A Hét Appja Bővebben (iOS): Zoho Mail

Hol is lennénk e-mail nélkül manapság?

Nos mi még mindig postán kapnánk meg a sajtóközleményeket, illetve az akciós ajánlatokat!

Illetve valószínűleg nem tudnánk annyi embert elérni a tartalmainkkal, mint amennyit szeretnénk!

Mikor weblapunkhoz társítottuk az új URL-ünket, akkor úgy döntöttünk, hogy a Gmail fiókunkat már csak bizonyos feladatok ellátására használjuk majd. És mivel kevés olyan szolgáltató van, akik ingyenes email hosting-ot biztosítanak, így esett a választásunk a Zoho Mail-re.

A cég termékei amúgy sem voltak túlságosan ismeretlenek számomra, lévén, hogy előző munkáim során használtam a Zoho CRM, illetve Zoho Bugtracker alkalmazásokat. Így a Zoho Mail már egy olyan felületet biztosított ami kényelmes, és könnyen használható volt az első pillanattól kezdve.

Zoho Mail 1A háttértörténet:

Nos alapvetően az, hogy egy URL mellé egy email fiókot is társítsunk, az néhány szolgáltató esetében elég egyszerű, hiszen a domain mellé általában kapunk egy email szervert is. Nos ez a WordPress esetében egy kicsit másképp működik, mivel az egyetlen lehetőségként a G Suite (vagy régebbi nevén, a Google Apps for Work) az amit felajánl. Ami a £4 / felhasználó / hónap árával igencsak borsos kiadás. Még akkor is, ha az első két hónapot ingyen kínálják.

Így esett a választásunk a Zoho Mail-re, akik ingyenesen biztosítják a hozzáférést maximum 25 felhasználónak egy már meglévő domain név mellé.

Az alkalmazásról:

Nos hasonlóan az azonnali üzenetküldő appokhoz, itt is valamilyen szinten nehéz dolgunk van. Hiszen egy email kliens-ben sem sok újdonság van ahhoz képest, amit egyik-másik produkálni tud. Hiszen az iOS beépített Mail alkalmazásában is hozzá tudok adni egyszerre több fiókot az elérési listámhoz, és így tovább.

A Zoho Mail azonban több szempontból volt jó választás. Hiszen míg PC-n, az eM Client-en keresztül történik a levelezésünk, melynek köszönhetően jól kinéző, és professzionális email felületet kaphatunk. A már fent említett beépített Mail appnak megvannak a maga hiányosságai.

Untitled

Zoho Mail 2Kezdve talán az egyik legnagyobbal az alapvető aláírás formátummal. Ilyen téren nagy hiányosság van az Apple által fejlesztett applikációban. Nem úgy azonban a Zoho Mail esetében.

Hiszen minden eszköz, így a Zoho Mail app is amit csatlakoztatunk pusztán egy kliensként működik. Így lehetőségünk van arra, hogy a kliensen belül, valamint a szerver oldalon is létrehozzuk az aláírásainkat. Így minden email ugyanabban a formátumban kerül majd megjelenítésre, és elküldésre, mint ahogy azt előre meghatároztuk.

De haladjunk is tovább, mert van még bőven, amit meg kell említenünk!

És bár alapvetően nem szeretek telefonról cikkeket szerkeszteni, az azonban elengedhetetlen, hogy menet közben is elérhető legyek. És egy-egy beérkező email esetén figyelmeztetni tudjam a szerkesztőket arra, hogy jelenleg nem tudok foglalkozni a sajtóközleménnyel, melyet valamelyik partnerünk küldött. Így legyenek olyan kedvesek írják meg helyettem a dolgot!

Ez mindenképpen a Zoho Mail nagy előnye, hiszen nem csak, hogy lehetővé teszi számomra mindezt, de az egyedi alkalmazásnak köszönhetően pontosan tudom, már az értesítési hangok alapján, hogy melyik fiokóm kapott emailt.

Zoho Mail 3

A további funkciók

Nos nem is gondolnátok, hogy a naptár mekkora szerepet játszik az életünkben.

Mármint úgy tűnhet, hogy a cikkeinket egyszer csak kirakjuk, és nem igazán törődünk azzal, hogy mikor mennek ki. Amennyiben ebben a hitben éltek, akkor  had oszlassam el a gondolataitokat.

Folyamatosan azon dolgozunk, hogy minél struktúráltabb, és minél rendezettebb tartalmakat adjunk ki a kezeink közül. Ennek megfelelően így néz ki a naptárunk, legalábbis ami ezt a hetet illeti.

Untitled

Na, de hogy jön ide a Zoho Mail?

Nos nem másképp, minthogy az alkalmazás tartalmaz egy beépített naptárt is, melynek segítségével nem kell két külön app között ugrálnom ahhoz, hogy megnézzem, hogy mikor van még egy napon belül szabad időpontunk arra, hogy kirakjunk bármit is.

Valamint a létrehozott tartalmakat, illetve a kapott email-eket társíthatom egy időponthoz, így ha esetlegesen nem én írnám meg az adott tartalmat, akkor a szerkesztők tudják majd, hogy mire is gondoltam amikor annyit írtam nekik üzenetben.

WizzAir Sajtóközlemény, 18:00 UTC

Zoho Mail 4

És ha már megemlítettem a Zoho CRM-et

Az alkalmazás képes összekötni a különböző Zoho fiókjainkat, így például a fejlesztők CRM (Customer Relationship Management) rendszerét is. Ami már csak azért is jó, mert így nem csak a telefonomon elérhető kontaktok közül, hanem a szerveren tárolt adatokból is válaszhatok, amikor egy-egy emailt megírok.

És ez rengeteg időt spórol meg számomra, megint csak azzal, hogy nem kell két, esetlegesen három alkalmazás között ugrálnom, hogy megtaláljak egy email címet, vagy egy telefonszámot.

Természetesen van még bőven mit említenünk!

Hiszen a Zoho Mail nem csak azoknak lehet hasznos, akik a cég valamelyik alkalmazását használják. Hanem mindenkinek aki több email címmel rendelkezik, és ezek tegyük fel különböző szolgáltatóknál vannak.

Zoho Mail 5Hiszen a Zoho Mail appon keresztül mindegyik fiók kezelésére képesek vagytok, így a Gmail, Citromail, Yahoo Mail, és minden egyéb szolgáltató alkalmazásait letörölhetitek a telefonotokról, vagy iPad-etekről, és egy appon belül kombinálhatjátok az összeset!

És a már fent említett funkciók összességét nézve úgy érzem, hogy nem is nagyon kellene azon gondolkodni, hogy mikor kezdjétek el használni az appot, ha Ti is annyira megszállott email, és naptár használók vagytok, mint amennyire az elmúlt hónapok során mi váltunk!

 

Összegezzünk

Nos alapvetően a Zoho Mail-t egy okból töltöttem le a telefonomra, mégpedig azért, hogy az info@mndsblog.com email címünket el tudjam érni, és ne kelljen az IMAP, és SMTP beállításokkal szórakoznom az iOS beépített levelező rendszerén keresztül.

Azonban az elmúlt egy hét során történt tesztelés, és a tapasztalatok alapján úgy érzem, hogy hosszútávon jó választás volt nem csak a Zoho önmagában, hanem a Zoho Mail is. Hiszen egy olyan felületet kaptam, amivel ki tudtam váltani három másik alkalmazást a telefonomon. Ami nem csak az akkumulátorom üzemidejének, de a főmenüm kinézetének is jót tett.

Amennyiben Ti is szeretnétek letölteni, és kirpóbálni az alkalmazást, akkor azt az alábbi linkre kattintva tehetitek meg

app-store-icon_2x

Ha tetszett ez a cikk, akkor kérlek nyomjatok rá egy like-t, és osszátok meg, hogy minél több embert elérhessünk. Ha szeretnétek értesülni további akciós ajánlatokról, a heti hírekről, illetve minden egyéb tartalmunkról, akkor iratkozzatok fel a WordPress rendszerén keresztül, vagy kövessetek minket az alábbi közösségi média platformok mindegyikén.


icon-facebook-50x50       twitter_Color_Icon     instagram-logo-homepage-50x50   tumblr-50x50

Szutor Márk

Facebook: http://www.facebook.com/szutor.mark
Twitter: http://www.twitter.com/szutormark
YouTube: http://www.youtube.com/user/szutormark
Instagram: http://www.instagram.com/szutormark
Email: szutor.mark@mndsblog.com

© Szutor Márk
Copyright by M&D’s Blog 2014 – ©

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.