Netflix & Chill: Taken – A Clockwork Swiss (Season 1, Episode 5)

Ismét itt a hétfő, ami azt jelenti, hogy tovább követhetitek Bryan Mills-t és  a Taken sorozattal kapcsolatos eseményeket.

Semmi sem olyan egyszerű a Taken világában, mint amilyennek látszik. Főképp, ha zsarolásról van szó, ami ráadásul az a fajta, amelyik arra kényszerít, hogy az ellen cselekedj, amit helyesnek tartasz.

Jöjjenek a részletek a spoiler felirat után!

Spoiler-Alert

Az epizód első jelenete a Washington obeliszk körüli park, amiben sajnos nem annyira kellemes események veszik kezdetét, mint amennyi szép a környezet.

2017-04-03

Christina Hart-ot (Jennifer Beals) megzsarolja az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériumának elnöke. Tracy Dyer (Saad Siddiqui) azt akarja Christina-tól, hogy egy igencsak kényes információt szerezzen meg egy svájci bankból, különben leleplezi őket. Az információ azoknak a bankároknak a listáját tartalmazta, akik puccsot terveztek végrehajtani az USA ellen és az ahhoz szükséges programkódot, amit arra írtak, hogy gazdasági összeomlást okozzon.

A nő elfogadja a feltételeket, hiszen ha egy olyan csapatnak vagy a vezetője, ami teljesen független mindenkitől és nem szeretnéd, hogy bármi is kiszivárogjon. Ahhoz képest, hogy mennyire titkosnak kéne lennie a működésüknek, egyre többen szereznek tudomást róluk. Valószínűleg ez további bajokat fog eredményezni a jövőben. Tracy megtudja, hogy  a harmadik rész végén milyen körülmények között semlegesítette Bryan (Clive Standen) a Védelmi Minisztérium vezérkari főnökét. Vajon hogyan jutott hozzá ezekhez az információkhoz? Az egyetlen magyarázat erre az, hogy egy tégla van a csapatban. A Christina-nak mutatott képeken tökéletes szögből fényképezték le Bryan-t, ahogyan az elszigetelt parkból távozik.

A nőnek gyanakodnia kellett volna a találkozó után, hiszen nem az elnöktől érkezett a parancs. Mindezek ellenére ez egy olyan akció, ami a csapatnak gyerekjáték. Annak kellett volna lennie.

Ráadásul nem csak ők voltak érdekeltek az adatok visszaszerzésében. Még a rész elején egy rosszul elsült találkozó során egy ismeretlen férfi megszerezte a csomagot, amit Bryan-nek kellett volna átvennie. A férfiről később kiderül, hogy a CIA-nek dolgozott és egy akció során megölték és halottnak nyilvánították, legalábbis azt hitték. Most már nem csak az akciócsoport, hanem mások is a bankban levő információra utaznak, amiből később további bonyodalmak adódhatnak.

2017-04-03 (7)

A svájci akció nem alakult olyan zökkenőmentesen, mint amennyire felkészültek. Hiába tudtak mindent a bankról ahova be kellett törniük, hogy visszaszerezzék az információt. Hiába használtak fel egy bűnözőt arra, hogy bejussanak a páncélterembe, sikeresen átfúrták magukat annak az előterébe, még az egyik magas rangú banki alkalmazottat is rávették, hogy működjön együtt velük. Nem számoltak azzal a tényezővel, hogy a bűnöző bebiztosította magát és sikerül fegyvert fognia rájuk. Végül sikerül kikerülniük a bankból a memóriakártyával, ami az információt tartalmazta, ráadásul még az üldözőiket is lerázták magukról egy okos húzással.

Mindezek után Bryan és Christina között egyre nagyobb lesz a szakadék, hiszen az akció után számon kéri Christina-n, hogy tudott e arról, hogy milyen információt kell visszaszerezniük, mert John (Gaius Charles) majdnem meghalt az akció során. Természetesen nem az volt rajta, amit a nőnek mondtak, hanem egy kényes videó felvétel, amin az újdonsült házas Tracy található annak a férfinek a társaságában, akit a találkozó során megöltek. Bryan tudja, hogy Christina nem mond el valamit, azonban azt nem, hogy ezt az ő érdekében teszi.

2017-04-03 (6)

Szerencsére az epizód tartalmazott áttörést is, hiszen Bryan-nek sikerül a csapattal együttműködnie az akció során, és csak egyszer ment a feje után. Habár az egy elég nagy improvizálás volt.

Miután hazafele utaztak, Bryan bevallja Becca-nak ( Monique Gabriela Curnen), hogy szeret csapatban dolgozni. Ha ez igaz, akkor miért szakad el a csapattól az akció során még mindig?

Azért jó volt látni, hogy valaki érdeklődik Bryan iránt, hiszen a srácok a csapatból nem nagyon beszélnek az érzéseikről és a gondolataikról. Talán ez lesz a módja, hogy még többet megtudjunk a férfi életéről. A hadsereget a húga, Cali miatt hagyta el. Érdekes, hogy, addig semmi baj nem volt vele míg Bryan múltja utol nem érte őt és ez a lány életébe került.

2017-04-03 (8)

Ráadásul még ott van Asha (Brooklyn Sudano), Cali legjobb barátja, aki már Bryan barátnője. A nő aki hirtelen csöppent az életébe. Miatta később olyan döntéseket hozhat, amit a régi Bryan nem tenne meg. Továbbra is figyelemmel kíséri Carlos Meija-t (aki Cali meggyilkolásáért felelős), és emiatt a nő célponttá vált. Arról nem is beszélve, hogy a szomszéd, Elena (Layla Alizada) nem véletlenül van ott. A nő Mejia egyik embere és azon dolgozik, hogy megtalálja, emiatt be is poloskázzák Asha és Bryan lakását.

Bryan megszállottsága Meija-val azt fogja eredményezni, hogy kiszabadul. Annak sosincs jó vége, ha csak azért kelsz fel egy gyönyörű nő mellől, hogy leellenőrizd a megszállottságod tárgyának helyzetét. Emiatt Elena-nak sikerül megtalálnia, hogy hol is tartják fogva a főnökét.

Vajon milyen fordulatokra számíthatunk jövő héten? Mikor veszik észre, hogy a szomszéd nem az, akinek mondja magát? Tényleg tégla van a csapatban? Hogyan alakul Bryan kapcsolata a csapattal a későbbiekben? Remélem, hogy ti is legalább annyira várjátok a következő epizódot mint én.

Találkozunk a következő héten az újabb résszel!

Amennyiben tetszett a tartalom, akkor kérlek nyomjatok rá egy like-t, és osszátok meg, hogy minél több emberhez elérjen. Ha nem szeretnétek lemaradni a további tartalmainkról sem, akkor kérlek iratkozzatok fel a WordPress rendszerén keresztül. Valamint kövessetek bennünket az alábbi közösségi média platformok mindegyikén.

Mégegyszer köszönjük, hogy ismét velünk tartottatok! Sziasztok!


icon-facebook-50x50       twitter_Color_Icon     instagram-logo-homepage-50x50   tumblr-50x50

Téglás László

Facebook: https://facebook.com/teglaslaszlo
Twitter: https://twitter.com/teglas_laszlo/
Instagram: https://www.instagram.com/teglaslaszlo/
Email: teglas.laszlo@mndsblog.com

© Téglás László
© Copyright by M&D’s Blog Since 2014

Netflix & Chill: Taken – A Clockwork Swiss (Season 1, Episode 5)” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.