A Hét Appja Bővebben (Android): Trainline EU

A legtöbb ember szereti, ha egy külföldre való utazás során minden simán megy. Eheti alkalmazásunk, a Trainline EU ebben segít.

Egy olyan alkalmazásról lesz szó, mely a kategóriájában a legtöbbet letöltött applikáció a világon, és amelybe több mint 9,4 millió ember regisztrált.

Használatával olyan vonatokra tudunk jegyet foglalni, melyek Európán belüli utazásra jogosítanak fel minket. Egyszerűen és gyorsan.

1Az alkalmazás letöltése után egy felhasználói fiókot kell létrehoznunk egy egyszerű regisztrációval, amiről e-mailen keresztül értesítést kapunk. A regisztrációkor lehetőségünk van a Facebook vagy a Google segítségével egy érintéssel egyből beregisztrálni. A belépést követően egyből a keresés fülön találjuk magunkat ahol az kiinduló és a célállomás valamint az indulás napját megjelölve kereshetünk járatokat, a visszatérés napját opcionális lehetőségként ajánlja fel az alkalmazás. A keresés fül mellett, a kosár és az utazás fülek találhatók, valamint a jobb felső sarokban érhetünk el további beállítási lehetőségeket. Természetesen a kosár mindaddig üres marad míg el nem kezdünk jegyeket foglalni, valamint az utazás fülön lehetőségünk van a jövőbeni és az eddigi utazásokat lekérni.

2A további beállításoknál számos lehetőségünk van még, beállíthatunk részletes keresést, ami annyit jelent csak, hogy egy olyan lehetőséget ad a kereséshez hozzá, hogy ha valamilyen városon keresztül akarunk utazni, akkor foglalhatunk úgy jegyet, hogy érintjük azt. A frissítést a kész kereséskor használhatjuk, hogy a legfrissebb adatok álljanak rendelkezésünkre valamint itt található meg az az opció, hogy visszajelzést tudunk küldeni, és ha szükségünk van segítségre, akkor a súgót is itt tudjuk elérni. Természetesen a kijelentkezést is itt tehetjük meg. Továbbá található itt egy beállítások (Settings) menüpont a beállításokon belül, ahol  az általános (General) és a fiókbeállítások (Account) mellett információkat tudhatunk meg az alkalmazásról.

3Az általános beállításoknál igazából csak az értesítések be és kikapcsolását tudjuk megtenni, míg a felhasználói beállítások már kicsit részletesebb. A személyes beállításoknál a nevünket valamint az email címünket változtathatjuk meg, hiszen email-en keresztül kapjuk az értesítést a foglalásunkról. Az Invitation code-nál kedvezményes kódokat tudunk beváltani, amit olyan oldalon tudunk keresni, mint például a vouchercloud.  Az egyik legfontosabb beállítás a fizetési eszközök (Payment cards), itt csak akkor jelenik meg a beállítás lehetősége, ha már lefoglaltuk az első jegyünket, amit megtehetünk Visa, Mastercard vagy American Express kártyával, vagy a Paypal internetes fizetési felülettel. Amennyiben szeretnénk hírleveletkapni a beállított email címünkre akkor at szintén itt kapcsolhatjuk be, emellett a Calendar Events bekapcsolásával szinkronizálhatóak az utazások a Google Naptárával.  Ráadásul lehetőségünk van a foglalásunkról számlát (Proof of payment4) küldeni szintén emailben, amit minden egyes megvásárolt jegy után állítanak ki a felhasználó számára. A programról egy visszajelzést biztosítanak a play áruházban, továbbá a verziószámról és a felhasználási feltételekről kaphatunk részletes információt.

5Lássuk a foglalás menetét. A keresésnél lehetőségünk van további “utasok” beállítására, tehát további személyeknek tudunk jegyet foglalni. A keresési eredményeknél elég, ha rábökünk az egyik járatra, ahol be tudjuk állítani, hogy milyen osztályon szeretnénk utazni, az ülőhelyünk számát is egyből megtudhatjuk amennyiben hozzáadjuk a kosarunkhoz és kiegyenlítjük a jegy árát a már fentebb felsorolt fizetési módok egyikével. Fontos, hogy a jegy lefoglalását és kifizetését a járat indulása előtt legfeljebb 10 perccel véglegesítsük.

Azonban Európán belül csak bizonyos országok vasúthálózatára érvényes. Lehetőségünk van angol. belga, francia, luxemburgi, német, olasz, spanyol, svájci és a holland vasúthálózaton olcsóbb jegyeket vásárolni.

A Trainline EU használata olyan, mint maga az alkalmazás. Egyszerű és érthető. Nincs semmi fölösleges menüpont. Minden funkciónak meg van a rendeltetése. Nem tartom valószínűnek, hogy a közeljövőben külföldre utazok vonattal, amennyiben lesz lehetőségem, akkor érdemes lesz igénybe venni az alkalmazást.

google-play-icon_2x

Ha tetszett ez a cikk, akkor kérlek nyomjatok rá egy like-t, és osszátok meg, hogy minél több embert elérhessünk. Ha szeretnétek értesülni további akciós ajánlatokról, a heti hírekről, illetve minden egyéb tartalmunkról, akkor iratkozzatok fel a WordPress rendszerén keresztül, vagy kövessetek minket az alábbi közösségi média platformok mindegyikén.

Köszönjük, hogy ismét velünk tartottatok! Sziasztok!


icon-facebook-50x50       twitter_Color_Icon     instagram-logo-homepage-50x50   tumblr-50x50

Téglás László

Facebook: https://facebook.com/teglaslaszlo
Twitter: https://twitter.com/teglas_laszlo/
Instagram: https://www.instagram.com/teglaslaszlo/
Email: teglas.laszlo@mndsblog.com

© Téglás László
© Copyright by M&D’s Blog Since 2014

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.