A Hét appja Bővebben (Windows): Angol Magyar szótár

Sziasztok! Mint azt ahogy említettem a heti hírösszefoglalóban, ezen a héten egy szótárat fogok bemutatni.

Azért valljuk be, elég sok ilyesfajta program létezik, de ezek közül sajnos sok nem is használható, nem megbízható, vagy csak nehezen kezelhető.

Maga az app elég könnyen kezelhető, gyors a telepítése, és viszonylag nem igényel nagy tárhelyet. Azért természetesen egy “teljes” szótár tartalmát el kell raktároznia, ami az első elindításkor meg is történik, de még így is kis helyet foglal el.

A szótár internet nélkül is elérhető, a keresése nagyon gyors, de az alkalmazásnak online közösségi tulajdonságai is vannak. Az online tulajdonságok eléréséhez fel kell iratkoznod.

Az alkalmazás “főbb” menüpontjai:

  • Kedvencek
  • Előzmények
  • Beállítások
  • Hozzászólás

Akkor menjünk sorban.

Kedvencek:

Ezen menüpont alatt jelennek meg a “projektek” , illetve megjelenik egy “Új termék hozzáadása” gomb is, amivel mi is tudunk beküldeni szófordításokat, vagy kifejezések fordítását.

Előzmények:

A megnyitás után történt szó-, vagy kifejezéskereséseket tárolja el bezárásig, így vissza tudjuk nézni, hogy mikre kerestünk rá, illetve, ha rámegyünk az eredményre, akkor alul meg is fog jelenni egy hangszóró ikon, és erre “kattintva” ki is mondja azt.

Beállítások:

Ezen pont alatt csak a színtémákat tudjuk állítani, illetve egy jelölő négyzetbe tudjuk engedélyezni a szavak keresését szövegkörnyezetben, továbbá a betűméretet is itt lehet állítani.

Hozzászólás:

Bármilyen bejegyzéshez amiket online olvastunk hozzászólunk, azok itt megjelennek, továbbá láthatjuk mások értékelését a kommentünkről.

A keresési funkciói szerintem teljesen rendben vannak, sőt, engem meggyőzött, de az online részével nem nagyon vagyok kibékülve. Utazáshoz az offline rész tökéletesen passzol, a kifejezéseket is jól fordítja le, viszont egész mondatokkal nem tud mit kezdeni.

windows-phone-icon_2x

Amennyiben tetszett ez a tartalom, akkor kérlek, nyomjatok rá egy like-t, és osszátok meg, hogy minél több emberhez eljusson. Ha nem szeretnétek lemaradni a további akciókról, illetve tájékoztatásokról sem, akkor iratkozzatok fel a WordPress rendszerén keresztül, vagy kövessétek a M&D Blog további bejegyzéseit az alábbi közösségi média platformokon.


icon-facebook-50x50       twitter_Color_Icon     instagram-logo-homepage-50x50   tumblr-50x50

Samu György

Facebook: https://www.facebook.com/samuka942
Twitter: https://www.twitter.com/samugyrgy1

Instagram: https://www.instagram.com/samu942
Email: samu.gyorgy@mndsblog.com

© Samu György
Copyright by M&D’s Blog 2014 – ©

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.