A Hét Appja Bővebben (iOS): British Airways Perfect Days

Mit csinálnál, hova mennél ha eltölthetnél 24 órát a kedvenc városodban?

Hogyan osztanád meg másokkal az élményeidet? Instagramon, Facebookon? Netán Twitteren?

Nos ezen kár tovább gondolkodnod, hiszen a British Airways Perfect Days app gyakorlatilag egyesíti azokat a funkciókat, melyeket a fentebbi közösségi média platformok kínálnak.

És ezzel együtt egy jól kinéző, és mindenképpen emlékezetes változatot csinálnak a képekből, és videókból, melyeket az utazásotok során készítettetek.

Az alapok

A British Airways Perfect Days alkalmazás, bár régóta nem került frissítésre, ettől függetlenül a funkcionalitása nem szenved hiányosságokat. Továbbra is elérhetőek a már megszokott megosztási funkciók, lehetőségek. Ám kicsit furcsa lehet majd az iOS 9, vagy iOS 10 felhasználóknak, hogy az Apple mobil operációs rendszerének 6-os verziójára hajazó kezelőfelületet látnak majd.

Mondjuk talán pontosan emiatt mondom azt, amit mondok, hogy ez a döntés mindenképpen az alkalmazás előnyére vált. Hiszen nem csak, hogy a régebbi op. rendszerre való optimalizáció miatt gyorsan, és kényelmesen használható az app még régebbi hardveren is, mint mondjuk egy iPhone 4S.

A funkcionalitás

Mint azt az alábbi kép is jól mutatja, funkciók terén nem kapunk túl sok mindent, de egy ilyen jellegű alkalmazástól ezt nem is várnánk el. Azt már jóval inkább, hogy ezek tökéletesen működjenek is. Szóval lássuk, hogy ez vajon létező elvárás-e? És, hogy az alkalmazás megfelel-e ezeknek?!

screen320x480Fentről lefelé haladva a bal-középen találjuk a “Book a Trip” gombot,, melynek segítségével természetesen azonnal foglalhatunk akár a saját keresési feltételeink szerint, akár egy már meglévő Perfect Days felhasználó adatai alapján.

Az egyetlen hiba, amit itt felfedeztem az nem is igazán mondható hibának, inkább
figyelmetlenségnek a fejlesztők részéről. Ugyanis az alkalmazás nem veszi figyelembe, ha a British Airways Perfect Days, és a British Airways app együtt kerültek telepítésre az eszközünkön. Így ahelyett, hogy a már fent említett foglalási felületet dobná a szemünk elé, mindössze egy mobil böngészőkre optimalizált felületet kapunk, ahol kezelhetjük a repülőjegy, és hotel foglalásainkat.

A “My Perfect Days” menüpont alatt természetesen azokat a túrákat találhatjuk, amiket vagy vázlatként elmentettünk, vagy amit már véglegesítettünk, és bár igyekeztem kísérletezni az alkalmazással. Nem talátam olyan időintervallumot, amit már nem jelenített volna meg. Szóval joggal mondhatom abszolút életreszóló opcióról van szó.

A “Top Perfect Days” a British Airways munkatársai által választott, vagy a közönség által megszavazott legjobb anyagokat tartalmazza. Melyek természetesen folyamatosan változnak, és bár lehetséges, hogy egy-két hétig ugyanazokat a lehetőségeket látjuk majd ezalatt a menüpont alatt. Ettől függetlenül érdemes ide néha visszanézni, akár csak ötletekért egy következő nyaraláshoz, akár inspiráció gyanánt a saját “tökéletes napunk” elkészítéséhez.

A Meet Me funckió mostanra már nem feltétlenül mondható hasznosnak, hiszen az iMessage, és rengeteg másik IM alkalmazás rendelkezik helyzetmegosztási funkcióval. Azonban a fejlesztők ezt a lehetőséget továbbra is bent hagyták. Egyrészt gondolva az esetlegesen régebbi operációs rendszert futtató készülékek tulajdonosaira, illetve mindazokra a felhasználókra,  akik nem rendelkeznek az iMessage nyújtotta előnyökkel. Vagy akikk netalántán teljes értékű Windows operációs rendszerről szeretnék használni ezt a funkciót.

Most pedig elérkeztünk a Create my Perfect Days lehetőséghez, ami végigvisz bennünket azon az úton, ami alapján elkészíthetjük azt az “emlékkönyvet” mey a tökéletes napjainkat mutatja meg az egész világnak.

Ennél jobb lezárást pedig keresve sem találhattam volna ennek a cikknek, amennyiben szeretnétek letölteni és kipróbálni az alkalmazást, akkor azt az alábbi linkre kattintva tehetitek meg.

app-store-icon_2x

Ha tetszett ez a cikk, akkor kérlek nyomjatok rá egy like-t, és osszátok meg, hogy minél több embert elérhessünk. Ha szeretnétek értesülni további akciós ajánlatokról, a heti hírekről, illetve minden egyéb tartalmunkról, akkor iratkozzatok fel a WordPress rendszerén keresztül, vagy kövessetek minket az alábbi közösségi média platformok mindegyikén.


icon-facebook-50x50       twitter_Color_Icon     instagram-logo-homepage-50x50   tumblr-50x50

Szutor Márk

Facebook: http://www.facebook.com/szutor.mark
Twitter: http://www.twitter.com/szutormark
YouTube: http://www.youtube.com/user/szutormark
Instagram: http://www.instagram.com/szutormark
Email: szutor.mark@mndsblog.com

© Szutor Márk
Copyright by M&D’s Blog 2014 – ©

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.