom, már csak Future Reference jelleggel is.

(Ebből aztán a microSD kártyám halálának köszönhetően nem lesz majd semmi. Ugyanis a felvételek nagy része vagy nincs meg, vagy használhatatlan)


2017. január 7

09:25 CET

Na, akkor az utolsó nap is elérkezett, és épp úton vagyok az Oktogon felé, hogy ismét láthassam azok közül az emberek közül akikkel a szilvesztert töltöttem legalább az egyiket. Úgyhogy most csak igyekszem kiüríteni a gondolataimat, és csak a jelenre koncentrálni.

13:20 CET

Úton hazafelé, és úgy érzem ez a nap, bár sikerülhetett volna másképp is, jobban semmiképpen sem. Ha szerencsém van, akkor 14:00-ra be is pakolok majd, és akkor el tudok indulni a Nyugatihoz, majd onnan tovább Lőrincre. De hát szép lassan elérkezik a T minusz 12 óra, és a hétfőt már most magam mögé kívánom, holott addig még a holnapi napon is túl kéne valahogy esni.


2017. január 8

03:55 CET, 1183 Budapest

Az első ébresztőm megszólal, és azonban furcsa mód éber vagyok. Lehetséges, hogy azzal a tudattal kellene lefekdünöm minden éjjel aludni, hogy másnap van egy repülőjáratom, amit el kell érnem. És akkor talán nem menne el fél óra csak azzal, hogy kikelek az ágyból.

Na, de most nincs is sok időm arra, hogy bármit is végig gondoljak, itt az ideje öltözni, esetlegesen reggelizni, majd szép lassan a reptérre indulni.

06:00 CET, Budapest Airport, Terminal 2B

Egy óra check-inre, valamint a biztonsági ellenőrzésre?! O.o Még jó, hogy ennyivel előbb kijöttem a reptérre. Máskülönben, ha a szokásos rutinomat alkalmaztam volna, és csak egy órával előbb érkezem, akkor biztosan lekéstem volna a mai járatomat.

07:30 CET, British Airways, BA0865, Seat 4A

Ahogy gurulunk ki a kaputól a kifutópályához, és egy döccenéssel megállunk egy pillanatra, úgy a fejemben ismét szinte hallom azokat az utasításokat, amiket a pilóták a toronnyal váltanak.

Budapest Tower, Speedbird 865 is ready to depart, runway one-three left.
– Speedbird 865, Budapest Tower, cleared for take-off, runway one-three left. Good-bye.

Ezzel pedig útnak is indulunk, a személyzet pedig megtesz mindent annak érdekében, hogy minél hamarabb a levegőbe kerülhessünk, és ezzel elkezdődhessen az előreláthatóan kettő óra tíz perces utazás London Heathrow felé.

15942410_1426566564022871_699267974_n

08:40 UTC

Ez is szép lassan véget ér. Nagyon jó utam volt eddig, mégis most úgy érzem, hogy nehezen lehetnék ennél rosszabb hangulatban. Bő tizenhárom-tizenöt óra van még hátra a mai napra tervezett programomból, melyből a legtöbb a kávé mámorában fog eltelni.

Azonban azt kell, hogy mondjam, hogy a kényelem, a kiváló kiszolgálás. Strong English Breakfast Tea, egy kevés tejjel, és cukorral, 100%-os narancslé, illetve a két csík frissen sült baconből, két sült kolbászból, egy tükörtojásból, egy kevés pirított gombából, paradicsomos babból, rösztiből, és két szelet pirítósból álló reggeli. És mindezek után desszertként egy csokis muffin. (Na igen meg van a British Airways Club Europe előnye).

Azonban még ezek sem tudják elfeledtetni velem az érzést, ami megfogalmazódik bennem. Ez volt az első olyan utazásom, amikor úgy jöttem el Magyarországról, hogy landolás után szinte azonnal fordulnék is vissza. És bár nincs rá semmi okom, hogy ezt mondjam, legalábbis a nyilvánvalón kívül. Most azonban úgy érzem, hogy valami más nincs rendben…

09:35 UTC, London Heathrow Airport Terminal 3

Speedbird 865, Speedbird 865, Heathrow Tower cleared to land runway two-seven right.

Good morning Ladies and gentlemen on behalf of the Captain, and the entire crew. We would like to welcome you now at London Heathrow, and shortly to Terminal 3. The time now is just approaching twenty-five to ten in the morning. In the interest of your safety, and those who are sitting around you. We may ask you to keep your seat-belts fastened, until the overhead fasten seat-belt signs, have been switched off. Once if it’s safe for you to do so, please do take care when opening the overhead lockers, as as items could have moved during the flight, so they can fall out, and cause injury. You may now use, all data functions of your small handheld electronic devices, and use your mobile phones. We would however like to remind to remind you, that smoking is not permitted, until you’ve reached the designated smoking area outside of the terminal building. Our ground staff we’ll be here to meet the flight, and we’ll be more then happy to help you,  with any questions or queries you may have alternatively please don’t hesitate to contact any of our oneworld alliance partnersFor those customers who are ending their journey at London Heathrow this morning, we would like to ask you to follow the signs, for arrivals and baggage reclaim. For those customers with an onward flight from Heathrow this morning or this afternoon. We would ask you to please follow the purple and white signs to the flight connections centre. This would then lead you to your new gate and terminal. On behalf of British Airways, the oneworld alliance, and the entire crew thank you for choosing to travel with us today. It was an absolute pleasure to have you on-board. And we do hope that we could welcome you back on one of our flights in the very near future. Have a safe and pleasant onward journey and a very good morning.

14:00 UTC, London Heathrow Airport Terminal 5

Na, hát akkor szép lassan a Heti Hírek rámeső része is készen van, úgyhogy mi mást tennék, mintsem fényképezőgépet ragadva állnék Heathrow Terminal 5 “kilátóteraszán”. És próbálnék ezen az amúgy nem túl szép, felhős, párás, ködös napon megörökíteni egy pár pillanatot.

23:57 UTC

“The next station is South Shields, where this train terminates.”

És ezzel a mondattal, a mai igencsak hosszúra nyúlt nap végre lezárult, most már csak haza kell sétálnom, beülnöm a kádba, és várni a hajnal 04:00-t, amikor is indulhatok az irodába! Úgyhogy most el is köszönök!

Ezzel pedig véget ért ezen utazásom története. Köszönöm, hogy most is velem tartottatok, illetve itt szeretnék köszönetet modani mindazoknak, akik nélkül ez az út nem történhetett volna meg.

Így tehát köszönjük a Nexus, a DB Regio Tyne & Wear Metro, a Newcastle Airport, a Heathrow Airport, a Transport for London, a P-Airbus Kft, a National Express, Luton Airport, a WizzAir, a Budapest Airport, a BKV Zrt. a Dunaújvárosi Egyetem, a Dunaújvárosi Önkormányzat, a Gemenc Volán Zrt, a Gong Café, az Ördögsarok, a Nagy Párisi Áruház, a Bookcafé Lotz-terem, a MÁV-Start Zrt, a Çelebi Ground Handling, a British Airways Plc, valamint a British Airways Executive Club minden munkatársának.

Valamint külön köszönettel tartozom a British Airways BA1321, a WizzAir W62206, a British Airways BA0865, illetve a British Airways BA1338-as járatok fedélzetén szolgálatot teljesítő pilótáknak, és utaskísérőknek, akik mindent megtettek a biztonságunkért, és kényelmünkért.

Ha tetszett ez a cikk, akkor kérlek nyomjatok rá egy like-t, és osszátok meg, hogy minél több emberhez elérjen. Ha nem szeretnétek lemaradni a további tartalmainkról sem, akkor iratkozzatok fel a WordPress rendszerén keresztül. Illetve kövessetek bennünket az alábbi közösségi média platformok mindegyikén.

Köszönjük, hogy ismét velünk tartottatok! Hamarosan ismét jelentkezünk!


icon-facebook-50x50       twitter_Color_Icon     instagram-logo-homepage-50x50   tumblr-50x50

Szutor Márk

Facebook: http://www.facebook.com/szutor.mark
Twitter: http://www.twitter.com/szutormark
YouTube: http://www.youtube.com/user/szutormark
Instagram: http://www.instagram.com/szutormark
Email: szutor.mark@mndsblog.com

© Szutor Márk
Copyright by M&D’s Blog 2014 – ©

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.