Netflix & Chill: Taken – Leah (Season 1, Episode 8)

A Taken egy jobban igyekszik, hogy azzá váljon aminek lennie kell. Az eheti részt felírhatjuk azok közé, amik előrébb viszik a karakterfejlődést.

Főképp Bryan (Clive Standen) és Christina Hart (Jennifer Beals) akiket különösen ki lehet emelni ez alkalommal.

Ennek ellenére még mindig várok a többi szereplővel kapcsolatban további információkat, amivel jobban megismerhetjük őket.

Spoiler-Alert

Az epizód Washington Dulles repülőterén kezdődik, ahol egy szemüveges nőt, Leah Wicker-t (Ayelet Zurer) engedik át a vámon. Igen ő lesz az egész epizód középpontjában. Leah a becsekkoláskor a pultnál hagyta a szemüvegét, ami figyelmetlenség volt a részéről, hiszen a kiegészítő az álcájának a része. A nő az egyik legjobb ügynöke a Mossadnak, azonban menekülnie kell, hiszen vadásznak rá.

2017-04-24 (2).png

A titkos ügynökkel megtörtént az ami a lehető legrosszabb dolog ami megeshet egy kémmel, egy olyan betegség támadta ami hatással van az agyára, és még nincs ismert gyógymód rá, korai stádiumban levő Alzheimer kór a diagnózis. Gondoljunk csak bele, egy olyan személy, akik különböző titkos információknak a birtokában Alzheimer kóros lesz, az tulajdonképpen teherré válik azok szemében akikkel kapcsolatba került az évek során. Miután Bryan és Christina tudomására jutott az állapota, csak egy kérdés maradt hátra: Ki szeretné megölni őt, az irániak vagy a munkaadói.

A válasz egyértelmű, az izraeliek. Hiszen attól tartanak,hogy valami kiszivárog valami velük kapcsolatban az állapotának köszönhetően. Továbbá eléggé le vannak foglalva azzal, hogy felrobbantsák az izraeli miniszterelnök gépét. már ekkor nem állt össze a kép számomra, hiszen egy Mossad ügynök után indítsanak most hajtóvadászatot ahelyett, hogy minden forrásukat az elnök elleni merényletre használják.

2017-04-24 (1).png

Úgy gondolom elterelésnek szánhatták a forgatókönyvírók a gyilkossági kísérletet amit Leah ellen akartak elkövetni, de szerencsére a csapat résen volt, Sajnos nem eléggé, hiszen a nő egymaga semlegesítette a támadóját, emelett késleltette azt is, hogy a Virginiában levő farmot megtalálják, ahol az iráni terroristák búvóhelye volt. Miután könnyedén hatástalanították a farmon levő külföldi támadókat, Bryan egy amolyan addig nézlek téged míg meg nem adod a szükséges információkat arcot vágott az egyik terroristának, aki persze meg is adta azt. Végre használta az eszét is azon kívül, hogy az előbb leütlek, aztán pedig kérdezek módszert alkalmazta volna. Ezért mindenképp piros pontot érdemel, úgy gondolom.

2017-04-24 (5).png

Leah állapota figyelmeztető jel lehet Christina számára, hiszen az akciócsoport vezetője hasonló cipőben jár, mi történik ha az agyában levő rög komplikációkat fog okozni? Valaki hasonlóan szeretné eltenni őt láb alól, ahogy Leah-t is? Valószínű, hiszen nem egy embernek tett keresztbe. Ez történik, ha a helyes utat választod Washingtonban. Ezért volt kiakadva mikor kibúlyt a szög a zsákból, nem az irániak dolgoztak azon, hogy likvidálják Leah-t, hanem a helyi Mossad iroda vezetője igyekezte eltávolítani a nőt az élők soráből. Ebből Christina arra következtetett, hogy akár megtörténhet ugyanaz vele is mint Leah-val.

Nem is volt meglepő mikor Christina megjelent Harry (Dominic Fumusa) ajtajában, akit a Ready epizódban ismerhettünk meg, mint Christina legjobb barátnőjének a férje. Christina és Harry között már akkor kapcsolat volt, mikor még nem halt meg a felesége. Idővel egyre közelebb kerültek egymáshoz és nem volt meglepő, hogy túllépnek a barátságon.

2017-04-24 (3).png

Bryan és Leah elég gyorsan közös nevezőt, hiszen a tapasztalataik miatt tudták mit érez a másik. Vagy talán nő egyike azoknak a személyeknek akiket meg akar védeni? Továbbá az epizódban mikor Christina, Bryan és Leah menekülnek, a Leah által kiválasztott kocsi felrobban, amint beindította azt.  A rész végén jött a csavar, Leah túlélte. Megrendezte a halálát, hogy ott haljon meg ahol szeretne. A virginiai tengerparton egy jó könyv társaságában. Vajon Bryan honnan tudta, hogy ott fogja találni? A nő nem osztott meg semmilyen információt vele, és a szemüvegét is a hűtőben hagyta Bryan-nél.

Már csak két epizód van hátra és ez a rész továbbra is reményt ad arra, hogy a sorozat végre megtalálja az irányt, amerre haladnia kell. Ha belegondolok ez volt az eddigi legösszefüggőbb és nyugodtan kijelenthetjük, hogy a magánakciókat tekintve Bryan úgyanannyira a feje után ment mint Leah. Lehet ennek volt köszönhető, hogy Christina nem szidta le Bryan-t, hanm minimális reakcióval illette a férfit.

Sajnos a csapat nagyon minimális szerepet kapott, a következő részben biztos vagyok benne, hogy több figyelmet gonak kapni. Természetesen Carlos Meija-ról se feledkezzünk meg és az ő megmentőiról, akikről szintén többet várok mint amennyit eddig kaptunk. Vajon Bryan-re mi várhat a továbbiakban? Képes lesz továbbra is csapatban dolgozni vagy átmegy megint Rambo üzemmódba? A következő rész mindenképpen meghatározó lesz, hiszen a teljes fináléra hatással lehet ami a kilencedik rész esemémnyeit illeti.

Köszönöm, hogy velünk tartottatok, találkozunk a következő héten az újabb résszel!

Amennyiben tetszett a tartalom, akkor kérlek nyomjatok rá egy like-t, és osszátok meg, hogy minél több emberhez elérjen. Ha nem szeretnétek lemaradni a további tartalmainkról sem, akkor kérlek iratkozzatok fel a WordPress rendszerén keresztül. Valamint kövessetek bennünket az alábbi közösségi média platformok mindegyikén.

Mégegyszer köszönjük, hogy ismét velünk tartottatok! Sziasztok!


icon-facebook-50x50       twitter_Color_Icon     instagram-logo-homepage-50x50   tumblr-50x50

Téglás László

Facebook: https://facebook.com/teglaslaszlo
Twitter: https://twitter.com/teglas_laszlo/
Instagram: https://www.instagram.com/teglaslaszlo/
Email: teglas.laszlo@mndsblog.com

© Téglás László
© Copyright by M&D’s Blog Since 2014

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.