Életünk ABC-i (F)

Sziasztok! Ismét elérkezett a péntek, és ezzel már szokásunkhoz híven egy újabb fejezetbe engedünk betekintést az életünkből.

Márk:

F – FITASC Compac Sporting Európabajnokság

Még valamikor 2011-ben történt mindez, és egy pár olvasónk talán emlékezhet is rá. Mármint nem, nem írtam erről, szimplán csak ők, és akkor ott voltak velem ezen az eseményen. Na, de mit is takar a fentebbi rövidítés? Nos, lévén, hogy francia kifejezésről van szó, így inkább meg sem próbálom betázni, vagy éppenséggel kimondani, mert abból nagy lebőgés lenne, így inkább csak a jó öreg Ctrl+C / Ctrl+V billentyűkombinációt igénybevéve illesztem be ide mindezt. Federation Internationale de Tiraux Armes Sportives de Chasse.

Tudom, még ezzel sem segítettem sokat! De igyekszem rövidre fogni, mert még a többiek története is hátravan. Szóval az Európabajnokság, az agyaggalamblövészetről szólt. És bár ezt még nem tudhatjátok rólam, de akkor is, és most is elég nagy “lőfegyverbuzi” voltam. Az Európa bajnokságon a kisegítő személyzet tagjaként voltam ott, és talán ez volt az első olyan munkám, amit igazán szerettem és élveztem, az alatt az egy hét alatt, amíg tartott.


György:

F – Fiatalság.

Az emberek általában azt mondják, hogy “bezzeg az én időmben”. Ezt már mi is sokszor emlegetjük, bár meg kell hagyni, nem vagyunk még abban a korban, de már sok minden változott a gyerekkorunk óta. Sokat változnak a fiatalok, próbáljuk meg megérteni, elfogadni őket, hiszen nem tudjuk, hogy mit tartogat a jövő számunkra. Lehet közülük kerül ki a későbbi orvosunk, mentőápolónk vagy esetleg az ügyvédünk.


László:

F -Főzés

Őszintén bevallom, nem vagyok egy konyhatündér, de azért még egy receptet el tudok olvasni és elkészíteni azt, többnyire.

Nálam jobban beváltak ezek a megnézem a hűtőben mi az, ami le fog járni és csinálunk belőle valamit ételek. Ez mindig így működött mikor a kollégiumban, vagy éppenséggel albérletben laktam. Sosem siettem el, volt, hogy hajnali fél kettőkor neki álltam főzni, mert unatkoztam. Ha úgy alakul szívesen csapok össze valami harapnivalót, de igyekszem persze azokra hagyni a komolyabb fogásokat, akik otthonosabban mozognak a konyhában.

Édesapám tudott nagyon sok mindent elkészíteni. Szeretnék én is olyan finom ételeket csinálni, mint amilyeneket ő készített. Azt hallottam, hogy az egy jó pont a hölgyeknél, amennyiben a férfi tud főzni. Ha nagyon finom tasakos levest tudok készíteni, az ér? Nem olyan nagy a repertoár, de ami elkészül egyszer, az legtöbbször fogyasztásra alkalmas.

Persze előfordulnak balesetek főzés közben. Mikor nincs serpenyőd és hülye voltál kérni ezért odaégeted a rizst a lábasban. Mindezt a kollégium konyhájában követtem el ahol az én szintem mellett további két emelet érezte az eredményét annak, hogy nem voltam képes kinyitni a számat.

Viszont születtek megismételhetetlen ételek. Például a tejfölös gombás máj. Egy ideig megpróbáltam reprodukálni, de úgy néz ki a legjobban azok az ételek sikerültek, amiket egyáltalán nem akartam csinálni. Szóval a jövőben, ha úgy alakulnak a dolgok szívesen tanulok majd meg többféle ételt főzni, hiszen sokkal romantikusabb egy olyan gyertyafényes vacsora ahol a férfi készíti el a finom fogásokat. Azt hiszem, van mire gyúrnom még.


Ha tetszett ez a cikk, akkor kérlek nyomjatok rá egy like-t, és osszátok meg, hogy minél több embert elérjen. Amennyiben nem szeretnétek lemaradni a további tartalmainkról sem, akkor kérlek iratkozzatok fel a WordPress rendszerén keresztül. Illetve kövessetek bennünket az alábbi közösségi média platformok mindegyikén.

Még egyszer köszönjük a figyelmeteket!


icon-facebook-50x50       twitter_Color_Icon     instagram-logo-homepage-50x50   tumblr-50x50

Szutor Márk

Facebook: http://www.facebook.com/szutor.mark
Twitter: http://www.twitter.com/szutormark
YouTube: http://www.youtube.com/user/szutormark
Instagram: http://www.instagram.com/szutormark
Email: szutor.mark@mndsblog.com

Samu György

Facebook: https://www.facebook.com/samuka942
Twitter: https://www.twitter.com/samugyrgy1
Instagram: https://www.instagram.com/samu942
Email: samu.gyorgy@mndsblog.com

Téglás László

Facebook: https://facebook.com/teglaslaszlo
Twitter: https://twitter.com/teglas_laszlo/
Instagram: https://www.instagram.com/teglaslaszlo/
Email: teglas.laszlo@mndsblog.com

© Szutor Márk
© Samu György
© Téglás László
Copyright by M&D’s Blog 2014 – ©

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.