A Hét Appja Bővebben (iOS): Adobe Premiere Clip

Nem tudom közületek mennyien foglalkoznak képek szerkesztésével, videók vágásával legalább heti egyszer?

De a szerkesztőség folyamatosan dolgozik azon, hogy újabb, és újabb tartalmak lássanak napvilágot.

Ehhez pedig elengedhetetlen, hogy a felvételek, amiket a szerkesztőink készítenek könnyen, és egyszeűen jussanak el hozzám.

Itt jön be a képbe az Adobe Premiere Clip, mely gyakorlatilag a PC-s, és Mac-es nagytestvér Premiere Pro mobilos változata.

Az alkalmazásról

Alapvetően már régen azt mondtam magamnak, hogy iPad–en, telefonon, vagy bármilyen egyéb tableten én nem fogok videót vágni. Nem csak azért, mert a renderelés egy fél élet lenne a 15-20 perces videók esetében. De azért is, mert nem lett volna értelme alapból ezekkel az eszközökkel elkészíteni a felvételeket.

Majd képbe jött egy kis ideig az iMovie, melynek használata során rájöttem, hogy nem is annyira rossz ötlet az iPad-emen elszórakozni bizonyos tartalmakkal. De még mindig nem volt az igazi a végeredmény amit vártam volna.

Ekkor jelent meg iOS-re az Adobe Premiere Clip, ami a Creative Cloud integrációjával, és a projektek, valamint videó és képfájlok a felhőn keresztül történő szinkronizációjával kezdett rávenni arra, hogy változtassak az álláspontomon.

Hiszen nem csak, hogy minden olyan fájlt, amit a PC-n már hozzárendeltem egy-egy projekthez megkaptam, és szerkeszteni tudtam. De a projekt mentése után és a gépre visszatérve ott tudtam folytatni a dolgokat, ahol az iPad-en abbahagytam.

És biztosan veletek is előfordult már az, hogy út közben jutott eszetekbe valami, ami kifejezetten hasznos lehetett volna, ha nem felejtitek el, mire haza értek. Nos nekem pontosan emiatt lett tökéletes választás a Premiere Clip, illetve az Adobe Creative Cloud termékek összessége.

Ezen felül funkcionalitásról nem nagyon tudok szót ejteni, hiszen egy videóvágó alkalmazásról beszélünk. Így sok újdonságot nem találhatunk ebben az appban sem, a többi hasonló iterációhoz képest.

app-store-icon_2x

Ha tetszett ez a cikk, akkor kérlek nyomjatok rá egy like-t, és osszátok meg, hogy minél több embert elérhessünk. Ha szeretnétek értesülni további akciós ajánlatokról, a heti hírekről, illetve minden egyéb tartalmunkról, akkor iratkozzatok fel a WordPress rendszerén keresztül, vagy kövessetek minket az alábbi közösségi média platformok mindegyikén.


icon-facebook-50x50       twitter_Color_Icon     instagram-logo-homepage-50x50   tumblr-50x50

Szutor Márk

Facebook: http://www.facebook.com/szutor.mark
Twitter: http://www.twitter.com/szutormark
YouTube: http://www.youtube.com/user/szutormark
Instagram: http://www.instagram.com/szutormark
Email: szutor.mark@mndsblog.com

© Szutor Márk
Copyright by M&D’s Blog 2014 – ©

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.