A Hét Appja Bővebben (Android): BKK Futár

Nos, nem tudom ki, hogy van vele, de hiába indulok el időben valahova, általában elkések.

Nem egyszer előfordult, hogy a közlekedés miatt. Egyik ilyen ok, hogy a megállóban nem volt kirakva menetrend.

Ebben segít a Budapesti Közlekedési Központ BKK Futár nevű alkalmazása.

Nem azt mondom, hogy mióta használom, azóta időben odaérek mindenhova, de jelentősen csökkent és késéseim száma mióta letöltöttem a telefonra az applikációt. Azt hittem, hogy valami nagyon bonyolult felülettel fogok találkozni mikor elindítom, nem így lett. Miután megnyomtam az ikonját, amit a BKK logójából készítettek, akkor egy tökéletesen érthető menürendszer vált láthatóvá.

Belépés után alapételmezett a pillanatnyi helyzetünket láthatjuk a telefonon. Legfelül a 3 vízszintes vonal a főmenüt nyitja meg, középen kiírja egy becslés alapján, hogy amit látunk, az minek a közelében van és a másik oldalt a keresés található. Alatta a fejlécben 4 fő fül közül lehet választani. Térkép, Indulások, Járatok és Megállók.

Fejléc

Screenshot_20170222-062555.pngTérkép: Gyakorlatilag a Google Earth jelenik meg előttünk, amin rajta van a jelenlegi helyzetünk, amely mellett még egyéb jelzések is megtalálhatók. Ezek a tömegközlekedéssel kapcsolatos eszközöket hivatottak jelezni, amiket ráadásul szűrni tudunk a GPS ikon alatt. Jobb oldalt alulra egy nagyítás és kicsinyítés gombot is beraktak egy másik ikon alá, amire ha rányomunk, akkor az Indulásokra ugrik át.

Indulások: Úgy gondolom, hogy ezt nem kell túlragozni, a környéken  levő összes BKK járművet sorolja fel, hogy mikor indul a jelzett végállomás felé.

Járatok: A környéken levő BKK járművek tételes felsorolása.

Megállók: A közelben az összes állomást és megállóhelyt megmutatja és azokra rányomva további információkat tudhatunk meg.

A Főmenü

A bal felső sarokban helyezkedik el az ikonja, és ha megnyitjuk, akkor további hasznos funkciókat találhatunk. Az egyik ilyen, amit sűrűbben használok az Utazástervezés. Honnan hová szeretnék menni, most vagy pedig később és az egyik legfontosabb, hogy mivel.

screenshot_20170222-062503Alatta az előzmények, ami szerintem elég egyértelmű. Minden egyes keresést lement, még azokat is amik megegyeznek.

Térképtár. Nos, amennyiben megnyitjuk olyan képeket kapunk közlekedési útvonalakkal, mint ami a metrókon van. Csak kisebb.

Kedvencek menü. Amennyiben a gyakran használt megállókat egy listába szeretnénk rendezni, akkor ezt ebbe az almenübe teszi bele.

BKK Info. Cseles, mert azt hinné az ember, hogy ha meg szeretnénk nézni a közlekedési zavarokat, akkor egyből meg is fogja mutatni. Hát nem. Átirányít az Áruházba, hogy töltsük le a hozzá tartozó applikációt.

Hibabejelentés és Beszélgetések. Gondolom valamilyen fokú visszajelzést szerettek volna, különben ez a 2 lehetőség nem került volna bele.

A Beállítások. Bár szívesen megnéztem volna kínaiul az applikációt, a magyar nyelv mellett az angol található meg, mint választható opció. Nagyobb ikonok használatát is elérhetővé teszi a program, ami körülbelül kétszer akkorára növeli ezek méretét. Előzmények és törlése mellett információt találhatunk magáról az alkalmazásról a Névjegyen belül. Továbbá nem felejtették ki Felhasználási feltételeket sem.

Összegfoglalás

Egyértelműen egy igen jól használható alkalmazás a BKK Futár. Mivel aktív internetkapcsolat kell a GPS mellé, ezért a legfrissebb információk válnak elérhetővé a felhasználók számára, az angol nyelvű változat is tökéletesen működik. Igazából igyekeztem valami hiányosságot keresni rajta, nem találtam.

google-play-icon_2x

Ha tetszett ez a cikk, akkor kérlek nyomjatok rá egy like-t, és osszátok meg, hogy minél több embert elérhessünk. Ha szeretnétek értesülni további akciós ajánlatokról, a heti hírekről, illetve minden egyéb tartalmunkról, akkor iratkozzatok fel a WordPress rendszerén keresztül, vagy kövessetek minket az alábbi közösségi média platformok mindegyikén.

Köszönjük, hogy ismét velünk tartottatok! Sziasztok!


icon-facebook-50x50       twitter_Color_Icon     instagram-logo-homepage-50x50   tumblr-50x50

Téglás László

Facebook: https://facebook.com/teglaslaszlo
Twitter: https://twitter.com/teglas_laszlo/
Instagram: https://www.instagram.com/teglaslaszlo/
Email: teglas.laszlo@mndsblog.com

© Téglás László
© Copyright by M&D’s Blog Since 2014

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.