Netflix & Chill: Taken – Off Side (Season 1, Episode 3)

Nem kellett sok idő ahhoz, hogy a Taken ráfókuszoljon egy különösen kényes témára, ami ez alkalommal a terrorizmus.

Szerencsére egy kisebb csavarral igyekezett csökkenteni a feszültséget, amit kiválthat az epizód, ettől függetlenül elég veszélyes vizekre eveztek az írók.

Nem is szaporítom tovább a szót, részletek a spoiler felirat után!

Spoiler-Alert

Rögtön a rész elején Bryant (Clive Standen) felhívja Asha (Brooklyn Sudano), hogy találkozhatnak-e. Ugyebár az előző részben, a férfi beavatja a nőt, hogy Carlos Meija a felelős a húga haláláért.  Asha azóta egyre jobban aggódik a férfiért,főleg, hogy mit tervez majd csinálni. Bryan egyelőre nem tud válaszolni a nő kérdéseire, vagy nem is akar.

Futballt játszik egy édesapa a kisfiával az iskola előtt. Semmi különös, azonban ha egy megfigyelés alatt tartott feltételezhetően terrorista férfiről van szó és hirtelen köddé válik, mikor elmegy a kamera, az már igen.

2017-03-20 (6)

Miután a szigorúan titkos kormányzati ügynökség amibe Bryan Mills nemrég csatlakozott értesül  Ismat Zahad (Patrick Zabongui) eltűnéséről értesíti Bryant, akinél ott van Asha. A férfi első dolga az volt, hogy gyakorlatilag kikérdezte, hogy mit fog aznap csinálni, és arra utasította, hogy maradjon ott nála. Hát itt is van a filmekből ismerős túlságosan védelmező viselkedés a nők iránt.

Christina Hart (Jennifer Beals) előző részben történt kórházi látogatásának köszönhetően megerősítést nyert, hogy agyrázkódása van, továbbá egy kisebb szőlő nagyságú foltot mutatott ki az MRI.

Miközben kikérdezték Amat feleségét, a fia időközben elszökött, hogy egy elrejtett telefonnal minél messzebb eljusson, amin rajta volt édesapjának az elrablása, amit véletlenül rögzített. Természetesen főhősünk utolérte, és egy kisebb csetepaté során sikerült visszaszereznie azt. Ennél a jelenetnél ismét megbizonyosodhattunk arról, hogy nem véletlenül ő az egyik legjobb, hiszen könnyedén fegyverezte le a túlerőben levő ellenfeleit.

2017-03-20 (14)

Végül sikeresen lokalizálták a muszlim férfit, akiről kiderült, hogy két férfi elrabolta és egy bombát erősítettek rá. Az egész mögött egy volt különleges ügynök áll, Mike Gilroy, akit a későbbiekben elfognak. A mellékhelyiségben a férfin kívül egy telefon is volt, amin keresztül értesítették a csapatot, hogy hova kell vinniük. Gilroy azért mártotta be az ártatlan autószerelőt, hogy háborút robbantson ki, hiszen egy terroristatámadásnak akarta álcázni az esetet.

Mike Gilderoy csapata egy órát adott, hogy elvigyék hozzájuk az ex ügynököt, különben a bomba felrobban. Nos Bryan nem várt, inkább levitte a férfit a föld alá, hátha legyengül a bombára erősített telefon jele, ami nem így történt, egészen addig, míg bele nem ugrottak egy vízzel teli aknába. Tehát a cserére nem volt szükség, a 2 férfit eliminálták, akik kijöttek az isten hát mögé és Mike Gilroy ment a börtönbe.

Hart valahogy értesül arról, hogy ez mind túlmutat Gilroyon, a Védelmi Minisztérium vezérkari főnöke áll az egész mögött. Egy találkozót szervez a nő és egész drasztikus módszert alkalmaz, Bryant megkéri, hogy kísérje el egy mesterlövész puskával. Hiszen egy üzenetet kell küldenie. A találkozó során Bryan Christina jelére megöli a férfit, továbbá a pisztolyt rántó fánkos úriembert is szemrebbenés nélkül lelövi.

2017-03-20 (13)

Az epizód végén Asha még mindig Bryan lakásán volt, amit úgy néz ki meglehetősen átkutatott, hiszen kiderül, hogy Bryan szeret főzni valamint, hogy üres a hűtője. Ezek szerint a későbbiekben biztosan számíthatunk egy kis bonyodalomra közöttük.

Az egész rész számomra olyan semmilyen volt, mintha szünetet tartottak volna az írók, hogy egy későbbire jobban rágyúrjanak. Csak reménykedni tudok abban, hogy a következő rész jobb lesz a visszajelzések alapján.

Találkozunk a következő héten az újabb résszel!

Amennyiben tetszett a tartalom, akkor kérlek nyomjatok rá egy like-t, és osszátok meg, hogy minél több emberhez elérjen. Ha nem szeretnétek lemaradni a további tartalmainkról sem, akkor kérlek iratkozzatok fel a WordPress rendszerén keresztül. Valamint kövessetek bennünket az alábbi közösségi média platformok mindegyikén.

Mégegyszer köszönjük, hogy ismét velünk tartottatok! Sziasztok!


icon-facebook-50x50       twitter_Color_Icon     instagram-logo-homepage-50x50   tumblr-50x50

Téglás László

Facebook: https://facebook.com/teglaslaszlo
Twitter: https://twitter.com/teglas_laszlo/
Instagram: https://www.instagram.com/teglaslaszlo/
Email: teglas.laszlo@mndsblog.com

© Téglás László
© Copyright by M&D’s Blog Since 2014

Netflix & Chill: Taken – Off Side (Season 1, Episode 3)” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.