Európai Mobilitási Hét 2017: Növekvő környezettudatosság a közlekedésben Németországban és Európában.

A Flixbus lapunkhoz eljuttatott sajtóközleményében jelentette be az Európai Mobilitási Héten történteket.

Az esemény során két német kutatás elsődleges eredményei kerültek nyilvánosságra a távolsági buszok társadlomra és fenntarthatóságra gyakorolt hatásairól.

Az a busztársaság munkatársai által közzétett információk azt mutatják, hogy az utazók hetven százaléka a távolsági buszos közlekedést választja az autó helyett.

A német IGES és IFEU (Energetikai és Környezetvédelmi Kutatóintézet a FlixBus-al is együttműködött a felmérés során, amelyben 3577 interjúalanyt kérdeztek meg az IGES munkatársai. Miközben az IFEU több mint 483 buszt vizsgált meg. A két tanulmány pontos részleteit mindkét szervezet 2017. októberében publikálja majd.

A 2017-es évben az autóiparban felmerült károsanyag kibocsátással kapcsolatos botrányai az alternatív mobilitási lehetőségeket kínáló cégek, így például a FlixBus növekedését segítették elő. A 2013 óta működő busztársaság a gyakori csatlakozások biztosításának és az Európa-szerte növekvő hálózatának köszönhetően megváltoztatta a kontinensen élők utazási szokásait.

A fenntarthatóság egyre fontosabb szerepet tölt be az utazók közlekedési lehetőségekről való döntései során. A “FlixBus hatás”: az utasok 70 százaléka akkor is a buszos közlekedést választja, ha egyébként hozzáférne autóhoz is.

Az IGES első eredményei alapján az utasok közel 20%-a környezetbarát jellege miatt választja a távolsági buszos utazást egyéb lehetőségekkel szemben.

„Az emberek egyre inkább a közösségi közlekedési alternatívák felé fordulnak. Hiszünk abban, hogy mi is hozzájárulunk a mobilitási minták fenntarthatóbb irányába történő elmozduláshoz. Azok az utazók, akik a FlixBus-t választják a saját autóval történő közlekedés helyett, valóban támogatják a klímavédelmet. Büszkék vagyunk arra, hogy szolgáltatásunk révén figyelmet irányítunk a zöld, környezettudatos utazási lehetőségekre.” – mondta el Bettina Engert, a FlixBus vállalati kommunikációs igazgatója.

Zöld közlekedési lánc ajtótól ajtóig, fenntarthatósági normák az iparágban

A helyi kis,- és középvállalkozásokkal együttműkdöésben a FlixBus 1200 zöld távolsági buszt üzemeltet. És az IFEU független tanulmányának eredményei alapján a Németországban közlekedő flotta több mint 80%-a megfelel az EURO6 normáknak. A modern járműveknek és a magas buszkihasználtságnak köszönhetően a FlixBus az egyik legkörnyezetbarátabb utazási módot biztosítja az alternatívákhoz viszonyítva. Egy, a nemzetközi utazók körében végzett kérdőíves felmérés alapján a FlixBus-t haználók háromnegyede gyalog, biciklivel, vagy egyéb közösségi közlekedési lehetőséget igénybevéve jutnak el a távolsági buszmegállókba.

Ezen felül a FlixBus, együttműködésben az atmosfair-el lehetővé teszi az utazás közben keletkező CO2 kibocsátás kompenzációját a foglalási folyamat során. A vállalat precízen kiszámolja az utasonként egy főre jutó CO2 kibocsátás mértékét, és lehetővé teszi, hogy az utasok a foglalás során egy gombnyomással ellentételezzék azt. A klímavédelmi hozzájárulás 1-3 százalékkal növeli meg a jegyárat, és az évi 30 millió FlixBus utas körülbelül 10%-a dönt úgy, hogy kompenzálja a CO2 kibocsátását. 2017-ben a klímavédelmi hozzájárulásokkal a FlixBus és az ENSZ által akkreditált és arany minősítéssel kitüntetett atmosfair “energiahatékony kályha” projektet támogatja Ruandában.

A FlixBus #GoGreenChallange akcióval vett részt az Európai Mobilitási Héten

Az Európai Mobilitási Hét és az Európai Autómentes Nap alkalmából a FlixBus kihívást kezdeményezett, amelyben arra kérte a 1.5 millió Facebook követőjét, hogy tegyék zöldebbé a bolygót és osszák meg aktivitásaikat a közösségi médiában #GoGreenChallange címkével. A legjobb kezdeményezések kivitelezői között egy évre szóló utazási lehetőséget sorsol majd ki a FlixBus €5000 értékben.

További információt a: http://www.flixbus.hu/gogreenchallange oldalon találhattok.

Amennyiben Ti is kihasználnátok az olcsó, megbízható, és minőségi utazási lehetőséget a FlixBus segítségével, akkor kérlek nyomjatok a cikkre egy like-t, és osszátok meg, hogy minél több emberhez elérjen. Amennyiben nem szeretnétek lemaradni a további tartalmainkról sem, akkor iratkozzatok fel a WordPress rendszerén keresztül, valamint kövessetek bennünket az alábbi közösségi média platformok mindegyikén.


icon-facebook-50x50       twitter_Color_Icon     instagram-logo-homepage-50x50   tumblr-50x50

Szutor Márk

Facebook: http://www.facebook.com/szutor.mark
Twitter: http://www.twitter.com/szutormark
Instagram: http://www.instagram.com/szutormark
Email: szutor.mark@mndsblog.com

flixbus-logo

© Szutor Márk
Copyright by M&D’s Blog 2014 – ©

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.