A Hét Appja Bővebben (Windows): Flipboard

Amikor az ember 6-8 órát tölt a monitor előtt böngészve a internetet, videók szerkesztésével vagy gépeléssel, akkor jön a képbe a Flipboard.

Ez az egyszerű kis program, amelyet a Windows Store áruházból tölthet le a felhasználó arra jó, hogy a különböző közösségi médiák által publikált információt összegyűjtse.

Legyen akár Facebook, Twitter vagy Index, mindet egy helyen tudjuk böngészni és olvasni a képernyő teljes felületén.

Korábban iOS és Android platformokon volt elérhető, aztán 2015-ben Windowsra is kiadták, hogy az asztali számítógépek használói is követni tudják a legfrissebb híreket.

A használata olyan könnyű akár az egyszer egy, hiszen az ingyenes regisztráció után küldenek egy megerősítő linket e-mailben, amire ha rákattintasz már létre is jött a profilod, amellyel a programot használhatod. Természetesen a regisztrálásnál felhasználónév és jelszó beállítását kérik, amivel a profilodat tudod védeni.

Flipboard

Miután a bejelentkezés megtörtént ki lehet választani azokat a témákat ami iránt érdeklődünk. Ezek után a programnak a böngésző felületén képek jelennek meg,  amiket nevezhetünk a cikkek kiemelt képének. Továbbá a kép egyik sarkában mindig megjelöli a forrást, esetenként további kapcsolódó témákkal is szolgál a program.

A bal felső sarokban találhatunk egy menüt, a felhasználói profilunkat és egy kijelentkezés gombot. A menü 4 részre oszlik: Alkalmazásparancsok,  Keresés, Megosztás, Beállítások.

Alkalmazásparancsok: egy szerkesztő sávot hoz fel a képernyő alján amivel a feliratkozásainkat tudjuk kezelni.

Keresés: Különböző híreket és forrásokat lehet vele keresni és felvenni a követések közé olyan egyszerűen, hogy rákattintunk a kis könyvjelzőre az alsó sarkában.

Megosztás: Amennyiben a Flipboard talál megosztható tartalmat, csak akkor lehetséges ennek a funkciónak a használata.

Beállítások: Ezen az opción belül információt kaphatunk az alkalmazásról, súgót találunk itt amennyiben elakadnánk, profilunkat módosíthatjuk  és beállíthatjuk az értesítéseket. A profil beállításoknál képet tölthetünk fel avatárnak, egy rövid jellemzést írhatunk magunkról és jelszót, emailt változtathatunk a felhasználói fiók törlése mellett.

Flipboadr4

Nem csak ez az egy böngészési ablak van, mert itt a felhasználó által feliratkozott (Your Subscriptions) információforrások találhatóak meg. A felfedezésre (Discover) kattintva rengeteg témát ajánl fel a Flipboard, a tudománytól kezdve a politikán keresztül egészen  a mindennapokig.

Amennyiben a Flipboard által felajánlott cikkek felé húzzuk az egeret akkor az szép lassan elkezd ránagyítani, épp annyira, hogy észrevehető legyen, de ne zavarjon. Továbbá, ha egy cikkben több kép is található, a program  galériaként használja azokat, tehát egy paprikáskrumpli elkészítésének minden lépését már megtekinthetjük az olvasás előtt.

A alkalmazás azokat az írásokat igyekszik összegyűjteni, ami a felhasználó számára érdekes, és ráadásul azoktól a személyektől is ajánl különböző tartalmakat, akikkel kapcsolatban van akár Facebookon vagy Twitteren keresztül.

Flipboard3

Készítsd el saját magazinodat! A számodra kedvenc cikkeket egy helyre összegyűjtheted, amit aztán meg is oszthasd másokkal, a Flipboard rendszerén belül és a korábban említett közösségi portálokon is. Sőt létezik egy beépülő bővítménye az internet böngészőkbe, ami arra jó, ha meglátsz egy cikket a neten és megtetszik, akkor elég ha rányomsz a gombjára és lementi azt, hogy később el tudd olvasni.

Amennyiben a gép előtti tennivalók között jut idő az olvasásra akkor érdemes a Flipboardot feltelepíteni, hiszen a megfelelő beállítások után nem kell megnyitnunk legalább egy tucat weboldalt, és ráadásul a lapváltások közötti animációnak köszönhetően, úgy olvashatjuk el ezeket a cikkeket akár az újságokat.

windows-phone-icon_2x

Ha tetszett ez a cikk, akkor kérlek nyomjatok rá egy like-t, és osszátok meg, hogy minél több embert elérhessünk. Ha szeretnétek értesülni további akciós ajánlatokról, a heti hírekről, illetve minden egyéb tartalmunkról, akkor iratkozzatok fel a WordPress rendszerén keresztül, vagy kövessetek minket az alábbi közösségi média platformok mindegyikén.

Köszönjük, hogy ismét velünk tartottatok! Sziasztok!


icon-facebook-50x50       twitter_Color_Icon     instagram-logo-homepage-50x50   tumblr-50x50

Téglás László

Facebook: https://facebook.com/teglaslaszlo
Twitter: https://twitter.com/teglas_laszlo/
Instagram: https://www.instagram.com/teglaslaszlo/
Email: teglas.laszlo@mndsblog.com

© Téglás László
© Copyright by M&D’s Blog Since 2014

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.