Könyvmolyoknak: José Rodrigues dos Santos – Az Isteni Formula

Újra itt a szombat és ismét egy José Rodrigues dos Santos regényről olvashattok, amiben Tomás Noronha professzor kalandjait követhetitek nyomon.

Dos Santos már A 632-es kódex után sem volt ismeretlen, de 2006-ban Az isteni formula megjelenése után még Paulo Coelho írásait is sikerült felülmúlnia.

A könyv az Einstein utolsó üzenete alcímet viseli a borítóján, ami enyhe célzás arra, hogy miről is fogunk olvasni.

Rövid bevezetés

A CIA tudomására jut, hogy az iráni kormány megkaparintotta Einstein utolsó feljegyzéseit és attól félnek, hogy a briliáns tudós a sorok közé rejtette el egy atombomba elkészítésének tervét. Itt jön a képbe Tomás Noronha, akit felkérnek, hogy fejtse meg az isteni formulát, a Gottesformel-t. Azonban egy gyönyörű iráni nő kérésének nem tudott ellenállni és akaratlanul a teheráni kormány kettős ügynöke lett. Ráadásul Einstein társának, egy portugál fizika professzornak is nyoma vész. Tomás Noronha honfitársából akarták kiszedni az irániak a titkosított szöveg eredeti forrását, azonban a vallatás alatt megölik. A Noronha professzornak ezúttal is sokkal több kalandban van része egy egyszerű megbízás során, mint eredetileg kéne, de semmi sem olyan egyszerű, ha Einsteinről van szó.

Néhány gondolat

Ez alkalommal hiába fogtam a kezembe egy regényt, nem éreztem azt, hogy abba a műfajba tartozna. A szépirodalomi könyvek közé sem lehetne, inkább valahol a kettő között egyensúlyozik dos Santos sikerkönyve. Inkább amolyan ismeretterjesztőnek hatott, amiben az univerzummal kapcsolatos kérdésekre keresik a válaszokat.

Olyan kérdésekre, hogy létezik e Isten? Amennyiben igen tulajdonképpen micsoda? Természetesen ott van a végső kérdés is, hogyan bizonyítsuk be, hogy Isten létezik?

A könyv tulajdonképpen egy thrillerként kezdi, el a történetet viszont egy gyors ütemű novellaként folytatja az író egészen a végkifejletig, habár a történet fikcióra épül, mégis elég szilárd tények alkotják olyan témakörökből, mint a vallás a filozófia és a történelem. Félre ne értsen senki, nem egy vallásos könyvről van szó, hanem egy olyan műről, ami a tudomány és a hit segítségével kérdőjelezi meg mindazt, amiben hisz az ember.

Kiknek ajánlom

A könyvet azoknak ajánlom, akik szívesen olvassák az olyan típusú olvasmányokat, mint a Dan Brown könyvek.  Akik szeretik az olyan regényeket, amiben az intelligencia és a hit találkozását, valamint azoknak, akik olyan könyveket keresnek amiben a kalandot  és a gyönyörű tájakat egy helyen találják meg.

Találkozunk jövő héten egy újabb dos Santos könyvvel!

Amennyiben sikerült segíteni, illetve tetszett ez a tartalom, akkor kérlek, nyomjatok rá egy like-t, és osszátok meg, hogy minél több emberhez eljusson. Ha nem szeretnétek lemaradni a további akciókról, illetve tájékoztatásokról sem, akkor iratkozzatok fel a WordPress rendszerén keresztül, vagy kövessétek a M&D Blog további bejegyzéseit az alábbi közösségi média platformokon.

Mégegyszer köszönjük a figyelmeteket!


icon-facebook-50x50       twitter_Color_Icon     instagram-logo-homepage-50x50   tumblr-50x50

Téglás László

Facebook: https://facebook.com/teglaslaszlo
Twitter: https://twitter.com/teglas_laszlo/
Instagram: https://www.instagram.com/teglaslaszlo/
Email: teglas.laszlo@mndsblog.com

© Téglás László
© Copyright by M&D’s Blog Since 2014

Könyvmolyoknak: José Rodrigues dos Santos – Az Isteni Formula” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.