Könyvmolyoknak: José Rodrigues dos Santos – A Végső Titok

El sem hiszem, hogy már az ötödik dos Santos könyvajánlónál tartunk, mintha csak tegnap lett volna, hogy A 632-es kódexről írtam.

A portugál író ismét belecsapott a lecsóba, akárcsak az Isten haragja könyvével,ami az iszlám vallást helyezte célkeresztbe,és az egyik legolvasottabb könyvről, a könyvek könyvéről, a Bibliáról és a kereszténységről olvashatunk.

A végső titok immáron az ötödik könyve a Tomás Noronha sorozatnak, és bevallom őszintén, hogy ez alkalommal sem csalódtam benne, sőt úgy gondolom, hogy az eddig legjobb könyve az öt közül.

Rövid bevezetés

Patricia Escona, az egyik legrégebbi biblia kéziratot, a Codex Vaticanust tanulmányozza  a Vatikáni Apostol Könyvtárban, mikor valami zajra lesz figyelmes. Nem sokkal később az utolsó dolog, amit látott egy kés, amely elvágta a torkát.

Főhősünk, Tomás Noronha Rómában tartózkodott egy régészeti kutatáson mikor Valentina Ferro, olasz rendőrfelügyelő a segítségét kéri egy gyilkossággal kapcsolatban. A gyilkosság áldozata nem más, mint Patricia Escona, Tomás régi ismerőse. Továbbá tetthelyen egy rejtvényt is találnak a meggyilkolt nő mellett, ami a Biblia hibáira és összeférhetetlenségire utal. Az pedig csak ráadás, hogy a Ferro rendőrfelügyelő igaz keresztény hívő.

Olvasás közben nem csak egy izgalmas történetet bontakozik ki előttünk, hanem akárcsak a korábbi könyveiben, a cselekmény helyszíneit úgy írja le, mintha ott lennénk. Hiszen Róma mellett még számos helyen megfordul két hősünk, Dublin, Bulgária, A Jeruzsálem és végül a Szentföld .

Dos Santos szakít valamelyest az eddigi négy Noronha könyv szokásaival, és A végső titkot úgy írta meg, hogy a történelmi tényekre koncentrált.

Néhány gondolat

Ismét beteljesül a könyv címe, amely nem más, mint az egyik legismertebb személy kilétének felfedése, aki nem más, mint Jézus. Mi lenne, ha Jézus ismét közöttünk járna? Vissza tudnánk hozni őt a sírból?  Hogyan alakulna át a vallás világa, ha visszatérne az élők sorába? Hogyan reagálna Jézusra a köré felépített vallás képe? Valóban azt tanította, amit a Bibliában olvashatunk? Pár olyan kérdés, amelyre válaszolva alapjaiban rázná meg a világot.

Szerintem Valentina Ferro rendőrfelügyelő személyesíti meg az olvasót, akinek van némi ismerete a kerszténységről. Ahogy halad előre a regény története, a nő kénytelen átértékelni a vallásával kapcsolatos nézeteit a tények miatt, amelyeket Tomás a nyomozás során feltár. Számomra a könyv igen informatív volt ismét, amiben olyan változatos témákat olvashattam mint a történelem, a biológia és a kaland.

Kiknek ajánlom

A legelképesztőbb darabja a Tomás Noronha sorozatnak, nem szabad kihagyni a másik nég elolvasása után. Azonban akik csak most ismertk meg az írót, akkor egy elgondolkodtató könyvre számítsanak, szóval aki a romantikus könyvek világát kedveli jobban, ez nem az ő könyve. Mindenképp azoknak érdemes elolvasni, akik szeretik a részleteket, nem csak végigrohanni egy könyvön, hanem átgondolni azt, amit olvastak.

Kellemes olvasást kívánunk minden kedves olvasónknak!

Amennyiben sikerült segíteni, illetve tetszett ez a tartalom, akkor kérlek, nyomjatok rá egy like-t, és osszátok meg, hogy minél több emberhez eljusson. Ha nem szeretnétek lemaradni a további akciókról, illetve tájékoztatásokról sem, akkor iratkozzatok fel a WordPress rendszerén keresztül, vagy kövessétek a M&D Blog további bejegyzéseit az alábbi közösségi média platformokon.

Mégegyszer köszönjük a figyelmeteket!


icon-facebook-50x50       twitter_Color_Icon     instagram-logo-homepage-50x50   tumblr-50x50

Téglás László

Facebook: https://facebook.com/teglaslaszlo
Twitter: https://twitter.com/teglas_laszlo/
Instagram: https://www.instagram.com/teglaslaszlo/
Email: teglas.laszlo@mndsblog.com

© Téglás László
© Copyright by M&D’s Blog Since 2014

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.