Netflix & Chill: Taken – Gone (Season 1, Episode 9)

A hullámzó teljesítményű évad végre bekövetkezett az a pillanat mikor mindenki kiteríti a kártyáit.

Amellett, hogy kiszámítható volt az események jelentős része, nem mondtam le arról, hogy újat tud mutatni.

Természetesen a múlt héten már tudni lehetett, hogy Carlos Mejia (Romano Orzari) és Asha (Brooke Sudano) lesznek azok akik ebben a részben kulcsszerepet fognak játszani.

Spoiler-Alert

Az irónia az egészben az, hogy Bryan a tudta nélkül volt a tégla az akciócsoportnál, és erre is csak úgy jött rá, hogy Asha szembesítette vele, hogy talán figyelik őt. Mindezt egy veszekedés során, mikor rákérdezett a férfi, hogy elmondta e bárkinek, hogy náluk van Mejia. Még szép, hogy a mexikói kormány vissza akarja kapni őt.

Nem értettem, hogy Bryan miért nem kérte meg Riley-t (Jennnifer Marsala)és Fahraan-t (Simu Liu), hogy nézzék át a lakását további lehallgató készülékek után. Valószínűleg azért, mert többet mondott el Asha-nak, mint kellett volna. Ráadásul a nő sosem volt felkészülve azokra a dolgokra, ami Bryan-nel napi szinten megeshet.

2017-05-01 (3)

Az epizód fő lényege tehát Carlos Mejia elszállítása lett volna. Mint minden egyes esetben, ezúttal sem mentek zökkenőmentesen a dolgok. Bryan nem bízta a véletlenre, az átszállításkor használt ruhába varrt egy nyomkövetőt, amennyiben valami balul sülne el. Nem Bryan-t vették először célba a kartell azon tagjai, akik a kiszabadítást szervezték, hanem az FBI egyik különleges ügynökét, Marie Salt-ot. Vajon lehet e valami összefüggés Angelina Jolie Salt című filmjével? Elrabolják a férjét, hogy aztán megzsarolhassák, hiszen a nő a felelős a drog báró átszállításáért. Minden a nagykönyv szerint történt.

Mejia megszökött az átadás helyszínén az igen heves lövöldözés kereszttüzében és sikeresen ellopott egy kocsit, mely egy sheriff kíséretben érkezett. Miért vesződött azzal, hogy megölje a rendőrt és felvegye az egyenruháját a narancssárga börtönruhára, sajnos ez egy olyan elem volt az epizódban, ami szintén nem volt logikus számomra.

2017-05-01 (4)

Azt ugye tudjuk, hogy a különleges ügynök férjét fogva tartják valahol., amit még nem sikerült bemérni. Nos ez egy kettőre megváltozott, hiszen a lövöldözés helyszínénél az egyik halott férfi telefonját lenyomozták, és egyből jöhetett a túszmentés. Ilyen egyszerűen.

Mindezek ellenére a részben mivel az epizódban kétfelé vált a csapat, ezért lehetőség volt az egész csapatot akcióban látni.

A szállítással kapcsolatban néhány zavaró gondolat merült fel bennem a rész nézése során. A kartellnek, hogy volt ennyi információja a transzportról, hiszen mindet Bryan lakásáról tudtak meg. Gondolok itt az FBI-ra és a velük kapcsolatos információkra.

Egyszerűen nem lehet haragudni Marie-re, hiszen egy keményhelyzetben találta magát. A  hazája és a családja között kellett választania. Végül jól döntött, és titokban Bryan segítségét kérte mikor leesett neki, hogy csak ő az, aki kezelni tudja a helyzetet. Milyen jól alakultak számára a dolgok. Milyen megnyugtató lehetett az, hogy állandóan a ” Bízz bennem” mondatot ismételgették Marie számára Bryan-ék. Hiszen ők az a szigorúan titkos részlege az amerikai kormánynak, ami nem is létezik.

2017-05-01 (2)

Mejia szabadulása Marie számlájára írható, hiszen a nőnek abba bilincsbe kellett volna kapaszkodnia ami Mejia csuklóján kattant. Megértem én a füstbombát meg a golyókat, ettől függetlenül leteríthette volna a földre, ahol megvárhatta volna az egész balhé végét. Valamint az, hogy első körben még tárgyalt is volna a cseréről a kartellel. Köztudott, hogy Amerika nem tárgyal terroristákkal. A nő nem lehetett biztos abban, hogy elengedik a férjét, ráadásul létszámfölényben is voltak az átadás helyszínénél. Mindez addig volt patt helyzet, míg Bryan csapata meg nem mentette George Salt-ot, amolyan Rambo módon.

Az szép dolog volt, hogy Bryan átérezte azt a helyzetet, amiben Marie volt, és ezáltal segíteni tudott neki, és pontosan ugyanebbe a szituációba került az epizód végén. Amennyiben Bryan több információval látta volna el Asha-t már a kapcsolatuk elején, gondolok itt a munkahelyre és Mejia-ra. Akkor talán a nő óvatosabb lett volna, vegyük például Elena-t, a szomszédját. Valamint ha rájövök arra, hogy Meija kiszabadult, akkor miért nem figyelmeztettem azokat, akiket szeretek?

2017-05-01 (1)

Bryan most elég nagy slamasztikában van. hiszen engedte Mejia-t elszökni a barátnője miatt. Ráadásul senki nem tudja még, hogy elrabolták őt. Szerencsére, nem veszített a rutinjából, az egész évadban hasonló szituációkba került, biztosas felkészült az utolsó küldetésére.

A fináléban számítani lehet arra szerintem, hogy Christina (Jennifer Beals) csak újra el akarja fogni Meija-t, míg Bryan Asha kiszabadításán fog dolgozni. Amennyiben Meija járulékos veszteség lesz az akciója során, nem fog belehalni. Érezhető a feszültség a levegőben.

Milyen messzire menne el Bryan a szeretett nő kiszabadításáért? Vajon lesz e veszteség a kiszabadítás során? Ki a jobban feláldozható: Asha vagy Carlos Mejia?Végső soron elég lesz e egy erős finálé a sorozat fennmaradásához?

Találkozunk a következő héten a fináléval!

Amennyiben tetszett a tartalom, akkor kérlek nyomjatok rá egy like-t, és osszátok meg, hogy minél több emberhez elérjen. Ha nem szeretnétek lemaradni a további tartalmainkról sem, akkor kérlek iratkozzatok fel a WordPress rendszerén keresztül. Valamint kövessetek bennünket az alábbi közösségi média platformok mindegyikén.

Mégegyszer köszönjük, hogy ismét velünk tartottatok! Sziasztok!


icon-facebook-50x50       twitter_Color_Icon     instagram-logo-homepage-50x50   tumblr-50x50

Téglás László

Facebook: https://facebook.com/teglaslaszlo
Twitter: https://twitter.com/teglas_laszlo/
Instagram: https://www.instagram.com/teglaslaszlo/
Email: teglas.laszlo@mndsblog.com

© Téglás László
© Copyright by M&D’s Blog Since 2014

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.