Netflix & Chill: Taken – I Surrender (Season 1, Episode 10)

Véget ért a Taken első évada. A kérdés az, hogy vajon ennyi volt? Elkaszálják e?

A 10. epizód is olyan érzelmeket váltott ki belőlem, mint ami az egész sorozat teljesítményét jellemezte. Változatos.

Azonban nem lehet panaszunk a rész tatalmát illetően, hiszen úgy végződött, ahogy kezdődött, Bryan Mills és Carlos Mejia összecsapásával.

Spoiler-Alert

Talán vannak olyanok, akik úgy gondolják, hogy a kör bezárult, de én nem. Szerintem nem hagyták kibontakozni a sorozatot, nem sikerült kihasználni a benne rejlő potenciált. Hogyan lesz a fiatal, indulatos Bryan Mills-ből (Clive Standen) az a volt CIA ügynök, akit a filmekben láthattunk? Mindenki, aki a filmeket látta és a sorozatot is nézte, szerette volna, hogy sikeres legyen az utóbbi. Én biztosan.

Egy ilyen színészi gárdát újra és újra szívesen néznék meg, azonban nem sikerült semmi igazán maradandót alkotniuk, semmi kevésbé előre láthatót. Így volt ez az évadzáró epizóddal is, akárcsak a többivel.

2017-05-08 (2)

Az akciócsoport egy küldetése során Bryan ismét átmegy szabadúszóba, mindent úgy csinál, ahogy ő akarja. Ismerős, ugye? Persze eredményes, így Christina Hart (Jennifer Beals), nem szidja le nagyon. mindazok után, ahogy korábban is a parancsokat követte, vajon követi az után is, hogy Asha (Brooklyn Sudano) élete forog kockán? Természetesen nem. Bryan valahogy elképesztő pontossággal találja meg azt az időpontot mikor a megfelelő helyen kell lennie, és így egy drog díler segítségének köszönhetően Carlos Mejia (Romano Orzari) és Asha nyomára bukkan. Ez a díler persze tudja, hol van a drogbáró ex felesége, aki nővér nem messze a mexikói határtól északra és nem mellesleg gyerekeket csempészik át a határon egy új élet reményében. Habár Bryan megölte a nő fiát, és habozik segíteni neki, hiszen a két rossz közül ő a kisebbik rossz számára. Mert, ha megérkezik a volt férje, akkor ki tudja miket tenne a gyerekekkel, hiszen Mexikóban ő az Úr.

2017-05-08

Valahogy a csapatnak is meg van ez a képessége akárcsak Mills-nek is, hiszen sikerül felbukkanniuk időben, hogy megállítsák, majd percre pontosan azután érik utol Bryan-t, hogy beomlott az alagút, amelyen átcsempészte Carlos Mejia Asha-t Mexikóba, vagy csak figyelték a lövések zaját, ami Bryan nyomát képezte,

És ott van szegény Asha is, aki az egész sorozatot végigszenvedte azért, hogy túsz legyen belőle. Legalább életben maradt, Bryan-nek köszönhetően.

Másrészt Carlos Mejia esete sem tiszta, hiszen majdnem az egész évadot börtönben töltötte, miután hazatér olyan partit csapnak neki mintha valami hős lenne.  Aztán megöli a jobb kezét is, akit azzal gyanúsít, hogy az amerikaiak kezére játszotta őt. Pedig ő volt a felelős Mejia üzleteiért, amíg távol volt, ami ráadásul virágzott is. Érthetetlen.

Elkerülhetetlen volt az, hogy Bryan megöli Meija-t. Akkor, miért lőtte le a mexikói katonaság Bryan-t? És miért zárták börtönbe, ahelyett, hogy visszatoloncolták volna az Államokba? Kinek az oldalán álltak egyáltalán? Meija-én, Amerikáén, vagy a sajátjukon?

2017-05-08 (3)

Viszont, ami nagyon tetszett, az a Meija birtokára való beszivárgás és a harc volt. Olyan Szupercsapat szerű volt. Amíg az akciócsoport mellett ott volt a mexikói katonaság, addig Mejia emberei hol voltak? Megöltek 4-et és hatástalanítottak még párat, és máris rohant az életéért a volt kartell főnök.

Ezek olyan, hibák, amik az egész sorozatot végig kísérték. Persze Meija halott, Asha él, Bryan pedig egy börtönben csücsül. Nehéz lett volna hazaküldeni szegényt, hogy később vonják felelősségre? Esetleg egy újabb szált bevezetni Mejia helyett. Nincs rosszabb a rajongók számára egy lezáratlan sorozatnál. Szóval ismét felteszem a kérdést, vajon ennyi volt a Taken számára, és nincs folytatás? Ki tudja.

Köszönjük, hogy velünk tartottatok!

Amennyiben tetszett a tartalom, akkor kérlek nyomjatok rá egy like-t, és osszátok meg, hogy minél több emberhez elérjen. Ha nem szeretnétek lemaradni a további tartalmainkról sem, akkor kérlek iratkozzatok fel a WordPress rendszerén keresztül. Valamint kövessetek bennünket az alábbi közösségi média platformok mindegyikén.

Mégegyszer köszönjük, hogy ismét velünk tartottatok! Sziasztok!


icon-facebook-50x50       twitter_Color_Icon     instagram-logo-homepage-50x50   tumblr-50x50

Téglás László

Facebook: https://facebook.com/teglaslaszlo
Twitter: https://twitter.com/teglas_laszlo/
Instagram: https://www.instagram.com/teglaslaszlo/
Email: teglas.laszlo@mndsblog.com

© Téglás László
© Copyright by M&D’s Blog Since 2014

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.