Netflix & Chill: Taken – Hail Mary (Season 1, Episode 6)

Ismét eljött az ideje az újabb Taken epizód áttekintésének, ami egy kis visszalépés volt az eddigiekhez képest, vagy nem?

Nos a cselszövések és a szokásos akció jelenetek mellett John végre egy kis szerephez is jutott.

Viszont mindezek mellett Bryan Mills-szel kapcsolatban nem láthattunk semmi említésre méltót.

További részletek a spoiler után olvashatóak.

Spoiler-Alert

Ahogy két héttel ezelőtti részben Riley (Jennifer Marsala), úgy az eheti epizódban szintén egy  további mellékszereplő életébe kapunk végre betekintést. Ezúttal John (Gaius Charles) és a bátyja, George (Ryan Allen) közötti kapcsolatról, valamint a környékről ahol felnőttek.

Az epizód első jelenete egy könnyed kosárlabda mérkőzéássel nyit ami a csapat és John régi barátai között zajlik, melyet a mobiltelefonok csörgése zavar meg. Természetesen mindenkit behítak egy sürgős eset miatt, de John a bátyjával tartott, akivel pár szót váltott a környéken történő eseményekről. Geroge aggódik a környék bandája miatt, hiszen az új vezetőjük gyerekeket használ fel különböző feladatokra.

2017-04-10 (3).png

Abszolút klisés az egész helyzet, hiszen ilyenkor kihez is fordulhat, mint a testvérhez aki képzett katona, aki pár jól irányzott ütéssel rendbe teheti a rosszarcú bűnözőket. John először szépen igyekezett megoldani a problémát, hiszen egy szigorúan titkos csapat tagja és nem akar semmi problémát okozni egy ilyen összetűzéssel. Azonban nem értenek a szép szóból és a három tagot reflexből lefegyverzi és rendre inti őket. Közben régi bevetésekről villannak be neki emlékek, talán az előző részben bekapott lövés hatására jutottak eszébe.

Szerintem nem kell sokat gondolkodni John háttértörténetén, egy rossz környéken élő afro-amerikai fiú a katonaságban egyenesbe rázódik és most egy elit csapat tagja lett. A testvére magasabb helyről várja a segítséget, hiszen az Úr szolgája, amit John nem néz jó szemmel, és felvilágosítja őt, hogy ésszzerűbb megoldásokat keressen az imádkozás helyett.

2017-04-10 (5)

Mindeközben a csapat Oroszországon keresztül igyekszik kimenekíteni egy orosz kémet és a terhes barátnőjét aki nem mellesleg egy orosz katona tiszt felesége. Sőt az akció során folyamatosan akadályokba ütközbek mintha valaki tudná minden lépésüket. Szerencsére mindenki ép és egészséges volt, külföldön is és odahaza egyaránt, azonban a legrosszabbra nem számítottak.

Arra gondolok, hogy kettő CIA ügynököt csaltak kelepcébe és öltek meg úgy, hogy szinte senki nem tudott semmit róluk, ez már eléggé gyanús. Azoban a csoport vezetőjének, Christina Hart-nak (Jennifer Beals) volt sütnivalója, és házon belül megoldotta a tégla kérdését.

2017-04-10 (1)

Amint megláttam Brant-et a fiatal és merész tanácstagot, egyből rá gyanakodtam. Ráadásul mikor John és Christina otthagyták őt egy injekciós tűvel az zseniális húzás volt. Az csak hab volt a tortán, hogy a vallomás miatt tették, hiszen árulást követett el azzal, hogy pénzért kiadott szigorúan titkos információkat.

Gretchen, aki a CIA ügynökök összekötője volt eléggé ügyetlenül viselkedett, hiszen nem látta előre a veszélyt a különböző jelekből, sőt ha egy olyan műveletet fedez mint ami Oroszországban volt arról tudnia kellett volna pontról pontra.

Nos mit tudtunk meg ezen a héten Bryanről?

2017-04-10 (4).png

Végre képes volt teljesen csapatjátékosként viselkedni, követte a parancsokat és nem ment a saját feje után. Habár nem maradhatott el a szokásos felkészültünk a pár pillanat alatt az ellenség fogadására idegen földön. A medvecsapdák és a drótkötél maradandó nyomokat hagynak az annyi szent.

Azt érdekes volt látni, hogy Bryan (Clive Standen) ámult azon, hogy Scott-nak (Mi két gyereke van. pedig a kémeknek elvileg nem lenne szabad, hiszen támadási felületet adnak  a családdal. Azonban a férfi azt mondta, hogy miattuk csinálja az egészet. Azért az irónikus, hogy a filmekben pont a családtagjait menti meg folyamatosan.

Habár ebben a részben sem Asha, sem Meija és a vele kapcsolatos események nem szerepeltek egyáltalán, ebből azt feltételezhetjük, hogy a következő epizódban bőven lesz róluk látnivaló.

Találkozunk a következő héten a következő résszel!

Amennyiben tetszett a tartalom, akkor kérlek nyomjatok rá egy like-t, és osszátok meg, hogy minél több emberhez elérjen. Ha nem szeretnétek lemaradni a további tartalmainkról sem, akkor kérlek iratkozzatok fel a WordPress rendszerén keresztül. Valamint kövessetek bennünket az alábbi közösségi média platformok mindegyikén.

Mégegyszer köszönjük, hogy ismét velünk tartottatok! Sziasztok!


icon-facebook-50x50       twitter_Color_Icon     instagram-logo-homepage-50x50   tumblr-50x50

Téglás László

Facebook: https://facebook.com/teglaslaszlo
Twitter: https://twitter.com/teglas_laszlo/
Instagram: https://www.instagram.com/teglaslaszlo/
Email: teglas.laszlo@mndsblog.com

© Téglás László
© Copyright by M&D’s Blog Since 2014

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.