A Hét Appja Bővebben (iOS): TunnelBear VPN

Sziasztok! Mint azt olvashattátok, megint bekerült a TunnelBear VPN a hét appja részbe, ennek az az oka, hogy múlt héten sajnos nem tudtuk megírni a cikket, de szerencsére nem csak Windows alatt elérhető, hanem iOS-re is telepíthető, így ezt most pótoljuk.

Mire jó egy VPN? Hát elég sokféle felhasználása lehetséges, attól függően, hogy hogyan használjuk ki őket. Általában vagy a gyenge internetjel, illetve lassú internetsebesség miatt használunk VPN-t, vagy mert bizonyos korlátozásokat vezettek be a kapcsolatunkra, vagy szimplán homeworking miatt szükséges.

Akkor kezdjünk is bele a TunnelBear VPN bemutatásába:

Elég sok kérdés járhat most az emberek fejében, de igyekszek majdnem minden kételyt eloszlatni. Miért is érdemes használni? Milyen biztonságot ad nekünk? Mikor tudjuk használni? És még sorolhatnám, de akkor kezdjünk is bele az ismertetésbe.

Sok VPN nyilvánosan kezeli az IP címeket, de jelen appunk elrejti azt, és egy egyedi azonosító számot rendel a gépünkhöz, amivel eléggé megnehezíti a lekövetésünket, illetve a helymeghatározásunkat.

Az adatai védelme mindenki számára fontos, sőt aki munka miatt használ ilyeneket, azoknak elengedhetetlen, hogy legyen valamilyen szintű titkosítás az adatátvitel során. Mivel leírtam, igen ezt is megkapjuk a TunnelBeartől, ugyanis AES 256-bites kódolást használ a csatornái védelme érdekében, és nem menti a hálózati aktivitást sem…azaz bármit nézhetünk naplózás nélkül. Továbbá nem csak ők nem naplózzák, de még az internetszolgáltató sem tudja naplózni az online tevékenységünket.

Átjárót biztosít számunkra más országokhoz, ahol kisebb az internetre vonatkozó korlátozás, így élvezhetjük a “szabad” internethasználatot, mivel akár elérhetjük a hazánkban blokkolt oldalakat is. Azért elég sok kérdés merülhet még fel, de egy valamit azért itt még elmondanék: utazás közben is használható, így amikor nem otthon, a munkahelyünkön tartózkodunk akkor is meg tudjuk nézni az e-maileket, akciókat, kedvenc oldalainkat vagy az útvonalunkat érintő híreket is.

Személyesen is használtam már VPN-t, és meggyőződésem, hogy amikor kellett akkor nagyon jó szolgálatot tett nekem, és megkönnyítette az életemet. Egyszer mindenképpen érdemes kipróbálni, már csak azért is, hogy ismerkedjünk a használatával, mert ki tudja, mikor kell majd nekünk is igénybe vennünk hasonló, vagy pont a TunnelBear által kívánt lehetőségeket.

app-store-icon_2x

Ha tetszett ez a cikk, akkor kérlek nyomjatok rá egy like-t, és osszátok meg, hogy minél több embert elérhessünk. Ha szeretnétek értesülni további akciós ajánlatokról, a heti hírekről, illetve minden egyéb tartalmunkról, akkor iratkozzatok fel a WordPress rendszerén keresztül, vagy kövessetek minket az alábbi közösségi média platformok mindegyikén.


icon-facebook-50x50       twitter_Color_Icon     instagram-logo-homepage-50x50   tumblr-50x50

Szutor Márk

Facebook: http://www.facebook.com/szutor.mark
Twitter: http://www.twitter.com/szutormark
YouTube: http://www.youtube.com/user/szutormark
Instagram: http://www.instagram.com/szutormark
Email: szutor.mark@mndsblog.com

© Szutor Márk
Copyright by M&D’s Blog 2014 – ©

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.