A Hét Appja Bővebben (Windows): Plex & Plex Server

Ezen a héten a Plexet és a Plex Media Servert vesszük kicsit szemügyre, amikkel rendszerezni tudjuk képeinket és filmjeinket, vagy online válogathatunk különböző televízió csatornák műsorai közül.

Egyszerűnek hangzik ugye? Az is. Egy gyors regisztrációt követően egyből elérhető válnak a különböző funkciók és ráadásul a Media Serverből még magyar nyelvű is van.

Míg a Plex a Windows Áruházból érhető el addig a Plex Media Server (továbbiakban PMS) a hivatalos oldalról tölthető le.

Amikor feltelepítettem a Plexet az Áruházból könnyen be tudtam lépni csak annyi volt a bökkenő, hogy le volt korlátozva és csak a helyi képeket és maximum 1 percet tudtam a videókból lejátszani, azokat is a PMS-en keresztül. Tehát a gyors regisztráció még egy 1640 Forintos egyszeri alkalmas aktiválást is tartalmaz.

A két alkalmazás főbb funkciói megegyeznek, éppen ezért csak akkor térek ki külön a Plexre amennyiben a PMS-től eltér.

apps-24589-9007199266246207-6c0161fa-ad62-4ad7-a205-ea7678ba146b

 A képernyő bal oldalán olyan menüpontokat olvashatunk, mint a Home, Libraries, Online Content amiknek a magyar megfelelője a böngészőben futtatható verziójában a Felfedezés, Könyvtárak és az Online Tartalom.

A Kezelésen belül kettő opció érhető el, mégpedig az Állapot és a Beállítások. Az előbbi naplózza a tevékenységünket és felsorolja a különböző eszközöket, amiről kapcsolódtunk. A Beállításon belül olyan lehetőségeket is testre lehet szabni, hogy mi legyen a becenevünk, az online csatornák felismerését, milyen nyelvű legyen a program és a Súgót is innen érhetjük el amennyiben segítségre lenne szükségünk.

apps-40498-9007199266246207-e93e36e9-4ca9-4048-9ba0-16a05712912b

Könyvtárak. A legnehezebb feladat az ilyenkor, hogy mit osszunk meg vagyis, hogy mit szeretnénk nézni legközelebb. Lejátszási listákba gyűjthetjük a kedvenceinket, vagy aki a kényelmesebb megoldást választja, az megosztja az összes médiafájlokat tartalmazó mappáját. Azok hozzáadásakor kiválaszthatjuk milyen típusú az adott dokumentum, film, sorozat, kép, zene vagy egyéb. Ráadásul, ha megtörtént a megosztás, akkor további információkat tudhatunk meg azokkal kapcsolatban. Mikor készült, milyen hosszú a videó, mikor lett hozzáadva, megtekintve, mekkora felbontású és ráadásul értékelni is lehet egy 5 csillagos skálán.

Online tartalom. Nos, úgy gondolom, hogy ha elfogy a néznivaló és valami újra vágyik az ember, akkor elkezd böngészni az interneten. Szerintem a Csatornákkal ezt kívánták biztosítani, én legalábbis átnézném azokat valami olyan tartalom után, ami megtetszik.

A kettő program kapcsolatban áll, hiszen amit szinkronizálunk a PMS-szel az elérhetővé válik a Plexben, sőt több felhasználót is tudunk kezelni azon belül és ez az előnye a böngészőben futtatható társával szemben. Ráadásul a Media Server könyvtárait is tudjuk szerkeszteni vele, de arra oda kell figyelni, hogy mindkét alkalmazásban frissíteni kell különben hibaüzenetet kapunk.

Van továbbá egy olyan opció, hogy Kiemelt Ügyfél, ami a Plex Passszal elérhető prémiumszolgáltatást tartalmaz, ami további lehetőségek tárházát nyújtja, ha az ember hajlandó havonta 1400 Forintot vagy évente 11300 Forintot, vagy ha ki szeretnénk fizetni teljesen a PMS-t akkor egy egyszeri 33500 Forinttal ezt megtehetjük, ami hosszú távon jobban megéri. Amennyiben ezt az opciót választjuk akkor elég bejelentkezni azzal a Plex-be és akkor nem kell aktiválnunk azt.

A támogatott platformok között megtalálható PC, tablet és mobiltelefon, valamint ha Windows 8.1 vagy annál újabb operációs rendszer fut az eszközön akkor a legfrissebb verziójú program is garantáltan elindul.

Én biztos, hogy ki fogom próbálni egy hónap erejéig, mert nem egyszer fordult elő velem, hogy elfelejtettem felrakni egy kis néznivalót a telefonomra.

 

windows-phone-icon_2x

Ha tetszett ez a cikk, akkor kérlek nyomjatok rá egy like-t, és osszátok meg, hogy minél több embert elérhessünk. Ha szeretnétek értesülni további akciós ajánlatokról, a heti hírekről, illetve minden egyéb tartalmunkról, akkor iratkozzatok fel a WordPress rendszerén keresztül, vagy kövessetek minket az alábbi közösségi média platformok mindegyikén.

Köszönjük, hogy ismét velünk tartottatok! Sziasztok!


icon-facebook-50x50       twitter_Color_Icon     instagram-logo-homepage-50x50   tumblr-50x50

Téglás László

Facebook: https://facebook.com/teglaslaszlo
Twitter: https://twitter.com/teglas_laszlo/
Instagram: https://www.instagram.com/teglaslaszlo/
Email: teglas.laszlo@mndsblog.com

© Téglás László
© Copyright by M&D’s Blog Since 2014

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.