A Hét Appja Bővebben (iOS): Shapr

Azt hiszem a Tinder-t senkinek sem kell bemutatnom.

Az egy időben népszerű alkalmazás alapján rengeteg más, hasonló társkeresőt kreáltak különböző fejlesztők, és társkereső oldalak.

És használatát tekintve a Shapr sem más, a mögötte lévő elképzelés, azonban egy teljesen más környezetbe helyezi mindazt, aki esetleg letöltené az appot.

Az alkalmazás azoknak lett kitalálva, akik a professzionális hálózatukat szeretnék kiépíteni. És hozzájuk hasonló elképzelésekkel, érdeklődési körrel rendelkező emberekkel szeretnének találkozni. Kifejezetten abból a célból, hogy egymást segítve vihessék sikerre a terméküket, weboldalukat, vállalatukat, stb.

Letöltés után létre kell hoznunk a saját fiókunkat, és ezt a népszerű közösségi média oldalak automatikus regisztrációs linkjével könnyen megtehetjük. Hiszen mind a Facebook, mind a Google fiókunk segítségével elvégezhetjük ezt a műveletet. Illetve azoknak, akik még mindig inkább a tradicionális megoldások hívei, természetesen rendelkezésre áll az email cím + jelszó páros.

Azt továbbra sem értem, hogy a Twitter miért nem szerepel az adott listán, azt pedig már végképp nem, hogy a LinkedIn miért nincs a lehetőségek között. Hiszen az a weboldal kifejezetten munkáltatóknak, és munkavállalóknak lett létrehozva, hogy ezzel egy teljesen külön platformon létezhessenek.

A profilunk létrehozása után az alkalmazás engedélyeket fog kérni a helyzetünk meghatározásához, a fényképeinkhez való hozzáféréshez (amennyiben nem a közösségi média fiókok egyikét választottuk), valamint az első elindított beszélgetés esetén a mikrofonunkhoz.

És, ha már eljutottunk a beszélgetésekhez, akkor egy kicsit vissza is ugranék a Tinderhez. Hisz nem véletlenül említettem meg a kezdetekben azt az appot. Csak és kizárólag akkor tudunk beszélgetést kezdeményezni egy adott emberrel, amennyiben mindketten jeleztük az alkalmazásnak, hogy szeretnénk találkozni az illetővel. Amennyiben ez megtörént, úgy kapunk egy értesítést arról, hogy új kapcsolatunk csak arra vár, hogy írjunk nekik.

És itt egy fontos kitérő, a legtöbben szeretik a profiljukat normális formában tartani, így sokan megadják a telefonszámukat, személyes, vagy éppen munkahelyi email címüket, és egyéb más adatokat is.

Ezekhez az adatokhoz nem kapunk automatikus hozzáférést egy-egy “találat” esetén. Legalábbis addig nem, amíg erre a másik fél engedélyt nem ad, vagy amennyiben a fentebb említett adatokat külön el nem küldi számunkra.

Amit nem találtam túlságosan fair-nek, sem ezen alkalmazás, sem más hasonló elven működő app esetében. Az nem más, mint a limitált számú lehetőség arra, hogy egy nap alatt kapcsolatot létesítsünk valakivel. Összesen 15-20 ember profilját nézhetjük végig minden nap 09:00 és másnap 08:59 között. Mely után egészen addig, hogy a számláló nullára váltott volna sem visszatérni nem tudunk előzően bejelölt személyek profiljához. Sem újabbakat nem tudunk megtekinteni.

Ettől függetlenül mindazoknak, akik szeretnék az ügyfélkörüket, vagy az üzleti partnereik listáját egy kicsit felpezsdíteni, mindenképpen tudom ajánlani a Shapr alkalmazást, melyet az alábbi linkre kattintva érhettek el.

app-store-icon_2x

Ha tetszett ez a cikk, akkor kérlek nyomjatok rá egy like-t, és osszátok meg, hogy minél több embert elérhessünk. Ha szeretnétek értesülni további akciós ajánlatokról, a heti hírekről, illetve minden egyéb tartalmunkról, akkor iratkozzatok fel a WordPress rendszerén keresztül, vagy kövessetek minket az alábbi közösségi média platformok mindegyikén.


icon-facebook-50x50       twitter_Color_Icon     instagram-logo-homepage-50x50   tumblr-50x50

Szutor Márk

Facebook: http://www.facebook.com/szutor.mark
Twitter: http://www.twitter.com/szutormark
YouTube: http://www.youtube.com/user/szutormark
Instagram: http://www.instagram.com/szutormark
Email: szutor.mark@mndsblog.com

© Szutor Márk
Copyright by M&D’s Blog 2014 – ©

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.