Netflix & Chill – Taboo #1.7 (Season 1, Episode 7)

Sziasztok!

Ismét itt van a hétfő és nem maradhat el az újabb Netflix & Chill cikk sem, amiben a Taboo sorozatot elemezzük hétről hétre.

Azt hinné az ember már nem érhetik meglepetések, nos ennek az ellenkezője történt a Taboo utolsó előtti epizódjában. Kezd egyre jobban összeállni a kép James Keziah Delaney eltűnése körül valamint sötét titkokra is fény derül.

Végre ismét egy olyan rész, ami bebizonyítja a sorozatban levő potenciált.

Spoiler-Alert

Előző héten az egyik legnagyobb kérdés az volt, hogy ki ölte meg szegény Wintert. Gyakorlatilag úgy nézett ki, mintha James Delaney tette volna, hiszen mellette ébredt fel a parton. Az a meglepődés amit az arcán lehetett látni, mintha nem tudta volna eldönteni, hogy tényleg ő tette vagy sem. Viszont a kislány édesanyja, Helga egyértelműen őt gyanúsítja és, hogy ezt nyomatékosítsa is, megkísérli megölni a férfit. Később persze kiderül, hogy a Kelet-Indiai társaság tette, hiszen ki szeretné a legjobban bemártani őt, mint Sir Stuart Strange. Ráadásul Helga és egy fiatal leány vallomást tesznek James és az amerikaiak közti üzleti kapcsolatra, ennek következtében hirtelen a Tower cellájában találja magát. Ezzel a húzással minden tulajdona a koronára száll mivel felségárulást követett el, amennyiben elítélik őt. Még a bezárása előtt figyelmeztette szövetségeseit, hogy meneküljenek, hiszen elárulták. Megint .

Taboo - Ep 7

Vajon meg e tudtuk eddig James Keziah Delaney összes titkát? Azt erősen kétlem. Hiszen rengeteg hiányosság van még az életével kapcsolatban, de nem panaszkodhatunk igazából, mert elég sok mindent megtudhattunk az utolsó pár részben. Köszönhetően George Chichesternek (Lucian Msamati) aki a nyomozást folytatja az Influence/Cornwallis hajóval kapcsolatban. Egyértelművé vált, hogy James a társaság megbízásából volt a rabszállító hajón és ő maga zárta be őket mikor el kezdett süllyedni. Ezek után ő maga is az lett egy ideig. Később valahogyan megszökött és rabszolgák kereskedésébe kezdett ahol átvert másokat és így tett szert a gyémántokra, amiket olyan bőkezűen osztogat.

Az egyik legmeglepőbb mozzanata a résznek, ahogy James megszabadul Zilphától (Oona Chaplin), mind azok után, ami a múlt heti részben történt. Úgy néz ki végre megszabadult a férfitől. Néhány résszel ezelőtt James azt mondta Lornának, hogy magával rántja a pokolba mindazokat, akik közel állnak hozzá. gondoljunk bele, hogyan lehet a legjobban megvédeni valakit, úgy hogy ellökjük magunktól.

tab.jpg

Az igazán nagy kérdés továbbá az, hogy mi haszna lehet Sir Stuartnak abból, hogy James él. Miután James kiharcolja nagy fájdalmak árán, hogy találkozzon vele, gyakorlatilag segíteni akar neki.  Ugyebár Godfrey volt az, aki hétről hétre információkkal látta el őt, és egyből hozzá rohant amint meg tudta, hogy a Társaság el fogja fogni . Tényleg segíteni akar, vagy csak át szeretné verni?

Ezzel pedig a mai Netflix & Chill epizódunk végéhez értünk. Találkozunk jövő héten az utolsó résszel!

Amennyiben igen, akkor kérlek nyomjatok rá egy like-t, és osszátok meg, hogy minél több emberhez elérjen. Ha nem szeretnétek lemaradni a további tartalmainkról sem, akkor kérlek iratkozzatok fel a WordPress rendszerén keresztül. Valamint kövessetek bennünket az alábbi közösségi média platformok mindegyikén.

Mégegyszer köszönjük, hogy ismét velünk tartottatok! Sziasztok!


icon-facebook-50x50       twitter_Color_Icon     instagram-logo-homepage-50x50   tumblr-50x50

Téglás László

Facebook: https://facebook.com/teglaslaszlo
Twitter: https://twitter.com/teglas_laszlo/
Instagram: https://www.instagram.com/teglaslaszlo/
Email: teglas.laszlo@mndsblog.com

© Téglás László
© Copyright by M&D’s Blog Since 2014

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.