A Hét Appja Bővebben (Windows): LastPass

Gondolom nem én vagyok az egyetlen akinek jelszavak tömkelegét kell fejben tartania?!

Nos erre nyújt megoldást a LastPass. Az egyszerűen használható, és megbízható alkalmazás ugyanis egy biztonságos helyen képes tárolni az összes ide felírt, és elmentett kódunkat.

És teszi mindezt úgy, hogy amennyiben a Microsoft Edge böngészőt használjuk, akkor képes arra, hogy az ott található jelszóinformációkat szinkronizálja az asztali alkalmazásba.

Mindehhez nem is kell mást tennetek, mint letölteni az alkalmazást, regisztrálni egy LastPass fiókot. Melyhez javaslom, hogy használjatok egy olyan email fiókot, ahol már rendelkeztek aktív kétlépcsős azonosítási lehetőséggel. Mivel így már nem merül majd fel az a biztonsági probléma, hogy a LastPass-hoz használt jelszavatok, esetlegesen kompromittálná az email fiókotokat is.

A regisztráció után pedig már nincs is más dolgotok, mintsem felépíteni a saját jelszavaitok adatbázisát. Melyet többféleképpen tehettek meg. Hiszen nincs másról szó, mint egy SQL adatbázisról, amit kitöltötök. Így tehát nem kell kötelezően URL-t megadni, és a felhasználónév-jelszó páros helyett is használhattok akár csak úgynevezett kenyérmorzsákat, hogy inkább emlékeztessétek magatokat arra, hogy mit használtatok az adott weblapon, mintsem a konkrét példát írjátok le.

Ezzel méginkább megnehezítve az esetleges illetéktelen felhasználó kutatkodását, és azt, hogy bármilyen személyes információtok veszélybe kerüljön. Amennyiben egy kicsit feledékenyek vagytok, vagy nem szeretnétek az általatok kedvelt böngésző beállításaiban könyékig túrni, akkor mindenképpen javasolnám, hogy töltsétek le a LastPass alkalmazást. Melyet természetesen az alábbi linkre kattintva érhettek el.

windows-phone-icon_2x

Ha tetszett ez a cikk, akkor kérlek nyomjatok rá egy like-t, és osszátok meg, hogy minél több embert elérhessünk. Ha szeretnétek értesülni további akciós ajánlatokról, a heti hírekről, illetve minden egyéb tartalmunkról, akkor iratkozzatok fel a WordPress rendszerén keresztül, vagy kövessetek minket az alábbi közösségi média platformok mindegyikén.

Köszönjük, hogy ismét velünk tartottatok! Sziasztok!


icon-facebook-50x50       twitter_Color_Icon     instagram-logo-homepage-50x50   tumblr-50x50

Szutor Márk

Facebook: http://www.facebook.com/szutor.mark
Twitter: http://www.twitter.com/szutormark
YouTube: http://www.youtube.com/user/szutormark
Instagram: http://www.instagram.com/szutormark
Email: szutor.mark@mndsblog.com

© Szutor Márk
Copyright by M&D’s Blog 2014 – ©

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.